problem z zawieszaniem się gry

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by czubiel, Oct 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Megan

Megan Komandor forum

Wczoraj udało mi się wypełnić ankietę za 3 florki, dotyczyła wyborów, partii itp...

Potem zrobiło się biało i podobnie jest u mnie, nie wspominając o kinie....sporo by było takich przykładów.
    Korzystam z dwóch przeglądarek, Chrome i Opery (w ubiegłym roku zrezygnowałam z Firefox) i na obydwu jest podobnie.

Anetta41 likes this.
  2. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

i o przeinstalowywaniu flasha, bo niby jest wersja uszkodzona i czyszczeniu ciastek
    a to raczej sprawka flasha a przegladarki to osobny temat, bo odchodza od flasha i cale szczescie widzac dziury na dziurze we flashu

a sprawdzales czy nie masz wlaczonego moze ad blocka albo ublocka ? bo to moze sie tak objawiac

opery nie testuje nie chce mi sie juz szukac, ale potwierdzam tez sie wiesza
    chroma nie uzywam, wiec nie wiem
    na maxthonie najnowszym tez przywieszki

Last edited: Oct 16, 2015
  3. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

Dzis rano jak grałem gra sie zacinała jak zwykle.W ciagu dnia mozila mi sie zaktualizowała i jak na razie gra idzie płynnie.Mam nadzieje ze aktualizacjia sprawiła iz bede mogł grac bez nerwowki.

4. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

to identycznie u mnie-ankieta za 3 floreny :p i potem biało...a korzystam z FF

5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam serdecznie.
    Na początek przypomnę, że wątek znajduje się w dziale "pomocowym", który nie jest przeznaczony do dyskusji, a zadawania pytań.
    Jeśli chodzi o problemy z zalogowaniem/niepoprawnie działającą grą, to jak jak wcześniej pisaliśmy, wszelkie Wasze uwagi zostały zgłoszone do Centrali. Jednak na chwilę obecną nie mamy informacji zwrotnych. Jeśli czegoś dowiemy się w tej kwestii, ogłosimy to na forum.
    Kilka postów, które nie wnosiły żadnych merytorycznych informacji usunęłam, bo tak jak napisałam na wstępie, niepotrzebne dyskusje są tutaj zbędne.
    Pozdrawiam :)

6. -iiwwaann22-

-iiwwaann22- Forumowy żółtodziób

u mnie od 2 dni nie chce się otworzyć, barany tylko skaczą na taczce i dalej nic się nie dzieje

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

abg474, rozumiem że problemy które się pojawiają wywołują irytację, jednak proszę abyś zachowała spokój. :)
    Twój post usuwam jako spam. Kolejne posty w tym tonie, które nie będą wnosiły nic do tematu zostaną usunięte, zapoznaj się proszę z Regulaminem forum.
    Jak pewnie zauważyłaś czytając 7 stron tego wątku - problemy o których piszą tutaj Gracze zostały zgłoszone. Nie od nas, moderatorów, zależy jak zostaną one rozwiązane. Gdy tylko otrzymamy jakieś informacje zostaną one zamieszczone na forum.

8. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

spr. jaka masz wersje flasha : http://www.adobe.com/software/flash/about/
    jak starsza to sciagnij uninstalera : http://labsdownload.adobe.com/pub/labs/flashruntimes/flashplayer/flashplayer19_uninstall_win.exe
    ktory ci odinstaluje wszystkie flashe i potem sobie na stronie : https://get.adobe.com/pl/flashplayer/ pobierz wersje pod swoja przegladarke tylko odznacz te smieszne mcafe
    jeszcze sprawdz czy masz najnowsza wersje przegladarki to juz w opcjach albo w menu pomoc informacje powinno pomoc

9. koledzy1212

koledzy1212 Forumowy żółtodziób

Proszę mi pomóc. Od 2010 roku gram w farmeramę i moja mama ma też konto i od soboty nie może się zalogować, tylko wyskakuje komunikat,że konto z tą kombinacją już nie istnieje. Sprawdzaliśmy na różnych kombinacjach. Nic nie było zmieniane, ani login, ani hasło. Zgłosiliśmy problem do pomocy i nadal nic nie wiemy co powinniśmy zrobić.

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

koledzy1212, jeśli Twoja Mama zgłosiła problem do Pomocy Technicznej to bardzo proszę czekać na odpowiedź. Tutaj na forum nie mamy możliwości sprawdzenia jaki status ma konto ani dlaczego Mama ma problemy z zalogowaniem. Od siebie mogę napisać, że jeśli konto było jakiś czas nieaktywne, czyli Gracz nie logował się jakiś czas to konto mogło zostać usunięte przez system. Jeśli jednak Mama jest aktywnym Graczem, to może niech spróbuje wyczyścić wszystko (pamięć przeglądarki, ciasteczka cookies ) ,tutaj poradnik : >>>klik<<<, następnie na stronie logowania wpisać swój login i skorzystać z opcji przypomnienia hasła ( pod loginem "Zapomniałeś hasło ? " ). Ewentualnie spróbować zalogować się na innej przeglądarce niż ta zawsze używana, nic innego tutaj nie wymyślę niestety.

11. sowazziarnowa

sowazziarnowa Forumowy żółtodziób

Miałam ten sam problem na win 8,1, zaktualizowałam do win 10 i problem pozostał. Zmieniałam 2-3 razy przeglądarki, czyściłam ciasteczka flash`owe i nadal było to samo. Wczoraj użyłam rozbudowanego C-cleanera (wersja trial) i wyczyściłam, co się dało, łącznie z rejestrem. Na razie mam spokój. Możliwe, że jakaś zbędna aplikacja działająca w tle powodowała konflikt oprogramowania. Proponuję przeczyścić rejestr. C-cleaner jest free w wersji podstawowej, a czasem antywirus też ma podobne funkcje.

12. koledzy1212

Pomoc techniczna odsyła nas na policję. Mama była aktywnym graczem od 2010 roku, inwestującym w floreny.Miała wszystkie zagrody, warsztaty oraz drzewka, a teraz ma nie sprawdzone sadzonki drzew. Pomoc pisze, że nie jest mail przypisany do konta, a piątkowy zakup florenów wyświetla się na nim ( a w sobotę brak wglądu do farmy). Jutro zaczyna się event, a pomoc odpisuje, że potrwa to kilka dni roboczych, jeżeli zgłosimy się poprzez formularz zgłoszeniowy na policję. Czyż nie jest to dziwne?

13. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

koledzy1212, nie jestem w temacie, ale w takich sytuacjach proszę kontynuować korespondencję z Pomocą Techniczną.

14. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

ja bym zaczal od przeczyszczenia komputera jakis antyvir + antytrojan, np. avira free + malwarebytes anti-malware free
    jak cos znajdzie to usunac i sprawdzic jeszcze raz czy mozna sie juz zalogowac, ewentualnie mogl jakis trojanik zainstalowac virtualna karte sieciowa czy zrobic tunel to w menadzeze urzadzen zakladka karty sieciowe sprawdzic czy nie ma czegos takiego jak pisalem wyzej, najlepiej zaznaczyc tez w opcjach pokazywanie urzadzen ukrytych, bo moga byc ukryte
    to najczestsza przyczyna

Sekme and -katie1234- like this.
  15. koledzy1212

Ale ja na swoją farmę wchodzę z tego samego komputera bez problemu.

Pomoc nam nie pomogła, zwlekała z odpowiedzią, potrzebowała codziennie nowych tych samych informacji. W dniu dzisiejszym powiadomiła, że bez zgłoszenia się na policję i odesłania tego potwierdzenia nie zajmą się tą sprawą. Utwierdzam się w przekonaniu, że tylko gracze bez problemów są im wygodni, a ręki nie dołożą by im pomóc. Wszystkich sąsiadów "krawczyk69" przepraszamy, ale to konto już nie istnieje.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

MOD_Salsa

Last edited by moderator: Oct 21, 2015
  16. -małgoś-

-małgoś- Stary wyjadacz

Również od kilku dni mam problemy z grą, ciągle się zawiesza, problemy z wejściem.

17. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

-małgoś-, Gracze w tym wątku próbowali różnych sposobów, ale może zastosuj standardowe czynności z >>> TEGO <<< poradnika. Być może konieczna będzie reinstalacja wtyczki AFP. W podanym poradniku znajdziesz wszystkie wskazówki. Ja u siebie standardowe czynności przeprowadzam prawie codziennie i gra się nie zawiesza ani nie mam problemów z wejściem.

18. ostrzegacz

ostrzegacz Weteran forum

To jeszcze proszę o podpowiedź co robić na Win10.
    Też od dłuższej chwili oglądam biegające z taczką owieczki nad 100%
    Powiedzmy sobie szczerze, serwery są za słabe. Przy starcie eventów nie dają rady.

Powiem tak, dorabiałem trochę jako informatyk w małej firmie i przy zakupie serwera trochę nie doceniłem potrzeb.
    Oczywiście prezes i w-ce nie mieli żadnych problemów.
    Po dofinansowaniu w pamięć i dodatkowy procesor inni pracownicy też odetchnęli.
    Teraz od 10min. oglądam dalekobiegnące owieczki nad napisem 0% i informacją, że jak będę miał poziom 70 to mogę zostać alchemikiem lub specem od spa. bardzo pouczające na 73 lvl.

Last edited: Oct 23, 2015
    Sekme, maslane04 and hlnrys like this.
  19. Sekme

Sekme Generał forum

To ja chyba jestem na jakimś innym serwerze... U mnie wszystko śmiga bez żadnego problemu...
    Może te owieczki z taczką to nie do końca wina BP? Przynajmniej nie bezpośrednio. Może to wina Twojego połączenia? Ta gra to megawieloryb i nieźle zapycha łącze.

Dobry wieczór :)

gadek likes this.
  20. ostrzegacz

ostrzegacz Weteran forum

Jak będę usiłował grać z Egiptu, gdzie łącze mam marne to zrozumiem.
    Tutaj mam 30Mb to chyba wystarcza?

Abstrahując, to trzyma się martwe dusze, które też są w kolejkowaniu.
    Wide moje dwa martwe konta: Cichalka i Kirafarm.
    Doprosić się o usunięcie nie sposób.

Thread Status:
Not open for further replies.