problem z zawieszaniem się gry

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by czubiel, Oct 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sekme, większość zagadnień, problemów poruszanych przez Graczy na forum zostaje przekazywana do Centrali w wysyłanych przez nas podsumowaniach. Wiemy jednak, że nie wszystkie sugestie niestety brane są pod uwagę. W miarę naszych możliwości staramy się przekazywać Wasze spostrzeżenia, tym bardziej, że niektóre mogą mieć wpływ (jak w tym przypadku) na prawidłowe funkcjonowanie gry.

Bardzo dziękujemy osobom, które zaangażowały się w sprawdzenie wersji przeglądarki, które opisały problem i tłumaczyły co i jak zrobić, aby gra działała w chwili obecnej prawidłowo.

2. julkalulka111

julkalulka111 Książę forum

A ja "odpukać" od dwóch dni mam spokój. Mam najnowszą wersję ff, pomogło mi klikanie na ikonkę na pasku. Win. 8,1. Czasem mam problem z wtyczką AFP, ale jakoś sobie radzę.

3. Sekme

Sekme Generał forum

Ateno,
    wierzę, że przekazujecie, tylko też wszyscy dobrze wiemy, że centrala często nie jest zbyt wyrywna z pomocą i komunikatami. W tym przypadku dokładnie tak było "odinstalujcie, zainstalujcie". Ilu graczy potrafi to zrozumieć i zrobić? A ilu w ogóle umie sprawdzić, jaką wersję ma zainstalowaną? Myślę, że jako Modka, która na co dzień odpowiada na pytania typu "Jak zrobić screena?" itp., pewnie dobrze wiesz, że jak połowa populacji graczy by umiała, to i tak byłby super mega wynik...
    A przecież to w czystym niezmąconym finansowym interesie BP jest, by gracze mieli łatwo, miło i przyjemnie... Jednym ze sposobów zapewnienia tego jest przygotowywanie jasnych, zrozumiałych i przejrzystych komunikatów, a nie "pójdź gdzieś, nie wiem gdzie, przynieś coś, nie wiem co"...
    BP jako pierwsze powinno było sprawdzić różne wersje i wraz z komunikatem (albo chwilę po) opublikować wyraźny poradnik dla tych mniej oblatanych w tego typu niecodziennych zawiłościach. Napisanie tego, co wczoraj napisałam zajęło mi kilka minut, trochę dłużej trwało testowanie, czy aby na pewno działa. Myślisz, że BP nie miało tych kilku minut, czy może jednak olało temat? (pytanie retoryczne).

Dla mnie to temat zakończony, szczególnie, że u mnie i tak wszystko działało bez zakłóceń. Mam nadzieję, że instrukcja komuś pomoże dziś albo kiedyś. Sugeruję tylko ściągnięcie na dysk i trzymanie sobie instalatora do tej działającej wersji - nawet jeśli dziś nie był potrzebny, to kiedyś może się przydać.

Miłego wieczoru! :)

blau_grana, hlnrys and zagma like this.
  4. Kathea

Kathea Baron forum

Drogi Mod_Kleopatra, czy zamykając wątek o dzisiejszym problemie z logowaniem liczysz na to że osoby które nie mogą się zalogować do gry, a co za tym idzie na forum, przestaną się odzywać czyli problem zniknie bo nie będzie nowych wpisów? Z jednej strony uparcie czepiacie się że ten dział nie służy dyskusji a jedynie informowaniu u problemach, z drugiej strony nowe wątki zamykacie. Jest to łagodnie powiedziawszy nie fer w stosunku do graczy którzy maja problemy.

Gra nie działa, nie można zalogować się. Nie, nie wiesza się (a tego dotyczy wątek), tylko nie działa, jest to jednak drobna różnica. I proszę, nie wyjeżdżajcie ze standardową regułką, za starym graczem jestem na to.

Last edited: Oct 14, 2015
    fankaromka likes this.
  5. Nie nie liczę na to że gracze przestaną pisać o swoich problemach w grze ale jestem tutaj od tego żeby pilnować porządku na forum. Jeżeli jest już jeden wątek z takim samym lub podobnym problemem to nie ma potrzeby tworzenia kolejnych, ponieważ stwarza to zamieszanie i trudno potem nawet samym graczom znaleźć rozwiązanie. Zauważ że ten wątek jest otwarty od 3 października i nikt go nie zamknął więc można śmiało w nim zadać pytanie. Jeżeli przeczytasz go od początku to zauważysz że tutaj gracze bardzo się zaangażowali żeby pomóc sobie nawzajem a >>>OFICJALNE OGŁOSZENIE >>> również wspomina o problemach z zawieszaniem się gry.
    Więc zapraszam do przestudiowania tego wątku i odrobinę wyrozumiałości.

6. wira

wira Forumowy żółtodziób

Być może masz taki sam problem jak ja. Gra ładuje się do 100% i wisi, czasami po kilku minutach uda się wejść, ale nie daje się przejść przez wszystkie pola. Zauważyłam, że dzieje się tak przez antywirusa, którego mam zainstalowanego (darmowa wersja Aviry). Po przeinstalowaniu go gra zaczęła działać (niezależnie od przeglądarki było ok). Po kilku dniach wgrały mi się jakieś aktualizacje i ponownie miałam problem z grą, znów musiałam przeinstalowywać antywirusa.

7. -isia5070-

-isia5070- Okazjonalny autor

od kilkunastu minut nie mogę sie zalogować
    próbowałam zmieniać przeglądarkę,ale to nic nie pomaga
    uff - weszłam od 18.30 do 19.14 - troszkę to trwało

Last edited: Oct 14, 2015
  8. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

hmm stestowalem portable wersje ff i na kazdej jest to samo, wiec ff nie ma tu nic do rzeczy (nawet zwykla wersja 41.0.1, za to na wersji 41.0 zawiesza sie na kinie i trzeba plugin-container recznie resetowac, a 41.0.1 juz sie nie wiesza w kinie)
    raczej obstawiam flasha, poszukam jakis starych wersji portable o ile sa i potestuje na nim oraz na wersjach beta, ktore maja nadejsc
    jakby kto chcial testowac beta to http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer.html i jakies portable wersje : https://onedrive.live.com/?cid=94a12102e5094675&id=94A12102E5094675!895 lub standardowe : https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
    co do ff to 3-4 pola sie zbiera ok a potem na kolejnych zawieszka niezaleznie od wersji ff pomaga odswiezenie i wowczas mamy czas przez 3-4 pola znowu bez zawieszki

Last edited: Oct 17, 2015
  9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jest tak jak piszesz.Próbowałem zbiorów w odwrotnej kolejności niż zazwyczaj i na ostatnich polach gra się tnie. Odświeżania nie próbowałem.
    Zresztą w moim przypadku na niewiele się zda. Zbieram ręcznie i samo odpalenie bonusów zajmuje ok. minuty (pod warunkiem, że wcześniej odwiedzę wszystkie pola, aby grafiki się załadowały). Przy obecnych przycinkach nie jestem w stanie zebrać plonów w czasie ich trwania. Dwa ostatnie pola bez względu od którego zacznę zbieram na sucho. Jak bym miał jeszcze w połowie odświeżać, to jeszcze gorzej byto wychodziło.
    Najgorzej Mnie wkurza zainwestowanie Florenów. Zakupiłem sowich i wronich jaj na każde pole i z powodu cięcia się gry nie mogę ich w pełni wykorzystać (no chyba, że wykupię kombajn, ale to nie tędy droga).

Niestety jedyne co pozostaje, to czekać na wyniki działań programistów BP. Jeżeli problem ma się pojawiać przy każdej aktualizacji Flasha, to cienko to widzę.
    Przeglądarki w końcu z Flasha zrezygnują i Farmerama zostanie zamknięta, chyba że trwają prace nad przejściem na HTML5.
    Oby... Czego Sobie i wszystkim życzę.

maslane04 and Megan like this.
  10. Megan

Megan Komandor forum

Z chwilą pojawienia się miejsca na Pełnię gra u mnie całkowicie się zawiesiła, przed godz. 14 wszystko działało dobrze, mogłam przechodzić z pola na pole, obecnie miejsca na pola podświetlają się, lecz żeby tam wejść trzeba za każdym razem odświeżyć grę.
    Czy tak będzie za każdym razem jak będą wprowadzane nowości?

chrumcia91 likes this.
  11. haft61

haft61 Fanatyk forum

u mnie sa ppodobne objawy
    i jeszcze jedno
    jest główne okno przesuniete w prawo o pare milimetrów

Megan likes this.
  12. Megan

Megan Komandor forum

Okno i u mnie też jest przesunięte, teraz będzie czas na poprawki:)

13. kefirek

kefirek Forumowy żółtodziób

Cały urok wprowadzanych zmian w grze. Zbieram ręcznie ( odpalone wrona i smok). Kończę zbiór i gra się zawiesiła. Przelogowanie i co?- zbieram od początku, czas leci, bonus przepada ale przecież nic się nie stało - "wszyscy" odpowiedzialni za prawidłowe działanie gry się starają.-.-

14. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

U mnie nie idzie przejść z łąki na łąkę muszę odświeżać stronę. Znowu coś poknocili >:(

Megan likes this.
  15. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

U Mnie całkowite zawieszenie na Baharamie. Na farmie na razie ok.

Megan likes this.
  16. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

maslane04 likes this.
  17. maslane04

maslane04 Książę forum

Tylko cz w tej grze chodzi o to abyśmy szukali odpowiedniego flasha chyba nie o to chodzi w tej grze? Co jakaś zmiana w grze to problem i tylko "oferta kup floreny". Kupujemy a potem co eksperymenty z przeglądarkami. Nie ukrywam, że trochę inwestuje w ta grę realnej kasy i co dostaję w zamian kombajn który nie zbiera bo gra się zawiesiła, utrata bonusów na PD bo czas płynie a grę trzeba kolejny raz odświeżyć. Może "opiekunowie" forum odpowiedzą co w tej sprawie zrobiono? Ile zgłoszeń przekazali do "władz" gry i co dalej, bo jesli każda nowelizacja w grze ma skutkować w taki sposób to może lepiej jej nie "ulepszać"?

hlnrys likes this.
  18. abg474

abg474 Czeladnik forum

Programiśći....do roboty !..........Zawieszanie trwa dalej.........

-katie1234- likes this.
  19. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie od wczoraj coś z bankiem sie dzieje...
    [​IMG] długo muszę czekać zanim się to otworzy, a cas for action nie pokazuje wszystkiego...czasem mi mignie tylko i jest biało jak poniżej: [​IMG]a na innych przeglądarkach pokazuje normalnie....

20. abg474

abg474 Czeladnik forum

Czyli.......DO ROBOTY .....Panowie programiści.......i proszę nie udzielać rad o przeskakiwaniu na różne przeglądarki........

Thread Status:
Not open for further replies.