problem z zawieszaniem się gry

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by czubiel, Oct 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Gram od dłuższego czasu na Chromie bo na FF nie dało rady wyczyściłam ciacha i pamięć podręczną i gra strasznie muli mam najnowszą wersje AFP. Niech zrobią coś z tym skoro nie tylko u mnie jest problem. wkurzają mnie również przy każdym logowaniu i przejściu z łąki na łąkę tabliczki z informacjami powinni to zlikwidować. Wiem od jakiego poziomu mam super pola i inne pierdoły na tych tabliczkach umieszczone. Co do pnącza muszę co jakiś czas wychodzić z gry i ponownie się logować aby zebrać pnącza,bo inaczej się nie da zegar stoi a pnącze jest szare.

2. Na tą chwilę obecną nie mamy żadnych informacji że występują jakieś problemy techniczne w grze, wszystkich którzy jednak je mają proszę o zgłoszenie problemu do Pomocy Technicznej ponieważ im więcej zgłoszeń tym większa szansa na sprawdzenie co się dzieje.

hlnrys pewnie wiesz ale tak dla przypomnienia podam cytat z >>>PORADNIKA>>>:)

Aby gra działała poprawnie należy zawsze używać najnowszej dostępnej wersji przeglądarki, np. Internet Explorer, FireFox lub Google Chrome. Przeglądarka musi obsługiwać i zezwalać na zapis plików cookies (zwanych potocznie "ciasteczkami"). Na innych przeglądarkach granie jest również możliwe jednak często wymagana jest wiedza informatyczna w celu poprawnej konfiguracji samej przeglądarki.

hlnrys likes this.
  3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zaglądałem i przegapiłem. Zjechałem od razu na dół do wymagań.
    Dzięki.

MOD_Kleopatra likes this.
  4. sabcia95

sabcia95 Okazjonalny autor

u mnie problem terz jest gra wiesza sie przy logowaniu gdy wloncza sie reklama wtenczas konputer nie reaguje na zadne boce imamy winego

5. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

jesli uzywasz ff to wina flasha, zabij w menadzeze zadan proces plugin-container.exe to ci wylaczy tryb chroniony flasha (bedziesz musiac odswiezyc strone zeby flash sie ponownie zaladowal) i czekamy co na to ff a jesli juz to naprawia co na to flash ;)

6. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Od kilku dni Farma " wiesza " się ciągle, muszę resetować komputer. Zawsze gram na FireFox i dotychczas ten problem pojawiał się rzadko. Teraz takie utrudnienia ma dużo graczy, więc nie można ich tłumaczyć sprzętem.

7. kacper wyżej napisałam że jeżeli wszystkie czynności z poradnika nie pomagają to należy napisać do Pomocy Technicznej i nie ma potrzeby zaśmiecania go postami typu ja też tam mam które nic nie wnoszą do tematu i nie pomagają w rozwiązaniu problemu.
    Przypominam że wątek pytań nie jest działem dyskusyjnym.

***kacper*** likes this.
  8. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

ja sie zaczełam zastanawiac czy to nie wina fire foxa, bo problem ten u mnie i u kolezanki zaczął sie od uaktualnienia przeglądarki,więc nie wiem

9. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja tez uaktualniłam i wszystko jest w porządku jak było

10. kheme post usuwam ponieważ nic nie wnosi do tematu i nie pomaga w rozwiązaniu problemu.

11. zyfika

zyfika Okazjonalny autor

Mi też się gra zawiesza w trakcie zbiorów,jest to bardzo irytujące,korzystam z przeglądarki google chrome i na żadnej innnej stronie nic nie muli ani się nie wiesza tylko na farmie.

12. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

na de pojawilo sie dzisiaj OO w tej sprawie..
    zgodnie z nim nalezy usunac wersje Foxa 41.0.1 i zainstalowac wczesniejsza czyli 41 po jej zainstalowaniu wylaczyc automatyczna aktualizacje przegladarki..
    cytat..
    Alternativ gäbe es die Möglichkeit den FF 41.0.1 zu deinstallieren und den FF 41 installieren, dort aber das Automatische Update abstellen, da er sich sonst wieder mit dem neuen Update aktualisieren würde.
    http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/probleme-firefox-update.34476/

olkaa001, ***kacper*** and hlnrys like this.
  13. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

ooooo widzisz, dzieki, syn zrobi mi pozniej,tak myslalam ze to wina FF, bo zaraz po tym zaczely sie problemy

14. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

A z jakiej strony można pobrać tą wersję?

15. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

16. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Zainstalowałam wersję, którą Norbi przytoczył ale nie jest lepiej, wręcz przeciwnie jest gorzej. Gra mi się cała zawiesza i w sumie nie wiem co już z tym fantem zrobić.

17. BA_Chris

BA_Chris Guest

Proszę bardzo, podrzucam link do Ogłoszenia >>KLIK<< Póki co, posiadamy tylko takie informacje, mamy nadzieję, że w jakiś sposób okażą się dla Was pomocne. :)

***kacper*** and -norbijas- like this.
  18. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

To ze to wina przegladarki to tylko wymysł BP.Bo jak to mozliwe ze tylko tutaj sa kłopoty,a na innych grach serweraqch czy tez portalach nic sie podobnego nie dzieje.Poprostu maja byki w grze nie daja rady ich opanowac wiec najłatwiej jest zwalic wine na przegladarke.Na innych przegladarkach jest to samo wiec zmiana na starsza wersje tez wam nic nie da.Do chwili gdy nienaprawia bykow jakie sami zrobili.Wczesniej jak to modzi pisali a zwłaszcza modka Kleopatra to przeciesz wina była nas graczy,a teraz raptownie przegladarki.Potem znajac Bp okaze sie iz była to ich wina za ktora przepraszaja i dadza jakis bonusik.Normalnie smieszne to sie staje.

myszulka and hlnrys like this.
  19. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Przeinstalowałam jak napisano ale i tak się zacina. Jest jakby odrobinkę lepiej bo da się już zbierać ale i tak trwa to bardzo długo.

20. BA_Chris

BA_Chris Guest

To może chwilowo zmiana na inną przeglądarkę? To chyba jedyna rzecz jaka doraźnie powinna wyeliminować problemy w grze. U siebie jeszcze zauważyłem jedną rzecz, mianowicie gdy gra mi się zatnie klikam na Pokaż pulpit i wtedy dopiero słyszę że dane okienko, które chciałem otworzyć czy mapa którą kliknąłem, otwiera się, wracam wtedy z powrotem na kartę z grą i mogę dalej działać. Ale i tak jest to nieco mało komfortowe. Miejmy nadzieję, że szybko problemy te zostaną wyeliminowane. :)

{Monia} and -norbijas- like this.
Thread Status:
Not open for further replies.