Problem z zalogowaniem się na konto

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika wiocha5, 29 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. flexio

flexio Forumowy żółtodziób

i tu wlasnie lezy odpowiedz, konta zalozone na partnerskich stronach ida przez ich serwery w pierwszej kolejnosci a potem z tych serwerow na serwery BP. I TU masz odpowiedz na pytanie, nawet proba zalogowania sie z konta zalozonego na WP bezposrednio ze strony Bigpointu nic nie da bo zostajesz przekierowany na serwery WP i tam juz masz miodzio .., kapujesz ??

2. sandrunia131313

sandrunia131313 Forumowy żółtodziób

Moi drodzy, sprawa wygląda tak że założyliśmy konto (ja również) przez stronę partnerską, która to działa w porozumieniu z BP. Założone przez tą stronę konto ma dostęp do gry tylko z tej strony (dlatego nie zalogujemy się przez stronę BP). Nasze konta zatem istnieją, ale jest problem z zalogowaniem się przez stronę partnerską. Kilka lat temu występowały podobne problemy, zostały one jednak naprawione. Miejmy zatem nadzieję że tutaj też naprawa dokona się szybko.
    W tym wypadku nie możemy wymagać od naszej PT rozwiązania problemu, zostaje nam tylko kontakt z Supportem WP. I to tam powinniśmy kierować zażalenia, uwagi, wnioski. Pozostaje napisanie zgłoszeń i czekanie.
    >>Ekipa zaprasza<<

tylko jak napisalam na WP kazali mi sie kontaktowac z farmerama.pl
    a ja przeciez nie moge sie zalogowac
    koszmar
    gram juz dlugooooo prawie od poczatku i takie rzeczy mnie jeszcze nie spotkaly
    moj nick [aguś13]
    oczywiście to konto zalozylam zeby napisac na forum

poptakach i onka1605 lubią to.
  3. cypek235

cypek235 Forumowy żółtodziób

A mnie czekanie nie obchodzi. Niedługo byłby kolejny zbiór.
    Chyba jak jest strona partnerska to jest jakaś umowa między dostawcami, przecież nikt nic nie robi na tzw. wariackie papiery.

Alan1907 lubi to.
  4. onka1605

onka1605 Czeladnik forum

A ja mysle, ze to centrala BP oraz nasz Support powinien zareagowac i skontaktowac sie z WP. My maluczcy nic sami nie zdzialamy(napisalan do support WP i..bez odpowiedzi). BP jako firma i wlasciciel kont ma chyba obowiazek zainteresowac sie tym problemem?
    Poza tym lezy to w interesie firmy by gracze nadal grali i inwestowali?

5. misiekk03

misiekk03 Forumowy żółtodziób

Nie do końca się zgadzam. Np. mając karte sim z telefonem X nie wyklucza użycia jej w tel. Y - jasne??

6. mosla

mosla Czeladnik forum

A pamiętasz jak długo trwała tamta naprawa ????

7. Irmina101

Irmina101 Okazjonalny autor

A wiesz ile to trwało?
    Bo nie wiem czy mam już coś na uspokojenie kupić czy da się bez, bo krótko:(

8. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Rozumiem Wasze rozżalenie. Jednak to Wy jesteście użytkownikami, jak już pisałam tylko WP może coś zrobić z tym problemem. Jeżeli nawet Support WP odsyła nas do BP nie możemy dać się zbyć. Ich obowiązkiem jest - jako firmy/partnera BP, który udostępnia dla nas grę - naprawić błąd który leży po stronie właśnie WP.

Z tego co pamiętam poprzednia tego typu awaria związana z WP trwała dzień, może dwa. Jednak pamięć może mnie mylić a nie chcę nikogo w błąd wprowadzić. Poza tym nie wiem jak to będzie teraz..

Mam nadzieję że maile poprzez formularz kontaktowy do WP wysłaliście - ja wysłałam kilka godzin temu, niestety odpowiedzi nadal brak.

9. _Kasia_

_Kasia_ Forumowy żółtodziób

Witam , mam ten sam problem z zalogowaniem się dziś na swoje konto pomimo że miałam konto zapamiętane , napisałam do pomocy dostałam taką odpowiedż (
    problem z logowaniem dotyczy graczy, którzy założyli konto na portalu
    partnerskim Wirtualna Polska. Jeśli zakładałeś konto na tym portalu,
    prosimy o zgłoszenie się do pomocy technicznej Wirtualnej Polski.) i o co tu chodzi ? :( Może ktoś podrzuci link do tej pomocy ?
    SMOD_Wadera* Dziękuje

Ostatnie edytowanie: 29 października 2015
  10. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

11. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Wszyscy zakładają konta by móc się zalogować BP pomyśli że Farmerama przeżywa drugą młodość.. Nie dojść że przepadły zbiory eventowe, mroczne a chciałam w końcu podgonić to i końcówka 100% Pd też... już parę ładnych godzin i nikt nic nie wie zero konkretnego ogłoszenia o co chodzi i kiedy można się spodziewać naprawy.

-katie1234- lubi to.
  12. ZłaKasia40

ZłaKasia40 Czeladnik forum

szkoda, bardzo szkoda, tak się już napracowałam >:(

onka1605 i Irmina101 lubią to.
  13. artmal

artmal Czeladnik forum

od paru dni problem był z zalogowaniem. konto założone na wp. problem rozwiązała przeglądarka zamiast Firefox stosuję chrome i na razie jakoś działa. wiem jakie to stresujące, kupujesz kombajn wstajesz między buzi dla żony, kaszka dla dla dziecka, kanapka, kawa a tu nie otwiera strona i floreny z ptakami odlatują, bo roślinki nie zebrane, żona zła, dzieci głodne........a ty wielki farmer budzik sobie włączyłeś bo chciałeś być rolnikiem....

14. Irmina101

Irmina101 Okazjonalny autor

Wysłałam do WP, ale bez odpowiedzi i dziś już nie będzie, bo pracuję do 18:p
    Moim zdaniem BP powinno nam pomóc.

15. _Morus2424_1

_Morus2424_1 Forumowy żółtodziób

Ja rownez na dwoch innyzg swoich kontach mam ten problem i wcale nie zalezy to czy jestem zalogowana na innym koncie bo to jest niemozliwe i strata tych kont nie podoba mi sie bo to pare lat ciezkiej pracy zrobcie cos a nie karzecie rejestrowac sie od nowa a potem pokazujecie ze konto juz istnieje

16. mosla

mosla Czeladnik forum

Jeżeli my jesteśmy uzytkownikami, to BP jako właściciel gry jest naszym przedstawicielem w stosunku do swoich partnerów, i jako przedstawiciel, a jednocześnie partner owej firmy powinien być ogniwem łączącym userów i WP, więc to jakoś nijak się ma do pisania przez pojedyńczych użytkowników. Sprawa powinna być załatwiona na wyższym szczeblu, wiec moze przedstawiciele z BP ruszą [ciach] i zaczną w tej sprawie cos robic

Proszę o stosowanie odpowiedniego słownictwa.
    SMOD Wadera*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 października 2015
    bela816 lubi to.
  17. zielonek*

zielonek* Forumowy żółtodziób

WP obsługuje korespondencję tylko w godzinach 8-18. Więc dziś nie ma co liczyć na ich interwencję, odpowiedź czy jakiekolwiek wyjaśnienie. :(

18. julia-justyna

julia-justyna Forumowy żółtodziób

j
    ja nie zakładałam konta przez WP i też nie mogę się zalogować więc nie wykręcajcie się i naprawcie to,gram od 3 lat wszystko mi przepadnie i prezenty z dni halloween,ogarnijcie się

19. mosla

mosla Czeladnik forum

Wysłałam wiadomosć i dzwoniłam do WP na długo przed 18-ą, wiec mieli czas na to, zeby się jakoś ustosunkować. Coś mi się wydaje, że tam pracują krócej.... albo robią tylko dobre wrażenie, ze pracują.

20. KODEX149

KODEX149 Forumowy żółtodziób

BP jest wlacicielem gry . Lapiesz to?!Jesli kupuje nowy samochod, to nie ide z reklamacja do sprzedawcy (partnera), a do przedstawiciela koncernu.Sprzedawca sprzedal, koncern daje gwarancje i rekojmie.Wewnetrzne rozliczenia stron ,kupujacego nie interesuje .Kupujacy chce byc zadowolony z zakupu, a nastepnie z serwisu.

poptakach i onka1605 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.