Problem z zagrodami

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Slavoo, 29 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Slavoo

Slavoo Młodszy ekspert

Sprawdźcie swoje zagrody czy macie dodaną paszę i wodę, bo dzieje się coś dziwnego.
    Używam kombajnu, zbieram nawóz, potem dodaję paszę i wodę - to robię ręcznie, bo nie mam stajennego. Standardowa procedura i wszystko powinno być OK, prawda?

Niekoniecznie. Po pewnym czasie jak sprawdziłem zagrody okazało się, że w paru z nich nie mam dodanej ani paszy ani wody. Jest tylko zebrany nawóz.
    Zagroda jest kolorowa, więc na pierwszy rzut oka nie widać, że coś się z nią dzieje. Dopiero po najechaniu myszką na zagrodę widać, że nie ma w niej paszy ani wody.

Sprawdźcie u siebie.

2. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Jak klikasz ręcznie to nie możesz tego robić zbyt szybko bo się czasami nie zapisuje;)
    U Mnie czyt. klikacza już 4 rok zawsze tak jest jak w przysłowiu "gdzie się człowiek spieszy ......."

3. stawinoga

stawinoga Hrabia forum

u mnie wszystko jest ok
    wszystko robię ręcznie

4. Slavoo

Slavoo Młodszy ekspert

No chyba każdy klika szybko, tyle tylko, że po tym szybkim klikaniu niby wszystko wygląda dobrze, ale gdy po jakimś czasie wejdę znów na łąkę z zagrodami okazuje się, że niekoniecznie jest tak kolorowo jakbym chciał :D

5. BA_Chris

BA_Chris Guest

Mam też kolorowe postawione, dokładnie to osiołki i zagrody i osły i zwłaszcza kotlarnie karmię i podlewam ręcznie, bo dodaję super paszę i niczego takiego nie zauważyłem. Rzeczywiście w przypadku ręcznego karmienia i podlewania zagród trzeba kilkanaście sekund odczekać by dane z tych czynności się zapisały. :)

6. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Dodam jeszcze że dodając perfumy w oazach też gdy klikamy za szybko to czasami się nie zapisuje że dodaliśmy 4 - czasami trzeba najechać na oazę aby zobaczyć czy się zapisały wszystkie
    Wniosek - Farmerzy są szybsi od serwerów z których korzystają :p;)

7. Slavoo

Slavoo Młodszy ekspert

No ale niby się zapisują, bo jak najedziesz myszką na zagrodę to jest OK. Jednak potem (parę godzin, nie siedzę na farmie 24h) niektóre zagrody są bez paszy i wody, ale nawóz jest zebrany.

8. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

a mnie się zdarzyło parę razy to o czym pisze Slavoo. Pozbierałam ręcznie, nakarmiłam, dałam wody i wydawało się że wszystkie zagrody nakarmione. Po powrocie za jakiś czas bywało, że kilka (2-3) zagród jest pustych, bez paszy i bez wody. Czyli grafika swoje a serwer swoje -.-

9. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Coś za coś. Takie są uroki przechowywania ciasteczka flashowego :)
    Alternatywą jest przesyłanie kilkudziesięciu megabajtów między komputerem i serwerem przy każdym logowaniu.

10. Slavoo

Slavoo Młodszy ekspert

Proszę o zgłoszenie tego problemu. Może programiści coś poradzą na to.

11. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Slavoo, zapraszam ze zgłoszeniem do PT :)

12. BA_Chris

BA_Chris Guest

By można było stwierdzić, że mamy do czynienia z błędem potrzebne są jak zwykle zgłoszenia graczy bezpośrednio do Pomocy Technicznej, tak jak napisała powyżej MOD_Caharina, gdzie konta graczy zostaną najpierw sprawdzone, a następnie będzie można takie zgłoszenia przesłać do dalszej analizy naszym programistom. :)

Zapraszam więc do PT. ;)

13. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Dalszych pytań nie ma, zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.