Problem z uruchomieniem wszystkich warsztatów rzemieślniczych

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika lea8011, 1 kwietnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

Witam
    Mam problem z uruchomieniem produkcji przetworów i nie tylko. Posiadam wszystkie towary potrzebne do wykonania produktu i jak próbuję włączyć produkcję to nie jest to możliwe.
    Dlatego bardzo proszę o pomoc
    Pozdrawiam

2. -Borsty-

-Borsty- Team Leader Team Farmerama PL

Cześć lea8011, co się konkretnie dzieje kiedy naciskasz przycisk uruchamiający produkcję?

3. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

Jak naciskam produkcję to się nic nie dzieje, nie włącza się produkcja.
    A i jeszcze jedno wszystkie moje poziomy zniknęły, które wcześniej robiłam.
    Np miałam poziom 5 to wróciło mi do niższych poziomów warsztat.
    Nie rozumiem tego dlaczego ?

4. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

jak rozwiniesz dany przepis masz podane co potrzebne, jeśli jest na czerwono to brakuje danego składnika, np dżem lawendowy na poziomie 3 wymaga:
    Delikatna galaretka 1
    Lawenda 100
    Woda 10
    Miód 10
    Cukier żelujący 30

gdy nie masz delikatnej galaretki to jest na czerwono i trzeba ją wytworzyć z innych składników (na poziomie drugim)

5. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

Tylko nic mi się nie świeci na czerwono ponieważ mam wszystkie produkty potrzebne do zrobienia i jak naciskam na Ugotuj to nic się nie dzieje.
    Ponadto nie rozumiem dlaczego zniknęły mi wcześniejsze poziomy, które zrobiłam. Np miałam poziom5 i a teraz jest poziom 3 warsztatu .

6. -Borsty-

lea8011,
    Zastosuj się proszę do wskazówek z tego poradnika: Gdy gra nie działa. W szczególności wyczyść pamięć przeglądarki, ciasteczka cookies i flashowe. Jeśli to niczego nie zmieni, odinstaluj proszę i ponownie zainstaluj wtyczkę AFP: Reinstalacja Adobe Flash Playera.

W ostateczności napisz proszę zgłoszenie do Pomocy Technicznej.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

tak mam pytanie bo to wszystko już zrobiłam, i jest to samo .
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu . Gra mi działa . Tylko utraciłam wszystkie postępy na warsztatach rzemieślniczych i w dodatku nie mogę wyprodukować nawet tych najprostszych przetworów, po mimo tego, że mam na to wszystkie produkty. Moim skromnym zdaniem jest to błąd jakiś w grze i proszę o usunięcie tego błędu i zwrócenie mi wszystkich postępów w warsztatach i umożliwienie produkcji.

Zgłaszam w temacie pomocy technicznej :(

8. -Borsty-

lea8011, Napisz zgłoszenie do Pomocy technicznej z poziomu gry, według wskazówek z tego poradnika → KLIK.
    Tutaj na forum niewiele możemy w zdziałać ponieważ nie mamy do tego odpowiednich narzędzi.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

9. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

tak mam pytanie , To skoro nie potraficie pomóc to dlaczego jest na forum Pytania techniczne, skoro nie ma możliwości odpowiedzi, lecz przesyłanie do instrukcji obsługi...!
    Przykro to stwierdzić, ale czuję się bardzo zawiedziona, że nie uzyskałam żadnej pomocy!!
    Jak widać schodzi wszystko tutaj na psy. Kiedyś było tutaj lepiej, bo uzyskiwało się konkretne odpowiedzi i nie odbijano piłeczki jak na jakiejś infolinii ... :( :( :(

10. -Borsty-

W tym dziale na forum możemy jedynie szukać prostych rozwiązań, natomiast w przypadku kiedy trzeba sprawdzić konto na konsoli systemowej, odsyłamy do Pomocy technicznej, która może sprawdzić i naprawić konto w grze.

11. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

czytam wiele tutaj i co chwila jest odsyłanie do pomocy technicznej, kiedyś tak nie było , teraz jest tak bardzo często i to jest przykre, bo tak naprawdę nie ma do kogo się tutaj zwrócić kto jest w stanie pomóc realnie. Ponadto proste rozwiązanie to odsyłanie do instrukcji obsługi niczym na infolinii

12. -Borsty-

lea8011, nie wiem jak było kiedyś bo jestem tu dopiero od dziś ;)
    Zrób jak Ci napisałem wyżej, a problem zostanie rozwiązany :)

13. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

tzn jak ? bo już wszystkie te czynności zrobiłam :(
    Ja wiem jak tu było kiedyś bo jestem tutaj od lat tyle że nie piszę postów, ponieważ nie znoszę spamu tylko konkretne rozwiązania i konkretną pomoc

14. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Nie sądzę. Dziś poniedziałek, dzień papilotów. A do tego jutro kończy się event. Nikt konta naprawiać nie będzie, bo trzeba kurkami od nasion i torebek kręcić raz w prawo, raz w lewo.
    Na farmę lei zajrzy ktoś najwcześniej jutro po 14.00, a i to nie jest pewne, bo pomoc będzie na włosy wałki zakładać :pxD.

lea8011 lubi to.
  15. -Borsty-

W takim razie jeszcze raz powtórzę:
    Napisz zgłoszenie do Pomocy technicznej z poziomu gry, według wskazówek z tego poradnika → KLIK.

dobra, dobra, lepiej nie strasz ;)

16. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

też tak uważam. Ponadto z tego co zauważyłam są przygotowania do nowych eventów. Także problem będzie istniał ....!!!! :( co jest bardzo irytujące

17. zagma

Nie straszę.
    Nikt Ciebie nie uprzedził, jak praca w PT wygląda o_O?
    Zdaje się, że sam jesteś i na obijanie się na forum nie masz za wiele czasu. Leć zasiadać w PT, nakładaj biegiem papiloty i operuj kurkami. Jutro koniec eventu i nie chcesz wiedzieć, co się będzie działo na forum, jak źle nimi pokręcisz 8).

18. -Borsty-

Ehhh, pesymistka... najpierw napisz zgłoszenie i sprawdź jak szybko działa PT.
    a ja myślałem, że w PT są same cyborgi o_O

19. zagma

Kto Ci takie bajki nawciskał o_O.
    Siedziały paniusie znaczy się modki w szlafrokach (taki mundurek do telepracy :p) i nawijały te papiloty albo makaron na uszy. Umiesz tak?
    Jeśli nie, to obawiam się, że musisz je wypuścić. Chociażby po to, żeby Ciebie przeszkoliły w tych zawijasach.
    No i do tego ta konsola... ponoć tylko One wiedzą, z czym ją się je xD.

20. lea8011

lea8011 Czeladnik forum

Nie jestem pesymistką, lecz realistką i widzę jak teraz to wszystko działa, i jak działało kiedyś ..
    Reasumując coraz gorzej.
    Ponadto jest to forum to raczej powinna być toczona rozmowa a nie odsyłanie do czytania kolejnej instrukcji, która i tak nic nie da .
    Nie mniej jednak wysłałam zgłoszenie. Zobaczymy kiedy szanownie odpiszą lub naprawią, więc proszę nie zamykać tego tematu, ponieważ dołączę informację dla innych uczestników gry, którzy mają podobny problem wyniki poczynań i czy problem został rozwiązany i w jakim czasie

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.