problem z uruchomieniem pnącza

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika xsunrise, 9 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. xsunrise

xsunrise Okazjonalny autor

witam wszystkich :)
    chciałam prosić o pomoc - zrobiłam wszystkie zdania z neonowymi zagrodami (zdobyłam itemy na pnącze) i odblokowałam ostatni etap, wpłaciłam serduszka i otrzymałam pnącze, nie mogę jednak postawić na nim zdobytych itemów - po kliknięciu na item na pnączu odsyła mnie na planszę eventu :( czy to oznacza, że muszę skończyć cały event i muszę drugi raz zdobyć te same itemy (te do zdobycia w ostatnim zadaniu)? Nie mogę postawić na nim itemów z wcześniejszych 3 zadań?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Są 2 rzędy chmur w obecnym evencie. Aby zdobyć pierwszy trzeba zrobić wszystkie zadania ze zwierzętami i wpłacić 160 serduszek. Natomiast komplet itemów i drugi rząd chmur to koszt 180 serduszek.

Spójrz proszę jakie itemy wymagane są na pierwszy i drugi rząd chmur :

Pierwszy rząd chmur :

Itemy: neonową kaczkę, owcę i krowę możemy ustawić na Rzędzie na Cudownym Pnączu, który również jest nagrodą w tym evencie (zadanie z kłódkami):

Drugi rząd chmur :

Kłódki Miłości można również wymienić w neonowym sklepie na migoczące itemy i drugi już w tym evencie rząd chmur.

Itemy:

Rząd na Cudownym Pnączu:
    Stawiamy na nim itemy: neonowa kura, neonowa koza, neonowy królik.

Przyjrzyj się proszę rzędom i itemom i napisz jakie itemy posiadasz .

BA_Chris lubi to.
  3. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Gwoli ścisłości , aby zdobyć pierwszy rząd wystarczy wpłacić 80 (OSIEMDZIESIĄT) serduszko - kłódek , kolejne 80 to duble itemowe (kaczka , owca , krowa). Tak naprawdę zbędne , jeżeli nie wystawisz ich na WS , czy do ogrodu.
    Kura , królik i koza są ze sklepiku na pnącze z eventu , idiotyzm.
    Przy okazji chciałbym podpytać czy to błąd , że jest na odwrót , czy celowe działanie Firmy , aby narazić na kolejne wydatki SP mniej uważnych Farmerów ?

Bry i już.

4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Bry:) blazers, dziękuję za wyjaśnienia, czy xsunrise ma jeszcze jakieś pytanie w temacie?

5. zagma

zagma Chodząca legenda forum

U mnie jest tak samo, tzn za 80 serduszek mam rzad na pnaczu, ktory do niczego mi nie jest potrzebny8). W momencie, kiedy za niego placilam serduszkami wyswietlalo sie, ze to jest rzad nr 1, czyli dla kaczki, krowy i owcy. Teraz moge na nim postawic kure, koze i krolika.
    Jesli to jest blad, czy zostal zgloszony do naprawy?

Ostatnie edytowanie: 9 stycznia 2016
  6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

W tym ewencie mamy dwa pnącza, jedno które wygrrwamy w zadaniu a drugie możemy kupić za serduszka.
    Zapraszam Cię do postu drugiego SMOD_Ateny, która opisała to zagadnienie.

7. SMOD_Atena

Oczywiście tak jak napisał Gracz powyżej, na pierwszy rząd wystarczy 80 serduszek. Bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd, tak to jest jak się wchodzi na forum z bólem głowy ;) Na szczęście Gracze są czujni i szybko takie pomyłki wyłapują za co dziękuję tym razem blazersowi.

8. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

Ja wykonałem do konca evencik i 2 pnacza nie idzie załaczyc wogole.Co chce w nim umiescic odsyła mnie do zadania.Ewidetnie jest to jakis bład programisty.

9. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

krystian7979

Witaj,

To nie żaden błąd. Po prostu drugie pnącze musimy zakupić za serduszka, które otrzymujemy z oazy miłości.

w obecnym evencie możemy zdobyć 2 rodzaje pnącza:

- pierwsze odblokujesz w finałowym zadaniu obecnego eventu (za kłódki miłości);[

- drugie możesz zakupić w sklepie neonowym(który jest widoczny z lewej strony planszy eventowej) również za kłódki miłości :)

Zatem trzeba klonować w oazach bo tylko tam zdobędziemy kłódki miłości

10. LusiaSZ

LusiaSZ Okazjonalny autor

A jednak jest jakiś błąd, ponieważ po odblokowaniu I rzędu w finałowym zadaniu , na pnączu podświetla się ( czyli uaktywnia) rząd drugi, czyli ten który powinniśmy dostać za kłódki w sklepie neonowym. Po próbie postawienia na nim itemów z głównego zadania, odsyła nas do planszy z zadaniami.
    Też miałam ten problem i dopiero dzięki podpowiedzi gracza Kevin, postawiłam itemy z głównego zadania na niepodświetlonym rzędzie, a wtedy rząd się uaktywnił i można było go zebrać. Chyba jednak blazers ma rację,że rzędy są na odwrót i w ferworze zabawy można zużyć więcej SP niż by się chciało. ;)

11. SMOD_Atena

LusiaSZ, obydwa rzędy podświetlają się tak samo, przy każdym z nich po najechaniu kursorem jest opis co to za rząd i jaki daje bonus, a informacje na ten temat są zamieszczone w poradniku : >>>klik<<<.

xsunrise, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

12. kevin

kevin Forum Pro

Lusia nie ma błędu sprawdziłem na innym koncie nieodblokowane konta sa zielone jak odblokujesz jest szare i zielone zrobi sie po postawieniu odpowiednich itemów , 1 pnącze (krowa kaczka i owca odblokujemy w 2 części zadania za 80 serc po nim sa duble itemów z 1 części zadania (nie są niezbedne oszczeddnym nie polecam chociaż sa fajne na wyspe skarbów ) 2 rząd pnącza kupujemy w sklepie neonowym za 30 serc ( nie postawimy na nim poprzednich itemów trzeba za 150 serc dokupić kurę królika i kozę w sklepie neonowym)

SMOD_Atena lubi to.
  13. SMOD_Atena

kaka68, dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym, Twój post usuwam a do zamieszczenia opinii i komentarza na temat eventu zapraszam do właściwego tematu : >>>klik<<<.

Odpowiedzi zostały udzielone, kolejne pytania się nie pojawiły więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.