Problem z uruchomieniem gry

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by q.46, Mar 10, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. q.46

q.46 Czeladnik forum

Zaktualizowałem Firefoksa do najnowszej wersji i nie mogę uruchomić gry. Loguję się, pojawia się pasek postępu i po chwili wyrzuca mnie na stronę wylogowania. Próbowałem już czyścić ciasteczka, wersja Flasha też jest aktualna. Myślałem już, że jest jakaś przerwa techniczna, ale później sprawdziłem na Chromie i gra działa.

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Wnioskując po twoim opisie problem dotyczy przeglądarki FF. Tutaj warto sprawdzić czy przeglądarka ma aktywną wtyczkę AFP(czy ma uruchomioną). Musisz poszukać po opcjach. Warto również skorzystać z instrukcji zawartych w temacie: Gdy gra nie działa - poradnik

3. q.46

q.46 Czeladnik forum

Pokazuje się pasek logowania we Flashu i wyrzuca. Na próbę wyłączyłem też Flashblocka, mimo że wcześniej nie miałem z nim problemu, ale nadal to samo. Nic się nie zmieniło, poza wersją przeglądarki.

4. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

W tym przypadku więc możemy darować sobie czyszczenie przeglądarki. Musisz odinstalować i potem zainstalować flasha. Zapraszam Cię do tematu: Reinstalacja Adobe Flash Playera

Tutaj warto wspomnieć, że przeglądarka Chrome działa na trochę innej zasadzie. Ta przeglądarka ma wbudowaną wtyczkę AFP, FF natomiast korzysta z zainstalowanej dodatkowo wtyczki.

5. q.46

q.46 Czeladnik forum

Niestety nie pomogło.

6. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

q.46, reinstalacja Adobe Flash Playera nie pomogła? Jak teraz wygląda logowanie/uruchomienie gry?
    Czy istnieje możliwość że podczas aktualizacji Firefoksa coś poszło nie tak? Może warto odinstalować FF i zainstalować na nowo?

7. q.46

q.46 Czeladnik forum

Po reinstalacji Flasha bez zmian. Podczas aktualizacji nie było błędów. Jutro sprawdzę najnowszego FF na innym systemie.

8. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

q.46, rozumiem. W takim razie czekam na informacje czy problem udało się rozwiązać. :)

9. q.46

q.46 Czeladnik forum

Inny system i ten sam problem po aktualizacji do wersji 45.

10. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Z tego co widzę wersja przeglądarki jest bardzo świeża, a wiadomo, że gra (rozbudowana), musi mieć czas, by przystosować się do wszelkich zmian (podobnie jest z wtyczką flash). Polecam kilkudniowy powrót do starszej wersji lub skorzystanie z innej przeglądarki do czasu, aż będzie możliwa gra.

11. q.46

q.46 Czeladnik forum

Przeglądarka się aktualizuje sama i dopiero pierwszy raz mam problem. Do tej pory gra lepiej albo gorzej, ale zawsze działała.

Z tego co mi wiadomo wersje dla developerów wypuszczane są dużo wcześniej.

12. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj zapraszam Cię do zapoznania się z ogłoszeniem ogłoszenie (kliknięcie na napis przeniesie Cię do ogłoszenia). Niestety wystąpiły problemy z nową wtyczką AFP. Gra na chromie działa gdyż jak wspominałem na początku ma własny zaimplementowany flash. Co oznacza, że na chromie go nie zaktualizowałeś tak jak na FF :). Dzięki temu na chromie możesz grać.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

13. q.46

q.46 Czeladnik forum

Wtyczkę zaktualizowałem dopiero po zaleceniu reinstalacji. Na drugim komputerze dalej mam wersję 20 i problem pojawił się po aktualizacji ff. Nic więcej nie było zmieniane.

14. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

q.46, tak jak pisała BA_Czerwona:
    Doradzić mogę na tą chwilę powrót do starszej wersji FF.
    W tym wypadku zapytam czy masz tutaj jeszcze jakieś pytania?

15. q.46

q.46 Czeladnik forum

Nie mam więcej pytań.

16. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

q.46, w związku z brakiem dalszych pytań temat pozwolę sobie zamknąć. :)
    Mam nadzieję że problemy o których była mowa w temacie w końcu znikną. :)

Thread Status:
Not open for further replies.