Problem z ulepszeniem pucharu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -martyna0112-, 3 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -martyna0112-

-martyna0112- Młodszy ekspert

Witam, mam problem z postawieniem ulepszenia pucharu z kolejnego poziomu wystawy.

Miałam parę lat przerwy w grze i jak wróciłam z powrotem do już podstawowego pucharu na żadnym polu oczywiście nie było i teraz mam problem, ponieważ nie mam skąd go wziąć bo jest konieczny do ulepszenia.

Co robić?

2. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

A w pasku nie masz?

3. deadwing

deadwing Komisarz forum

Teraz puchary i ich ulepszenia deponuje się na Drzewie Mądrości. Najpierw trzeba odblokować za 300 gwiazdek runę Żywa Legenda na szczycie Drzewa Mądrości.
    • Jak działa ta runa? - po odkryciu runy, by "włożyć" do niej puchar należy go usunąć z farmy (musi być w pasku) - następnie poprzez opcję "zdeponuj puchary" możemy włożyć posiadane przez ulepszenia.
    • Maksymalnie szanse można zwiększyć o 30% - każde włożone ulepszenie jednego z dwóch pucharów powoduje zwiększenie szans o 1%. UWAGA: na zdjęciu pokazana jest sytuacja po zdeponowaniu pucharów posiadających po 6 ulepszeń.Jeśli po włożeniu pucharu otrzymamy kolejne ulepszenia, można je dołożyć, co spowoduje zwiększenie szans na uzyskiwanie przedmiotów w czasie żniw z wyjątkiem ogrodu ozdobnego.
    • Odkrycie runy jest jednorazowe, później już tylko wrzucamy następne poziomy pucharów.
    • Gdy odkryjemy dowolny etap na dowolnym pucharze to nie ustawiamy pucharu na farmie, ponieważ jest przypisany na Drzewie Mądrości i działa na wszystkich obszarach.
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/leśna-polana-i-drzewo-mądrości.10427/

Ostatnie edytowanie: 3 listopada 2015
  4. -martyna0112-

-martyna0112- Młodszy ekspert

Dziękuję, tylko ja go w pasku tak czy inaczej nie mam więc i tak nic z tego nie będzie pewnie.

5. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

-martyna0112-, zapraszam do zapoznania się z poradnikiem Puchary. :)
    Jeżeli puchary nigdzie się nie znajdą to proszę napisz zgłoszenie do Pomocy Technicznej tam Twoje konto zostanie sprawdzone i sprawa na pewno się wyjaśni. :)
    Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

Anuszki, deadwing, dziękuję za pomoc. :)

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Gracz skierowany do PT, kolejne pytania się nie pojawiły, więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.