problem z sianiem na leśnej polanie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Rielle78, 3 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rielle78

Rielle78 Naśladowca mistrzów

Witam mam problem do kilku dni po sianiu rano roślinek na leśnej polanie po wejściu na nią póżniej zastaje nie te same rośliny i tylko te co były rano na to miast zagrody i warsztacik nie zebrane produkty czy obca wtyczka która pojawia się rano albo po powrocie na farmę po wylogowaniu się może być powodem za każdym razem mam przez nią problem jak się jej pozbyć ?>:(

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Rielle78 witam.

W sobotę były problemy przy zbiorze kombajnem ale zostały usunięte o czym mowa jest w ogłoszeniu: >klik<.

Jeśli u Ciebie taki problem występuje od dłuższego czasu to być może stwarza go uszkodzona wtyczka AFP (nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pod pojęciem "obca wtyczka"). W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest reinstalacja AFP czyli odinstalowanie i ponowne zainstalowanie. Wskazówki znajdziesz w poradniku: Reinstalacja Adobe Flash Playera.

Warto też sprawdzić działanie gry na różnych przeglądarkach (Chrome, Mozilla, Opera).

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Rielle78

Rielle78 Naśladowca mistrzów

ta wtyczka wyświetla mi się podczas logowania na pasku adresu strony u z prawej strony mam znaczek flasha więc to ona mi blokuje wiecej pytań nie mam.

4. SMOD_Atena

Rielle78 kliknij w ten znaczek flasha i wybierz opcję: Zezwalaj.

AFP zezwalaj.png

Daj proszę znać czy problem ustąpił

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jeszcze nie widziałem znaczka AFP w przeglądarce.
    Jak już to może być bloker [​IMG]
    ale ten będzie blokował odpalenie całej gry, a nie pojedynczej planszy.
    Skoro wchodzisz to gry, to znaczy, że zezwalasz na odtwarzanie AFP i nie ma ta wtyczka nic do niezapisanych działań (o ile o nią chodzi, lub podobną).

Dzisiaj rano polana mi też spłatała psikusa.
    Nie zapisały się wykonane działania.
    Niby było ok, farma nie cięła, ale przy następnym logowaniu musiałem zwierzaki oporządzić ponownie.
    Ostatnio zdarzyło się to kilkukrotnie.

Wcześniej też takie czkawki bywały i nic na to nie mogłem poradzić.
    Czyszczenie ciach i reinstal AFP nic nie dawały.
    Po jakimś czasie, bez żadnej ingerencji, gra zapisywała poprawnie.

Napisz nazwę tej wtyczki wyświetlanej z prawej strony.

6. SMOD_Atena

hlnrys dziękuję za pomoc. Jednak wtyczka AFP ma swoją ikonę (ja na to mówię klocek) w zależności od przeglądarki i wybranych w niej ustawień może to wyglądać np. tak:

fl.png

Trzeba wybrać opcję Zezwól i zaznaczyć okienko potwierdzające zapamiętanie wyboru.

W chrome, jeśli wtyczka AFP jest zablokowana to ikona jest w pasku adresu po prawej stronie i tam wtedy trzeba kliknąć Zarządzaj i wyłączyć blokowanie wtyczki:

chr.png

Czy Autor ma jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 3 grudnia 2018
    hlnrys lubi to.
  7. SMOD_Atena

Dalszych pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.