Problem z przejściem z mapy na mapę

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 6 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/problem-z-przejściem-z-mapy-na-mapę.11022/

Uciekł jakoś mi ten temat, więc napiszę swoje spostrzeżenia w nowym.
    Zbiorów dokonuję wyłącznie ręcznie, (maszyny tylko z misji) i często zdarza mi się z rozpędu (zwłaszcza przy porannych zbiorach) podwójne kliknięcie na innych obiektach niż pole czy zagroda . Nie skutkuje to żadnymi błędami przy klikaniu na kombajn, stodołę czy młyn, jednak przy odpowiednio szybkim klikaniu na drogowskaz gra się zawiesza na danej mapie. Można w jej obrębie wykonywać wszystkie czynności, ale wyjść z niej już się nie da, ratuje tylko odświeżenie strony. Zdarza się to dopiero od niedawna, wcześniej nie miałem z tym problemów. Proszę graczy i MODów o sprawdzenie tego u siebie. Poklikajcie odpowiednio szybko na drogowskaz i napiszcie czy też Wam gra zawiesi się na danej mapie.

2. BA_Musa

BA_Musa Guest

Sprawdziłam to co piszesz, ale nic mi się nie zawiesza.

Jaką masz wersję Adobe Flash Playera? Może jakaś wtyczka Ci padła i stąd może Ci wieszać, albo może coś z Javą być nie tak.

3. BA_Musa

BA_Musa Guest

Ekatrina post usuwam, tutaj zadajemy pytania związane z grą, a nie witamy się.

4. hlnrys

Z wersjami i czyszczeniem jestem na bieżąco.

U mnie nie za każdym razem tak się dzieje, ale zdarza się, że poklikam na tyle szybko, że drogowskaz się zablokuje i pomaga tylko F5.

Mógłby ktoś jeszcze sprawdzić to szybkie klikanie na drogowskaz.

5. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

U mnie co prawda gra się nie wiesza,ale bardzo wolno działa zwłaszcza po zalogowaniu. Czyściłam ciasteczka dzisiaj aktualizowałam Adobe i nadal gra wolno chodzi.

6. PiraSolo

PiraSolo Młodszy ekspert

U mnie się wiesza od dwóch dni właściwie regularnie a najszybciej na Bahama, F5 nie pomaga, za każdym razem muszę zrestartować komputer i już mam nawyk czyszczenia wszystkiego co tak ładnie polecają modzi xD

7. hlnrys

Renia1920
    PiraSolo
    Ja o chlebie, Wy o niebie.
    Czy to wieszanie spowodowane jest szybkim kilkukrotnym kliknięciem na drogowskaz ?

8. hinrys a próbowałeś klikać na drogowskaz spokojnie bez kilkukrotnego klikania ??? nie ma potrzeby klikania kilka razy wystarczy jeden klik :)

U mnie nic się nie zacina :)

9. PiraSolo

PiraSolo Młodszy ekspert

Oczywiście że po dwukrotnym kliknięciu !!!!!!!!!

10. hlnrys

Pewnie. Zwykle tak przechodzę i nie ma z tym problemu, ale jak pojadę z rozpędu to z mapy nie da się wyjść. Piszę o tym dlatego, że wcześniej mapa się nie blokowała mimo tego odruchu kilkukrotnego klikania.

11. BA_Chris

BA_Chris Guest

A z jakiej korzystasz obecnie przeglądarki? Czy na innych przeglądarkach jest tak samo? :)

12. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

Zauważyłam u siebie takie problemy, za kazdym razem przy wyjściu z pola ozdobnego na Bahamie, nie klikałam jakoś nerwowo na drogowskaz, raczej normalnie, a zacięło mi się dwa razy w ciągu godziny, wczoraj też takie coś zaobserwowałam, pomaga tylko odświeżanie i jak mówi autor wszystko działa oprócz tego drogowskazu.

Korzystam z mozili i AFP 14,0 <o ile dobrze to sprawdziłam>

13. hlnrys

Używam tylko i wyłącznie FF, ale sprawdzałem też na systemowym IE. Napisałem dopiero teraz, ale dzieje się tak od 2~3 miesięcy, a może i 4. Lubię eksperymenty i przez te miesiące zmieniałem systemy kilkakrotnie. Nawet na świeżych systemach z najnowszymi sterami i programami efekt występuje.

14. hlnrys widzę że tego nie rozwiążemy na forum zapraszam więc do Pomocy Technicznej tam Twoje konto zostanie sprawdzone i zobaczymy co się dzieje :)
    Link masz pod ramką gry :)

15. BA_Chris

BA_Chris Guest

Autor przekierowany do Pomocy Technicznej, w związku z tym tutaj zawieszam [​IMG]

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.