Problem z paczką prezentem ze Świątecznego kalendarza

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Arash1.2., 18 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Arash1.2.

Arash1.2. Czeladnik forum

Bardzo proszę o pomoc z otwarciem prezentu . Codziennie otwieram kalendarz świąteczny a dziś nie mogę otworzyć dodatkowego prezentu ( ostatni na sznureczku jako 7 ). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Dowiedziałam się że jest to bonus PD +200% w 48 godziny.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 grudnia 2018
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Przeloguj się ;)
    Ale najpierw sprawdź, czy któryś poprzedni prezent ci się nie zamknął (albo nie został przypadkiem pominięty) - jeśli gdzieś masz plusik na ciemnoniebieskim tle, to znaczy, że nie odebrałaś prezentu - musisz go wykupić za florki, żeby odebrać ten dodatkowy... no i te końcowe prezenty za całość kalendarza.
    Pewnie nie masz screenów odkrytych prezentów - niestety bez screenów nasza władza niechętnie pomaga w odkryciu takich na nowo zamkniętych prezentów.

wiktaratuj lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Arash1.2. jeśli nie możesz odebrać bonusowego prezentu to znaczy, że któryś z codziennych prezentów nie został odebrany i tak jak napisała zzizzie (dziękuję za pomoc) pozostaje odebranie zaległego prezentu za floreny. Z poziomu forum jednak nie sprawdzimy jak to u Ciebie wygląda, zapraszam ze zgłoszeniem do PT, zgodnie ze wskazówkami z poradnika: Pomoc Techniczna.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. Arash1.2.

Arash1.2. Czeladnik forum

Tak. Chciałabym zrobić skrina ale nie umiem . Mam wszystkie dni z prezentami otwarte tylko ten jeden prezent nie chce mi się otworzyć. Przepraszam , ale mam prawie 60 lat i nie jestem ekspertem od komputera , nie potrafię obsługiwać tak jak młodsi. Ja poprostu po pracy lub jak mam wolny dzień to siadam do Farmeramy bo gram w tę grę od lat bo ją bardzo lubię. Mieszkam sama i nie mam kogo podpytać jak robi się zdjęcia w grze. Jestem poważną osobą i nie oszukuję, poprostu stwierdzam, że takie są fakty jak opisałam. Świat się nie zawali z tego powodu jak nie dostanę tego prezentu, ale uczciwie by było jakby ktoś z Was mi zaufał i naprawił ten powstały błąd. Pozdrawiam.

miwi45 lubi to.
  5. SMOD_Atena

Arash1.2. z wielką chęcią bym Ci pomogła ale niestety nikt nie ma wglądu na Twoją farmę ani też nie może za Ciebie zrobić zrzutu ekranu, warto byłoby się tego nauczyć to nie jest skomplikowane. Mogę jedynie podać link do poradnika, w którym krok po kroku opisane jest jak zrobić taki zrzut, zapisać go na komputerze, następnie z poziomu gry napisać zgłoszenie i dołączyć do zgłoszenia w formie załącznika zrobiony zrzut, na którym widoczne są odebrane prezenty i najlepiej całe okno gry (z Twoim ID w dolnej części ramki) i wysłać do PT (link podałam w poprzednim poście).
    Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem: kliknij tutaj >>Jak zrobić screena<<.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

miwi45 lubi to.
  6. Paweł1977VIP

Paweł1977VIP Aktywny autor

witam ja tez z ostatmią paczka bonuową wyswietla ze nie odblokowany jest jeden prezent ale go odblokowałem proszę o pomoc

7. SMOD_Atena

Paweł1977VIP zapraszam ze zgłoszeniem do PT, na forum nie rozpatrujemy zgłoszeń dotyczących prezentów z kalendarza.

Czy Autorka tego wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

Paweł1977VIP Twój post usunęłam, niczego do tematu nie wnosił.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2018
  8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

SMODko, przepraszam, ale zgłupiałam do reszty.
    Jeśli userka ma wszystkie prezenty otwarte, a mimo to nie może otworzyć prezentu bonusowego, to po co miałaby robić te screeny?
    Moim zdaniem wystarczyłoby napisać do PT, a tam ktoś z dostępem do świętej konsoli bez trudu sprawdzi, że prezenty rzeczywiście zostały odebrane.
    Niby do czego miałyby być te screeny?
    Żeby odstraszyć userkę?
    No nie przesadzajmy.

9. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

Rozumiem Arash 1.2, mnie też dzisiaj spotkała przykrość z pojawieniem się prezentu z +, tego ze skarpetą, więć gdyby był wcześniej nie odkryty to widziałabym to dzień wcześniej. Nie mam skrinu i nigdzie nie będę pisać, bo po co. Chcę jednak napisać, że tak rzeczywiście jest, a nieodkryte prezenty pojawiają się w dniu, w którym jest do odebrania prezent dodatkowy. W zeszłorocznym kalendarzu miałam wszystkie odkryte prezenty a dodatkowy nie dał się odebrać, przelogowałam się więc raz i drugi i .... pokazał się przy jednym z prezentów plusik, zapłaciłam, i dalej nie mogłam odebrać, a po kolejnych przelogowaniach wyskoczył kolejny + przy kolejnym prezencie. To, że nie piszemy do PT i nie udowadniamy błędów, wcale nie znaczy, że nie myślimy brzydko o twórcach tego kalendarza..
    A tak na marginesie - do kiedy można odebrać tygodniowy prezent?

10. SMOD_Atena

zzizzie nikogo nie miałam zamiaru odstraszać a o zrzucie ekranu napisałam bo jeśli Autorka wątku nie może odebrać prezentu bonusowego to jest jeden powód - któryś z prezentów codziennych z pewnością nie został odebrany i grafika prezentu jest teraz widoczna ale jest przy niej znak plus, którego prawdopodobnie Autorka nie zauważyła. Dlatego też gdyby dodała tutaj ten zrzut to widzielibyśmy my również te prezenty i moglibyśmy podpowiedzieć w czym tkwi problem czy wysłała zgłoszenie do PT, gdzie można by zweryfikować sytuację.

tz23 dlatego też jest informacja w Ogłoszeniu, masz odebrany prezent to odśwież grę i zrób ten screen dla pewności, własnego spokoju i w razie potrzeby dla PT:

"UWAGA: Prosimy o odświeżenie strony po odebraniu prezentu i ponowne sprawdzenie czy został on odblokowany, aby uniknąć problemów z niezapisywaniem czynności.

Zrzuty ekranu z widocznym ID mogą okazać się pomocne w upewnieniu się, że prezent danego dnia został przez nas odebrany oraz potwierdzeniu problemów z zapisywaniem danych, jednak ze względu na różne przyczyny takich błędów, nie możemy obiecać, że zostanie przyznana rekompensata."

Prezenty bonusowe można odebrać (jeśli wszystkie wcześniejsze, codzienne prezenty zostały odebrane) do : Poniedziałku 31.12.2018, godz. 23:59.

Arash1.2. czy masz jeszcze jakieś pytanie?

11. SMOD_Atena

Dalszych pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.