Problem z nawozem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Magdam.1__, 4 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Na wyswietlaczu kolo skladowania nawozu wyswietlaja sie dwie cyfry, rozumiem, ze jedna dotyczy nawozu ogolem albo zakupionego a druga liczby nawozu zebranego z wlasnych zagrod i warsztatow. Dzis sprzedalam ten wlasny i dalej jest cyfra 300. Przedtem jak sprzedalam bylo 0. A stan zawsze pokazywal ile go mam jak zbieralam. Albo ja nie rozumiem albo cos jest nie tak jak byc powinno.

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Pierwsza cyfra to stan nawozu, druga to pojemność zbiornika :)

malinarp lubi to.
  3. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Ja jeszcze podam link do poradnika: KLIK
    zzizzie dzięki za pomoc

Czy autor wątku ma jeszcze jakieś pytania?

4. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Wiem, ale dawniej jak zebralam np. 30 to ta cyfra wyswietlona byla a teraz nie wiem ile mam zebranego a ile kupionego. Jak sprzedalam to byla cyfra 0. Gdy zebranego mialam np. 300 bo tyle wynosi moja pojemnosc to dalej zbierany sie nie gromadzil, przepadal. Skad wiec mam wiedziec ile mam wlasnego a ile kupionego. Mam sama liczyc ile zbieram. Ta druga z pojemnoscia powinna wg. mnie pokazywac ilosc mojego z zagrod bo jaka pojemnosc to kazdy wie jaka ma.

Ostatnie edytowanie: 4 marca 2015
  5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Jeśli Twój obornik jest pełny, to zebrany nawóz się nie dopisze, natomiast jeśli dokupisz go na targu, to się dopisze. Nie ma w grze licznika, który wskazywałby konkretną liczbę zebranego nawozu z zagród, czy zakupionego na targu.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

6. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    Pierwsza liczba oznacza ilość posiadanego nawozu ( niezależnie czy jest on kupiony czy zebrany z zagród) , druga to pojemność pojemnika.
    12 lutego zostały wprowadzone zmiany w oborniku:
    Zgodnie z tą zmianą, możemy zakupić nieograniczoną ilość nawozu, znacznie przekraczającą pojemność naszego pojemnika.
    Dotyczy to tylko zakupionego nawozu.
    Jeżeli mamy zakupioną dużą ilość nawózu to zebrany z zagród czy fabryk nie będzie dopisywany do ilości posiadanego nawozu. Ponieważ co do zbieranego nawozu z zagród, nadal obowiązują stare zasady, czyli tyle nawozu ile wynosi pojemność naszego pojemnika.
    Aby móc składować nawóz zbierany z zagród musimy wysprzedać nawóz z pojemnika.

malinarp i -norbijas- lubią to.
  7. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Ja to wszystko wiem, ale wychodzi na to, ze po raz kolejny sprawa jest niedopracowana. Bo jak moj wlasny zbieram to powinnam wiedziec ile go mam zeby w odpowiednim momencie sprzedac albo uzyc. A tak to swoj zbieram a mam juz limit pojemnosci wypelniony to go trace. Kupuje na potrzeby przyszlego ewentu a swoj przepada. Cos jest nie w przadku. Pierwsza cyfra z iloscia powinna byc podwojna - wlasny/kupiony. Albo ta druga z wielkoscia pojemnika pownna pokazywac ilosc wlasnego. np. 300 pojemnosc/ wlasny

8. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Cóż, takie było założenie Twórców i niestety, gdy nasz obornik jest pełny nawóz "własny" nie dopisuje się.

Natomiast jeśli masz jakieś sugestie, pomysły na zmiany w grze zapraszam do działu: Zbiór aktualizacji i pomysłów.

Mogę jeszcze w czymś pomóc?

est-orka lubi to.
  9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

No cóż....jest wiele rzeczy w grze, które jednym się podobają, a innym nie.
    Zadowolić się wszystkich nie da.
    Dal mnie np. ta zmiana jest super :)

BA_Salsa lubi to.
  10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wszystko jest ok z ta aktualizacja,,jesli chcesz sprzedawac swoj nawoz ev go uzywac na wlasne potrzeby to jest tak jak bylo czyli trzeba utrzymywac jego stan ponizej ev na rowni z jego zawartoscia czyli max 300 ev 600 w zaleznosci czy masz premium etc
    a podwojne info w przypadku posiadania nawozu z targu i podzial na moj i kupiony byloby bez sensu przeciez ten swoj i tak bedzie przepadac wiec po co mi to wiedziec

malinarp i est-orka lubią to.
  11. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Nie bedzie, bo go w odpowiednim momencie sprzedam albo uzyje. Tylko musze wiedziec ile go mam, wtedy nie przepadnie bo obroci sie na sianogrosze albo na krotszy wzrost posianych roslinek. I uwazam , ze informacja o podziale na swoj i kupiony ma sens. Nie lubie jak mi cos przepada bez sensu. Zeby nie tracic swojego trzeba nie kupowac na targu, kupowac wtedy jak sie swoj wykorzysta albo sprzeda. Bo swoj tracic a kupowac cudzy to nie ekonomiczne, chyba, ze kupuje sie tanio i sprzedaje jak drogi. Mozna zamknac bo dyskusja niczego nie zmieni. Wg.mnie sprawa z nawozem jest niedopracowana.

Pracuś57 lubi to.
  12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Przypominam, że dział pomocy nie jest działem dyskusyjnym.
    Magdam.1__ podałam Ci link do działu, w którym możesz zamieścić swój pomysł dotyczący obornika.
    Skoro nie masz już więcej pytań, wątek zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.