problem z nasionami

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika PatrycjaJutrzenka, 26 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. PatrycjaJutrzenka

PatrycjaJutrzenka Forumowy żółtodziób

witam! mam 15 poziom i duzo nowych roślin np.orchidee,koper wloski,truskawki i inne.Mogę siać kukurydze i słonecznik a dalej już nic. Nie mogę kupić wogóle nasion.Mam 170sianogroszy i nie mogę kupić żadnego nasionka. Czemu to?

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Tutaj ważnym pytaniem jest ile chcesz zakupić tych nasion. 170 SG(siano grosze) nie jest dużą wartością. Jedno nasiono np. orchidei kosztuje 30sg, co jak szybko policzysz wyjdzie ok. 5 nasionek jakie możesz kupić.

Zapraszam Cię do poradnika: Tabele - uprawy, gdzie znajdziesz opis wszystkich upraw.
    Zapraszam Cię również do poradnika:Jak zarobić sianogrosze?, gdzie dowiesz się jak uzbierać sg. Kliknięcie na zielone napisy przeniesie Cię do poradnika.

Czy mogę jeszcze w czymś pomoc?

3. PatrycjaJutrzenka

ja chciałabym zakupić chociąz jedno nasionko i móc je posiać. Niestety nie mogę zakupić żadnego.Nie mogę kupić nasion selera,kopru, truskawek. Zero nic!!

4. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

W którym miejscu chcesz je zakupić ?

Aby móc zakupić roślinki(na przykładzie marchewki):

następnie:

Wybieramy roślinkę jaką chcemy kupić :

Plusem i minusem ustalmy ile chcemy kupić.Napis wysprzedane oznacza, że kupiliśmy już maksymalną ilość roślinki.

5. PatrycjaJutrzenka

niestety nie mogę nic kupić. Pod wszystkimi nasionkami pisze wyprzedane

6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

I udało się nam dojść. Kupiłaś maksymalną ilość jaką można było kupić. Teraz musisz je porozsiewać, albo poczekać do jutra by móc je zakupić.

7. PatrycjaJutrzenka

Nie to niemożliwe!Dzis ani kilka dni temu nie kupowałam zadnych nasion
    Zaczeło się to odkąd uzyskałam poziom w którym mogłam siać rabarbar i już nasion rabarbaru nie mogłam kupić. Kiedy zaczeły dochodzic kolejne poziomy i nowe rośliny to ich nasion też nie mogłam zakupić

Ostatnie edytowanie: 26 stycznia 2017
  8. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Proszę Cię o wykonanie screena farmy z otwartym sklepem i wstawienie go na forum.Oraz drugi z widocznym okienkiem jakiepojawia się po kliknięciu na pole douprawy. Instrukcje jak to wykonać znajdziesz w poradniku: Jak zrobić screena

9. PatrycjaJutrzenka

niestety nie potrafie zrobić screena. Nie mam klawisza printscreen

10. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Czasami na klawiaturze jest stosowany skrót "prt sc", to jest ten sam klawisz.

Niestety bez screenów na forum nie jestem wstanie zweryfikować problem. W takiej sytuacji pozostaje kontakt z pomocą techniczną. Zapraszam do poradnika: Pomoc Techniczna, znajdziesz tam instrukcje jak napisać do PT.

11. PatrycjaJutrzenka

oki dziekuje serdecznie za pomoc. zobacze czy dam rade coś z tym zrobić

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja również dziękuję i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.