Problem z młynem

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by chris975, Mar 25, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie dziwię się,że trudno to zrozumieć,ja też się w tym gubiłam,ale patrząc na mój młyn i to co jest napisane w poradniku,doszłam do wniosku że jednak wszystko gra.A to że mnie to również niełatwo było sobie uzmysłowić,to zapewne dlatego że zmienił się sposób obliczania bonusów po wprowadzeniu nowego młyna i 3 slotów.
    Tak jak napisałam wyżej,gdyby bonus można było obliczać od pojedynczych jednostek SP i ich podstawowego czasu,to w 24 h zmieściłyby się 3 SP,ale ze względu na to,że najpierw są sumowane podstawowe czasy pasz z każdego ze slotów,a dopiero od łącznego czasu obliczany jest czas z bonusem,to możliwe jest skrócenie produkcji tylko 2 SP w czasie trwania abonamentu 24h.

2. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

Hmmm, jak mogą być od razu sumowane czasy? Mam cały czas abonament na młyn i nie mogę tego spr, ale przecież system nie wie ile SP ja chcę nastawić .Najpierw klikam 1sz, wyświetla się czas 4;30, więc z 24h zostaje 19,5h
    2szt- 9:00h zostaje 15h
    przechodzę do 2 drugiego gniazda i system widzi,że ja w pierwszym mam sp i nie wyprodukuje mi następnych w czasie trwania abonamentu? Pokaże mi w drugim gnieździe już czas 9h?
    Edit.
    Albo zostaję w jeszcze w tym pierwszym gnieździe, klikam pojedynczo i obserwuję czas produkcji i obliczam sobie ile jeszcze mam godz abonamentu, po 2szt system wyświetla mi 9h więc zostaje 15 a w momencie kliknięcia 3szt,system automatycznie się przestawia i te 15 godz abonamentu zamienia się w 0 ? i 3 pasza leci 9h, a gdybym włożyła do drugiego gniazda spokojnie bym wyprodukowała jeszcze 2 pasze? Dla mnie ten system jest nielogiczny

Last edited: Apr 27, 2015
  3. SMOD_Atena

Właśnie ten system obliczania bonusów,przelicza czas trwania na bieżąco podczas dodawania kolejnych pasz i za każdym razem liczy od podstawowego czasu produkcji danej paszy,skracając ten czas pozostałym czasem bonusu jaki został po obliczeniu poprzedniej produkcji.Zapoznaj się proszę z tym OO,tam jest opisany ten system : >>>KLIK<<<

4. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

Czas partii (zawartość jednego slotu produkcyjnego) jest obliczany w oparciu o użyty bonus i zależny od tego, jak długo będzie on jeszcze aktywny. Długość czasu pracy młyna zostaje skrócona o czas trwania bonusu, a skrócenie to dotyczy całego slotu. W przypadku, gdy nie wykorzystamy całości czasu trwania bonusu na jeden slot, wówczas czas pracy kolejnego w kolejce slotu zostanie zmniejszony o pozostałą nam długość bonusu i tak dalej.
    W/g powyższego cytatu z https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/przybliżenie-nadchodzących-zmian-w-młynie.19089/, zrozumiałam,że jednak bonu jest naliczany od łącznej liczby 3x10h=30x 50%=15h i zostaje jeszcze 9h na drugi slot i znowu jestem w punkcie wyjścia. Z tego wniosek ,że ile osób tyle interpretacji informacji w OO.

5. SMOD_Atena

Dobrze,zgadza się bonus dla 3 jednostek SP przy aktywnym abonamencie na młyn skróci czas produkcji do 15h,ale pod warunkiem,że czas trwania abonamentu będzie dłuższy niż 30h,czyli dłuższy od łącznego,podstawowego czasu produkcji 3 SP.

6. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

Dziękuję SMOD-Atena, przekonałaś mnie,że system- to system, pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Jeżeli chce się do końca wykorzystać bonus trzeba nastawiać pojedynczo, bo SP nastawiona w kilku slotach jednocześnie nie aktywuje się. Ufff, ciężki ze mnie przypadek.

7. malina080870

malina080870 Zaawansowany

ten przyklad znalazlam na niemieckim FF jako uzupelnienie opisu pracy Mlyna po czwartkowym OO naprawy Bledow, wielu graczy zglaszali pytania ze cos jest nie tak , tuz po "naprawie"bledow mlyna....stad ten uzupelniajacy FAQ.
    dlaczego tak a nie inaczej mnie juz napewno nie zainteresuje zakup Abonamentu na Mlyn.

co zrobili z Abonametem mozemy zobaczyc w dolnym przykladzie obliczenia!

>>Przyklad<<:
    >>Tlumaczenie <<

http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/farm-mühlen-faq.21703/#post-894202

Gracze czekaja na wyjasnienie....dlaczego z zaplaconego abonamentu skaracajacy czas Mlyna przy Abonamecie z runa 4:30 zaokroglona na 5 godzin!
    Sloty wszystkie razem nie pracuja zgodnie z Oferta sprzedazy Abo. na mlyn...i
    obojetne czy 1 czy ,2 czy 3 slot......te powinny pracowac i aktywowac zgodnie z czas naliczania 4:30....z runa, a nie jest tak, ten ustawiono w programie BP....jako 5 godzin..zabierajac z 0:30 minut na kazdej jed. Super paszy... na 24 godziny zabiera ten system 1,5 godziny z abonamentu....!

Last edited: Apr 27, 2015
    zagma and tkoivusaari001 like this.
  8. glajda1011

glajda1011 Moguł forum

W takim przypadku (wg nowego sposobu naliczania bonusów w młynie), nie warto już wykupować graczom abonamentu, gdyż będą oni zawsze w plecy....:(
    Do kitu z takimi "udogodnieniami", skoro mam jeszcze przeszło 40 godzin abonamentu i nie mogę nastawić w młynie 8 szt. SP, bo przekraczam limit czasowy bez bonusów....:(
    Ehhhh..... coraz gorzej z tą grą.....

9. malina080870

dokladnie.., musisz jesli chcesz na max...wykorzystac Abo ustawiac najwyzej pojedynczo...produkcje innaczej sie traci czas abonamentu!

do czasu gdy nie ustawia go prawidlowo...nie kupie abo),szloda tylko ze mimo 3 slotow....bawic sie mamy ustawiajac pojedynczo po 1 czy 3 jed.SP.
    co zauwazylam... ze jesli ustawimy produkcjie 5 pasz....to nastepna liczac od 6 ...nalicza juz nawet po 7,5 godziny na jednostke SP.

10. ..Spider-Man..

..Spider-Man.. Młodszy ekspert

Mam jeszcze 5 godzin i 31 minut abonamentu na młyn i po ustawieniu 1 super paszy pokazuje mi czas produkcji 6 godzin 15 minut. Jak to się ma do poradnika?

11. tkoivusaari001

tkoivusaari001 Ekspert forum

Witaj :)
    Dzieki ze Ci sie chcialo to wyjasnic. Juz myslalam ze mam nawrot paranoi od czasu naprawy mlyna przyz BP.

Juz mam zwyczajnie tego dosc , nie dosc ze czlowiek placi za usluge , to jak sie okazuje ze usluga, abonament i pnacze nie dziala to mu sie wmawia ze wszystko ok ...jak zostaja udowodnione ze nie jest ok.. i chcesz zwrotu swoich pieniedzy lub naprawy, bo jednak zostalas perfidnie oszukana, to wodolejstwo a potem grobowa cisza przez wiele tygodni-.-
    Abonamentu nie zakupie juz ..wyleczylam sie , a i za bezwartosciowe obecnie val. pnacze tez bym chciala zwrot...niech sobie biora w diably ten szajs-.-

malina080870, zagma and goldii1 like this.
  12. maslane04

maslane04 Książę forum

Czy BP przewiduje rekompensatę za towar utracony w młynie w pierwszym etapie "ulepszania" młyna ( w tym okresie paszy nie robiło a towar znikał). Nie chodzi mi o bonusowy kod który przyznano wszystkim graczom w związku ze złą praca młyna ale o zwrot towaru jaki utracony został w efekcie błędów działania młyna. Powyższa kwestia wielokrotnie poruszana była na forum w związku z czym proszę o inf. czy przekazana ona została przez MOD-ów do centrali i jaki jest tego efekt ( proszę nie odsyłać mnie do OO bo czytam systematycznie)?

zagma, tkoivusaari001 and goldii1 like this.
  13. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Jeśli uważasz, że czas nie jest zgodny z bonusami, które posiadasz, zapraszam do pomocy technicznej, mamy tam możliwość ich sprawdzenia.

Jest to zgodne z poradnikiem. Zapraszam do lektury tego fragmentu. Abonament działa tylko na podstawowy czas produkcji paszy, przez 5 godzin i 31 minut, reszta jest doliczana bez tego bonusu.

Gracze nie stracili wtedy nic na tym błędzie, gdyż produkcja była przyśpieszana bądź anulowana przez system, a towary wracały do stodoły. Myślę, że gdybyś wtedy zgłosił(a) się do pomocy technicznej otrzymał(a)byś dokładne wyjaśnienia na przykładzie Twojego konta. W związku z tym nie przewiduje się rekompensaty. Informacje są na bieżąco przekazywane, a o młynie była ich cała masa.

14. goldii1

goldii1 Stały bywalec

I co by tu człowiek nie napisał to i tak BP wygrywa........
    Młyn nadal nie działa prawidłowo...........

zagma, maslane04 and tkoivusaari001 like this.
  15. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam

Znowu jest skopany młyn. U mnie już dawno powinna się zakończyc produkcja. Młyn mieli 4 sztuki SP a czas pokazuje 0:00. Do końca abonamentu pozostało 6 godzi. Włączyłem pnącze i 1 superpaszę i Pokazuje czas produkcji 5:54o_O zamiast 4:03

16. tkoivusaari001

tkoivusaari001 Ekspert forum

W. ja mam to samo od ostatniej "naprawy"...dobrze ze abonament mi sie dzis zakonczyl. To pewnie zwiazane jest z tymi zmianami o ktorych juz sluch chodzil , dotyczacych nowosci w abonamencieo_O

zagma, malina080870 and Bilonge like this.
  17. maslane04

maslane04 Książę forum

cyt. BA_Czerwona "Gracze nie stracili wtedy nic na tym błędzie, gdyż produkcja była przyśpieszana bądź anulowana przez system, a towary wracały do stodoły. Myślę, że gdybyś wtedy zgłosił(a) się do pomocy technicznej otrzymał(a)byś dokładne wyjaśnienia na przykładzie Twojego konta. W związku z tym nie przewiduje się rekompensaty. Informacje są na bieżąco przekazywane, a o młynie była ich cała masa."

Całkowity brak konsekwencji w tym co piszecie na forum jako modowie. Na początku błędu przerywało produkcje w 2 slocie i towar przepadał (ciekaw jestem jak zwrócono wodę gdy zbiornik był pełny - taki manewr wykonano raz przerywając prace młyna i wtedy produkty wróciły). Faktycznie informacji o młynie było całe mnóstwo niestety sprzecznych ze sobą również.
    Cytaty z OO:

BA Czerwona : "Nie jest to jednak błędem w grze, a zmianą, która będzie miała zastosowanie przy wszystkich tego typu bonusach."

Jeśli chodzi o PT to pragnę zauważyć, iż była inf. aby nie pisać do PT bo problem jest znany. Dlaczego z takim uporem bronicie totalnego bubla, który zafundowało nam BP?

Last edited: Apr 28, 2015
  18. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

W takim razie nie opłaca się kupowania abonamentu na młyn jak takie zmiany nastąpiły jest to bez sensu

19. malina080870

wynikalo z mojego postu ze potrzebuje PT?? ....... -.-
    no chyba ze pojawi sie Koczkodam.....z 2 postem....to moze wowczas....ale to sobie sama wyjasnie....)))

Bonusy ? Czerwona..... sa zle naliczona, z krzywda dla graczy...ktorzy maja Abo.., a wielu ma nawet ponad 700 godzin Abo....
    stracil tak... jak inni na pnaczu.

no tak Stary mlyn nie mial za szefa Varuna....,

....a moze w poradniku/ faq podacie np. Przyklad czasu produkcji 8 jednosek SP
    z poszczegolnymi Bonusami....

to napewno byloby dla mlodszych graczy ....bardzo pomocne!
    .

@Lucy...., ja tez :);)
    Masz racje..gracze obiczyli...czekaj na odpowiedz....ale mysle ze nie dostana jej...ze ..zananych nam przyczyn..,
    wodolejstwo xDxD jasne!
    Obecnie....Abo...to "bubel" choc ... pokazuje nam jak mozna wszystko zamienic...!
    Ach Lucy.....:oops:
    Pozdrawiam @L. i do kiedys...........tam....))

maslane04 and goldii1 like this.
  20. maslane04

maslane04 Książę forum

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi co z towarem, który "wyparował" z młyna w pierwszym etapie jego "modernizacji'?
    Zdaję sobie sprawę, że ilości towaru włożonego do młyna i utraconego przez graczy są trudne do wyliczenia, ale w takiej sytuacji trzeba się do tego przyznać a nie raczyć inf. że wszystko jest ok.

Last edited: May 5, 2015
Thread Status:
Not open for further replies.