Problem z młynem

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by chris975, Mar 25, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

goldii1, bardzo Cię proszę powstrzymaj emocje.Ja odpowiadam grzecznie i bardzo proszę o grzeczniejsze zachowanie.Informacje o usunięciu błędów znajdziesz tutaj :>>>KLIK<<<
    Bardzo możliwe,że przed naprawą błędów moderatorka doraźnie doradzała nastawianie pojedynczych jednostek paszy,ale tak jak napisałam,było to przed naprawą błędów.
    I nie pisz proszę nieprawdy.PT nie ignoruje żadnego zgłoszenia i na każde jest udzielana odpowiedź.Niestety niektórzy Gracze nie znajdują odpowiedzi w swoich skrzynkach pocztowych czy też nie korzystają z opcji "Odpowiedz" kontynuując korespondencję,a to już nie jest zależne od PT.

2. szarlotka7711

szarlotka7711 Zaawansowany

Nastawiłam wczoraj 5 SP czas łączny przeszło 30 godzin. Co się dzieje z tym młynem!!! Najgorsze że nie wiem ile jej wyprodukowało do tej pory. Pasza będzie się kręcić jeszcze przeszło 25 godzin MASAKRA

3. SMOD_Atena

goldii1 Twój post usuwam jako off-top.A co do poprzedniej Twojej wypowiedzi,to bardzo proszę przeczytaj ją jeszcze raz i jeśli uważasz że to była grzeczna wypowiedź,to bardzo proszę o grzeczniejsze wypowiedzi.

4. SMOD_Atena

goldii1
    Nie usuwam niewygodnych wypowiedzi,usuwam posty,które niczego nie wnoszą do tematu wątku.W związku z powyższym Twój kolejny post również usuwam jako off-top,bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem forum : >>>KLIK<<<
    Tym razem upominam.

5. goldii1

goldii1 Stały bywalec

SMOD Atena Serdecznie Ci dziekuję za pomoc
    Gdyby nie Twoje rzeczowe i odpowiedzi i wskazówki pewnie nadal bym myślałam,że jest problem z Młynem.
    Tylko dzieki Twojej radzie juz wiem co zrobić aby mój młyn działał
    Zyczę Ci miłego dnia i jeszcze raz dziekuje:D:inlove:

Last edited: Apr 25, 2015
  6. zibi33333

zibi33333 Okazjonalny autor

W jaki sposób zmusić młyn żeby cokolwiek robił? Usiłuję wytworzyć paszę dla kangurów.... Na początku była w drugim slocie, jak przeszła do pierwszego, to młyn się kręcił, ale nic nie wytwarzał. Przerwałem produkcję, i ustawiłem 100 sztuk (około 20 godzin)..Po godzinie sprawdziłem, nie zrobiło nic (ale młyn ostro się kręci)...Przerwałem i ustawiłem 10 pasz...po godzinie ten sam efekt..No to teraz ustawiłem 2 (26 minut) Może choć teraz dopisze po zakończeniu produkcji....A może teraz tak to działa ? Wie ktoś ?

7. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Produkty dopiszą się i będzie można z nich korzystać dopiero w momencie zakończenia produkcji w slocie.

8. czala11

czala11 Czeladnik forum

witam!u mnie super pasza szt1 będzie się kręcić 7 godz. co się dzieje?

9. SMOD_Atena

czala11,podstawowy czas produkcji super paszy wynosi 10h.Informacje na temat obliczania bonusów skracających czas produkcji znajdziesz tutaj : >>>KLIK<<< oraz tutaj : >>>KLIK<<<.

10. alunia198

alunia198 Czeladnik forum

Witam. Mam jeszcze ok 24h aktywny bonus 50% krótszy czas produkcji w młynie. W tej chwili kręci się pasza dla kóz i zostało ok 40 min. Problem pojawia się jak chcę ustawić super paszę. Za 1 sp jest czas 4:30h, za 2 sp 9:00h, za 3 sp jest 14:47h a powinno być 13:30h, za 4 sp jest 23:47h a powinno wyjść 18:00h. Przelogowałam się i wyczyściłam ciasteczka ale problem się nie rozwiązał. Pomocy!

Last edited: Apr 27, 2015
  11. dorag45

dorag45 Okazjonalny autor

u mnie niestety mimo aktywnego turbo młyna super pasza 8 szt produkcja 60h:mad:

12. SMOD_Atena

alunia198, dorag45, po zmianach jakie zostały wprowadzone w działaniu młyna oraz sposobie obliczania bonusów skracających czas,bonusy te obejmują tylko takie ilości nastawianych pasz,których podstawowy czas produkcji nie przekracza czasu działania danego bonusu.Czyli np...mamy jeszcze 25h bonusu "turbo młyn" skracającego czas produkcji o 50% i chcemy wyprodukować 3 SP.Obliczamy więc- podstawowy czas produkcji 1 SP wynosi 10 h ( z odkrytą runą 9 h) zatem podstawowy czas produkcji tych 3 sztuk SP wynosi 30h (z runą 27h) i jak widać czas działania przykładowego bonusu (25h) jest przekroczony,dlatego też obejmuje tylko 2 SP,a produkcja trzeciej trwa już przez 10h(z runą 9h).Nie jestem pewna czy zrozumiale to wytłumaczyłam,a w związku z tym zapraszam do zapoznania się z poradnikiem,tam jest wszystko opisane i obliczony czas działania bonusu na przykładzie paszy 1-godzinnej:>>>KLIK<<<

13. alunia198

alunia198 Czeladnik forum

Dziękuję za odpowiedź. Wszystko już wiem.

14. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

SMOD-Atena, wydaje mi się,że w swojej odpowiedzi jednak nie uwzględniłaś 50% abonamentu na młyn, który będzie działał jeszcze 24h, więc 3 SP zamiast 27h z runą powinny zostać wyprodukowane w ciągu 13h 30min,więc jest błąd w młynie.

15. SMOD_Atena

-tunga-,w odpowiedzi podałam przykładowy czas działania abonamentu na młyn,z którego bonus skraca czas produkcji o 50% a obliczany jest od podstawowego czasu produkcji przykładowej SP.
    Więc jeszcze raz:
    Abonament na młyn = 25 h,
    Podstawowy czas produkcji 3 SP = 30h
    Z runą =27h
    Czyli,nastawiając te 3SP (czas podstawowy 30h,z runą 27h),abonament skraca produkcję tylko 2 jednostek SP do 10h z runą 9h,a trzecia SP będzie produkowana już w podstawowym czasie czyli 10h z runą do 9h,w sumie 20h z runą 18h.Pozostaje 5h z runą 7h abonamentu i aby wykorzystać ten czas możemy nastawić produkcję innej paszy,której podstawowy czas produkcji nie przekroczy 5h z runą 7h.

16. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

SMod-Atena, zgadza się czas podstawowy 3 Sp x 10h=30h, ale z abonamentem 3SP= 15h, więc produkcja 3 SP powinna jeszcze się całkowicie zmieścić w 24h .
    Edycja. Przepraszam, masz rację, dopiero teraz załapałam , 3h trzeciej paszy już się nie mieści w abonamencie .
    Hm, ale to trochę dziwne. Nie wiem, czy jednak dobrze myślimy, bo nastawiając po 1 szt SP i mając jeszcze 24h abonamentu, wyprodukuje się więcej w tym czasie SP, chyba jednak ja mam rację, bo nastawiając paszę, klikamy 1 szt, 2 szt 3 szt itd., w młynie wyświetla nam się czas wyprodukowania tych iloci, więc jak może po 2szt SP z czasem końcowym 9h raptem przy trzeciej sztuce wyświetlić się czas 10h dla kolejnej, to jest moim zdaniem błąd w młynie.

17. SMOD_Atena

-tunga-,ja chyba jednak źle tłumaczę te obliczenia.To spróbuję jeszcze raz.Nie będę na razie mieszać runy,tylko z podstawowym czasem produkcji SP.
    Czas trwania abonamentu na młyn skraca o 50 % tylko łączny, podstawowy czas produkcji pasz jaki jest czas trwania tego abonamentu.Bonus oblicza się od łącznego,podstawowego czasu produkcji wstawionej w jednym slocie paszy.
    Czyli abonament trwa 24h,nastawiasz w jednym slocie 3 SP,3x10h=30h.W czasie trwania abonamentu(24h)mieści się podstawowy czas produkcji tylko 2 SP (2x10=20h) i tylko czas produkcji tych 2SP będzie skrócony o 50%,produkcja 3 jednostki SP odbędzie się w podstawowym czasie produkcji czyli 10h.Inaczej już tego nie potrafię wytłumaczyć.

18. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

SMOD-Atena, ja już się pogubiłam ,rozłóżmy to na pojedyncze pasze. mam jeszcze 24 h abonamentu, nastawiam 2 SP -10h, zostaje mi jeszcze 14h abonamentu i mogę jeszcze nastawić kolejną i jeszcze kolejną. Więc z Twoich obliczeń wynikałoby,że po 1 szt mogłabym nastawić jeszcze 3 szt , natomiast nie da rady od razu nastawić produkcji na te 3 szt, bo 50 % zniżki dostaniemy tylko za 2 szt. A z runą w ciągu tych 24 h pojedynczo udałoby mi się wyprodukować 4 szt , więc czemu nie byłoby to możliwe nastawiając od razu kilka szt?

19. SMOD_Atena

Okej,rozkładamy na czynniki pierwsze i na pojedyncze jednostki SP ,każda w jednym z 3 slotów.
    Mamy do dyspozycji abonament na młyn 24h:
    1. Pierwszy slot --> 1SP podstawowy czas =10h z abonamentem = 5h
    Z abonamentu 24 h pozostaje nam 19h :

2. Drugi slot ---> 1SP podstawowy czas =10h z abonamentem = 5h

Z abonamentu pozostaje nam 14h:

3. Trzeci slot ---> 1 SP podstawowy czas =10h z abonamentem = 5h

I w ten sposób,gdyby była możliwość obliczania bonusu pojedynczo dla każdego slotu,to owszem zmieściłyby się w tym 24-godzinnym abonamencie 3 jednostki SP,ale system obliczania bonusów jest taki,że każdy podstawowy czas produkcji z poszczególnych slotów jest zliczany łącznie i dopiero od łącznego czasu obliczany jest czas 50 %,a łącznie jakby nie patrzył to jest 3x10h =30h.

20. -tunga-

-tunga- Aktywny autor

Nie rozumiem,SMOD-Atena, Twoim tokiem myślenia wychodzi ,że możemy te 3 szt wyprodukować tylko i wyłącznie po 1 szt i jeszcze wtedy zostanie kilka godzin abonamentu, natomiast nie można nastawić od razu 3 szt., bo nam braknie czasu abonamentowego na 3 szt, już nie wspominając,że gracz ma runę, bo pisze ,że produkcja 1szt- 4:30h, więc pojedynczo śmiało wyprodukuje 4 SP.
    System naliczania jest taki,że nastawiając kilka pasz, po każdej kolejnej dodanej sztuce wyświetla czas ich wyprodukowania, więc nastwiając 1 szt-4:30, 2 szt-9h, więc jak może wyświetlić mi przy następnej sztuce już 18h, skoro jeszcze po wyprodukowaniu tychże sztuk jest jeszcze na stanie 15h abonamentu.

Thread Status:
Not open for further replies.