problem z logowaniem i grą na farmie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika .-max1980-., 15 maja 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .-max1980-.

.-max1980-. Okazjonalny autor

witam.
    tak jak w temacie, mam problem z logowaniem, na początku był biały ekran, odświeżanie nic nie daje, z trudem zalogowałem się do gry, a gdy już mi się to udało, to nie mogę odebrać codziennego prezentu, nie mogę wysłać do sąsiadów, a przechodzenie pomiędzy planszami graniczy z cudem, a jeśli uda się to zrobić to wczytuje bez końca, dopiero po ponownym odświeżeniu uda się wejść na inną część gry, ale tylko do momentu gdy znowu chcę przejść na inną część farmy, i tak w kółko. już nie wspomne na temat zbiorów - to co zwykle zajmuje mi kilka minut,teraz trwalo przeszło godzine.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam, zastosuj się proszę do wskazówek z tego poradnika : >Gdy gra nie działa<.

W szczególności wyczyść pamięć przeglądarki, ciasteczka cookies i flashowe. Jeśli to niczego nie zmieni, odinstaluj proszę i ponownie zainstaluj wtyczkę AFP : >Reinstalacja Adobe Flash Playera<.
    Sprawdź też swoje połączenie internetowe, być może jest niestabilne i wymaga resetu. Polecam również sprawdzenie działania gry na różnych przeglądarkach.

Jeśli zastosowanie się do powyższych wskazówek nie przyniesie poprawy to napisz proszę zgłoszenie do Pomocy Technicznej:>Poradnik<.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. .-max1980-.

już sie do tego wcześniej zastosowałem zanim napisałem ten post, programy aktualne,ciasteczka wyczyszczone, i wszystko co tylko mogłem to już zrobiłem, zmieniłem nawet przeglądarki a problem jest cały czas.

4. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Też mam problem, po wpisaniu loginu i hasła taki efekt
    Wszystko wyczyszczone.

5. SMOD_Atena

Na jakich przeglądarkach problem występuje? Czy próbowaliście odinstalować (zgodnie ze wskazówkami z poradnika) i ponownie zainstalować wtyczkę AFP?

6. .-max1980-.

mozilla, opera, chrome, wszędzie tak samo, nie widzę sensu instalować inną przeglądarkę skoro w każdej mam tak samo.

7. Alairë

Alairë Generał forum

U mnie też masakra. Gra zatrzymuje mi się na owieczkach z taczkami, % ładowania dochodzi do 2 i trwa to bardzo długo. Dalej nie idzie. Udało mi się wejść przez telefon z puffinem.
    Na komputerze mam Firefox 76.0.1 (64 bity)

EDIT: w tym momencie (17:47) udało mi się zalogować na laptopie, owce zniknęły, wygląda na odwiechę zamulenia.

Ostatnie edytowanie: 15 maja 2020
  8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

U mnie już OK, to było jakieś chwilowe (półgodzinne) zawirowanie.

9. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Bry.U mnie problem pokazał się ok godz 12:30 i do teraz bez zmian.Kiedyś tak było że po 7 godzinach dopiero zaczęło wszystko hulać dobrze.

10. .-max1980-.

o 17:14 udało mi sie zalogować do gry, przed chwilą tj. o 17:59 skończyłem chodzić po wszystkich częściach farmy, normalnie zajeło by mi to ok. 10min. a przy tym tempie przechodzenia pomiędzy łąkami jaka jest, wyszło 45min. za ok. 30 minut będe miał kolejne zbiory i już mnie ciekawi ile czasu zajmie mi to ;)

11. SMOD_Atena

.-max1980-. a próbowałeś odinstalować i ponownie zainstalować wtyczkę AFP? jeśli nie, to spróbuj bo czasami wtyczka nawet ta najnowsza ulega awarii i później są takie efekty.

Alairë, Mcgregoro na jakich przeglądarkach sprawdzaliście działanie gry?

12. sekutnicowata

sekutnicowata Aktywny autor

dziwne bo nigdy nie było problemu a dzis jakas masakra od godziny probuje zbierac i cały czas kwiatki i odswiezanie

13. .-max1980-.

napiszę w ten sposób - gram jeszcze na innej grze (nie bede reklamował) i tam wszystko jest OK.
    nie rozumiem dlaczego podobna gra, która korzysta z tych samych programów, funkcjonuje jak należy , a na tej występuje problem ??

14. SMOD_Atena

My również sprawdzamy grę, na różnych przeglądarkach, różnych sprzętach, korzystając z usług różnych dostawców i były tylko chwilowe problemy podczas startu misji ale od tamtego czasu wszystkim gra działa prawidłowo.
    Sprawdźcie proszę swoje połączenie internetowe (bo być może tutaj jest problem), przetestujcie różne przeglądarki i ewentualnie odinstalujcie i ponownie zainstalujcie AFP, zresetujcie swoje komputery (prośba do tych, którzy mają problemy z grą).

Jeśli u kogoś problemy nie ustąpią po tych zabiegach to zapraszam ze zgłoszeniem do PT: Pomoc Techniczna.

15. martiki28

martiki28 Czeladnik forum

od godz.9 problem z zalogowaniem sie do gry .gra sie zatrzymuje i wylogowuje.porażka.nic nie mozna zrobic,

16. SMOD_Atena

martiki28 czy zastosowane zostały wyżej podane wskazówki?

17. .-max1980-.

o 7 rano zalogowałem sie bezproblemowo, o 10 mialem zbiory i razem z nimi pierwsze problemy, o 13 jak zobaczyłem co sie dzieje to zrezygnowałem z dalszej gry, ale jak po 17 było tak jak wcześniej to już mnie to zdenerwowało, mógłbym uwierzyć w to co piszesz gdyby był to tylko mój problem, ale są gracze którzy w tym poście zgłaszają podobne awarie. na dziś dam sobie spokój, ale jak jutro rano będzie tak samo, to sie znowu odezwe.
    pozdro i miłej nocki. :D

18. SMOD_Atena

.-max1980-. być może Gracze, którzy też tutaj zgłaszają podobne problemy korzystają z usług tego samego dostawcy lub też mają podobne oprogramowanie, przyczyn może być kilka ale nie ma oprócz tych Waszych tutaj, więcej zgłoszeń tak więc przyczyny w pierwszej kolejności należy szukać u siebie. Jeśli u Graczy, u których występują problemy wszystko ze sprzętem, oprogramowaniem i internetem jest w porządku, wszystkie opisane w wyżej podanym poradniku czynności zostały wykonane a sytuacja powtarza się na kilku różnych przeglądarkach i nie ma poprawy to zapraszam ze zgłoszeniem do PT.

Również pozdrawiam i miłej nocy życzę a wątek zostawiam otwarty jeszcze do jutra. Daj proszę znać jak gra będzie działać u Ciebie jutro.

19. .-max1980-.

jest godz. 9:29, w tej chwili z grą jest wszystko OK. ale najbliższe godzinki pokażą czy wszystko wróciło do normy.

20. SMOD_Atena

Dziękuję za informację, mam nadzieję, że problemów już nie będzie ale wątku jeszcze nie zamykam. Gdyby pojawiły się ponownie to napisz proszę: jaki masz system operacyjny, wersję przeglądarki na której wystąpią problemy, wersję AFP, program antywirusowy, operator internetowy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.