problem z eventem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zosia1953, 11 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zosia1953

zosia1953 Naśladowca mistrzów

nie pomaga inna przeglądarka ani przelogowanie - gra się psuje nie można wejść do komiksu czas leci z pola na pole też nie można co tu się dzieje ciasteczka wyczyściłam co jeszcze mogę zrobić

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Restart kompa trochę pomaga :)
    No i zaakceptowanie zwiększenia magazynu ciasteczek flashowych.
    Nerwowy event plus święto, mnóstwo ludzi siedzi na farmie, to trochę spowalnia grę.
    Aha, wyłącz animację i dźwięk systemowy - to dużo daje.

3. zosia1953

animacje mam wyłączone reset robiłam i nie mogłam wejść musiałam się wylogować mam pytanie gdzie jest ten magazynek ciasteczek

4. zzizzie

Pojawia się takie okienko z pytaniem, czy wyrażasz zgodę na powiększenie magazynu - jeśli u ciebie się nie pojawiło, to znaczy, że jest ok.
    Może masz dużo innych programów działających w tle - ale zdalnie to niestety trudno zdecydować, co można wyłączyć.
    Możliwe też, że połączenie ci siada, to już wina dostawcy netu.
    Z tego co widzę, to raczej wszystkim gra działa w miarę normalnie, bo nikt się nie skarży - więc problem nie jest masowy (niestety, bo masowy ktoś by próbował naprawić).
    Może zjawi się tu ktoś z lepszymi pomysłami - ja nie bardzo wiem, co możesz jeszcze zrobić, bo nie widzę twojego systemu :)

5. zosia1953

net mam porządku moja połowa słucha radia przez słuchawki bo chodzi po całej posiadłości lubi słuchać muzykę czy to może być to

6. zzizzie

A spróbuj pozbawić drugą połowę tych słuchawek - tak na próbę :)
    Bo to niestety może być to :(

7. zosia1953

ciekawe bo teraz udało mi- wejść do komiksu mogłam sobie sprawdzić chociaż jak pomyślę to jak połowa wchodzi na swoją farmę to też narzeka na problemy a wtedy słuchawki ma wyłączone zobaczymy co będzie dalej co do słuchawek sprawdzę jak zejdzie z góry

8. zzizzie

Sporo może też zależeć od tego, skąd pochodzi muzyka - czasem taka muzyka obciąża połączenie bardziej, a czasem mniej :)
    A może był jakiś drobny pad serwera i właśnie naprawili... co my tam wiemy ;)

9. zosia1953

:)milo było z tobą porozmawiać dzięki za wszystko co do muzyki to sprawdzimy teraz muszę iść do swoich zajęć na kompie pojawię się za pare godzin dzięki

10. BA_Musa

BA_Musa Guest

zzizzie dziękuje za pomoc:)

Autorko masz jeszcze jakieś pytanka?

11. zosia1953

nie i jeszcze raz dziękuję

no i problem od początku muzyka wyłączona a ja znowu z pola na pole nie mogę

Posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dodać, a Twój post jest ostatni, użyj opcji edytuj.
    BA_Czerwona

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 listopada 2014
  12. zzizzie

Uff no to już nie wiem... jaki masz ping...?
    Bo może jednak net ci przysiada...? Nawet dobry potrafi przysiąść, zwłaszcza w dni wolne od pracy.

13. zarowa51

zarowa51 Czeladnik forum

nie mogę dostać się do komiksu pomocy

14. zzizzie

Na początek odśwież stronę... jak nie pomoże, przeloguj się... jak i to nie pomoże, zrestartuj przeglądarkę... później kompa... a tak w ogóle to wyczyść ciasteczka :)

15. zosia1953

co to za skrót

16. zzizzie

ping...?
    W sumie nie wiem, co to znaczy - aha, już wiem z wikipedii:
    "ping – nazwa programu używanego w sieciach komputerowych (takich jak Internet) służącego do diagnozowania połączeń sieciowych."
    Takie proste narzędzie do sprawdzania połączenia :)
    Przycisk Start na dole po lewej, tam "Uruchom" i wpisz: ping -t onet.pl
    Wyskoczy brzydkie czarne okienko z danymi o szybkości transferu, im niższy ping, tym szybciej net działa :)
    U mnie jest standardowo "time" (czyli czas) = od 11 do 15, ale nawet przy ok 30 też powinno chodzić ok :)

Aha, jak uruchomisz ping, kiedy połowa będzie w słuchawkach, to się zorientujesz, czy to robi dużą różnicę ;)

17. zosia1953

mi się otwierają strony którą wybrać

18. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Jeśli nie możecie przejść z polany na polanę, otworzyć czegoś w grze polecam też wyczyszczenie ciasteczek flashowych oraz sprawdzenie wersji Adobe Flash Player.
    Więcej informacji tutaj.

19. zzizzie

Strony...?
    Ojej, to nie mam pojęcia, dlaczego :(
    Z polecenia "uruchom..." powinno się otworzyć okienko w starym przedwindowsowym stylu z tymi danymi połączenia.
    Ale możesz też poszukać na necie jakiegoś speedtestu, czyli testu prędkości łącza - tyle że to wszystko to jest raczej testowanie wpływu tych słuchawek na działanie netu ;)
    No i oczywiście BoardAdminka mądrze pisze o tych ciasteczkach flashowych, jak się ich dużo uzbiera, to zamulają :)

20. zosia1953

połowa będzie musiała się tym zająć może ja nie potrafię zaraz wróci poszedł z psem jak co to będziemy pytać na razie dzięki nie mogliśmy sobie poradzić z tym pingiem więc odinstalowaliśmy najnowszą wersje adobe i zainstalowaliśmy starszą na razie działa zobaczymy co będzie dalej

Ostatnie edytowanie: 11 listopada 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.