prośba i pytanie do Mod-ów

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ahara, 25 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ahara

ahara Okazjonalny autor

Witam, czy mogę prosić o link do aktualnie obowiązującej OWH.
    dziękuję.

2. ahara

ahara Okazjonalny autor

Dziękuję za szybką odpowiedz.
    Ponieważ rozumiem iż dokument OWH jest że tak powiem obowiązującym wszystkich graczy proszę o dokonanie korekty językowej dla "naszej" wersji językowej ponieważ znalazłem tam 7 słownie siedem błędów gramatycznych, oraz nie jestem językoznawcą za co proszę, nie będę przepraszał ale nazwy obcojęzyczne a "spolszczane" wydaje mi się powinny zostać ujęte w cudzysłowy.
    Nie mniejszym proszę o wyjaśnienie mi w sposób jasny i klarowny :
    4 Dostępność
    Bigpoint gwarantuje dostępność gier i serwisów przeciętnie przez 90% (dziewięćdziesiąt procent) roku. Wyłączone z tego są okresy, w których serwery portalu gier Bigpoint lub poszczególnych gier nie są dostępne przez internet z powodu problemów technicznych lub innych problemów, pozostających poza strefą wpływów Bigpoint (siła wyższa, zawinienie osób trzecich, itd.) oraz okresy, w których przeprowadzane są rutynowe prace konserwacyjne. Odpowiedzialność cywilna firmy Bigpoint za umyślną lub spowodowaną rażącą niedbałością niedostępność gier i serwisów pozostaje nienaruszona. Bigpoint może ograniczyć dostęp do usług, o ile wymaga tego bezpieczeństwo pracy sieci, utrzymanie integralności sieci, a zwłaszcza w celu uniknięcia poważnych zakłóceń sieci czy oprogramowania lub utraty zapisanych w pamięci danych.
    podkreślonych zapisów tj. przeciętnie przez 90%,zawinienie osób trzecich,rutynowe prace konserwacyjne,
    interesuje mnie rozumienie tych zapisów w stosunku do niestety wiecznie występujących w grze błędów:
    10 Roszczenia z tytuły rękojmi za wady
    10.1 Bigpoint udostępnia Użytkownikowi gry i serwisy w istniejącej w danym czasie wersji (punkt 1.2). Użytkownik nie ma żadnych praw żądać, aby gry i/lub serwisy utrzymywane były w pewnym określonym stanie / zakresie funkcjonowania czy też aby wprowadzić je w szczególny stan / zakres funkcjonowania. Użytkownik jest świadomy tego, że oferowane przez Bigpoint gry i serwisy – podobnie jak każde oprogramowanie – nigdy nie mogą być w pełni pozbawione błędów. Zatem gry czy też serwisy mogą być tylko wtedy uznane za wadliwe, jeśli granie lub korzystanie z nich jest w poważnym stopniu i długotrwale zakłócone.

Użytkownik musi zawsze w sposób wymowny dokumentować, a szczególnie zgłaszać w formie pisemnej, protokołując wyświetlone informacje o błędach ewentualne wady występujące w grach, serwisach lub innych świadczeniach lub dostawach Bigpoint. Przed zgłoszeniem ewentualnego błędu Użytkownik powinien porównać zapisy z instrukcją gry lub serwisu, a w razie potrzeby z innymi udostępnionymi przez Bigpoint pomocami do usuwania problemów (w szczególności ze spisem często zadawanych pytań i z forami dyskusyjnymi dotyczącymi problemów). Użytkownik winien w miarę swoich możliwości wspomagać Bigpoint w usuwaniu ewentualnych wad.
    J/w jak dalece użytkownik ma być "świadomy" iż oprogramowanie nie jest pozbawione??? błędów,
    "wtedy uznane za wadliwe, jeśli granie lub korzystanie z nich jest w poważnym stopniu i długotrwale zakłócone" rozpatrując powyższe z punktu widzenia forum i zgłaszanych w skali tylko tego roku problemów i kłopotów "bug-ów , błędów" czy mogę prosić o jasne najprościej chyba będzie w dniach??? określenie kiedy następuję, po jakim okresie złamanie warunków OWH przez "dostawce?, administratora?" firmę Bigpoint

Za wyjaśnienie nurtujących mnie i za pewnie innych użytkowników, serdecznie dziekuję.

Pozdrawiam.

P.S.
    Uprasza się o nie kasowanie tematu bez wyjaśnień.

3. BA_Chris

BA_Chris Guest

ahara jeśli chodzi o dostępność gry, to te około 10% w roku kiedy gra może nie być dostępna, obejmuje właśnie wszelkiego rodzaju prace naprawcze jakie muszą zostać podjęte w celu naprawy błędów i wówczas trwać mogą prace konserwacyjne, bądź też wszelkiego rodzaju zdarzenia niezależne już od Bigpoint, które powodują że np. nie można zalogować się do gry, tutaj przytoczę chociażby to Ogłoszenie -->> Problemy z połączeniem i ataki „DDoS“ :)

Punkt 1 wiąże się ściśle z punktem 2 OWH i jeśli gra będzie z winy Bigpoint, a nie z innych niezależnych od niej przyczyn niedostępna powyżej 10%, wówczas będzie można uznać, że gra jest wadliwa. :)

Co do Twoich zastrzeżeń dotyczących braku cudzysłowu przy spolszczanych zwrotach, to może dlatego pozbawione są tegoż cudzysłowu, ponieważ jest to terminologia ściśle związana z grą (np. item, event, news, etc.). :)

4. Pomimo obecności na forum (Wczoraj o 22:02 ) więcej pytań od autora wątku nie ma więc zamykam :

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.