Prezenty dla gracza z poziomem 2

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika juliuszka, 2 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juliuszka

juliuszka Generał forum

Witam !

Poradźcie proszę, w jaki sposób można efektywnie wspierać gracza, który ma dopiero 2 poziom w grze ?
    Nic z rzemiosła jeszcze nie będzie mógł użyć, choć po osiągnięciu wymaganego poziomu może się mu przydać.
    Eventowe wypadajki również nic nie dadzą, bo i tak eventu nie ukończy.

No, chyba że jest to jakieś "multi", które będzie przekazywało prezenty na właściwe konto.

Poradzicie coś ?

malinarp lubi to.
  2. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Z tego co kojarzę to z przetworów można korzystać nie mając 40 poziomu w grze- z poziomu spiżarni mogą użyć.
    Wraz z 40 poziomem na targu się pojawiają, no i zawód można sobie otworzyć.

ells.w87 i malinarp lubią to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Agata00755,dziękuję za pomoc.

juliuszka,dostęp do dzielnicy rzemieślniczej jest po osiągnięciu 40 poziomu,ale korzystać z przetworów mogą również Gracze na niższych poziomach,tak jak napisała Agata.W tym celu wchodzą do spiżarni i za pomocą "rączki" wybierają dostępne np...z prezentów przetwory.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. juliuszka

juliuszka Generał forum

Oczywiście ! Pytanie zasadnicze brzmi:

5. ksmyk

ksmyk Zaawansowany

...
    możesz wysyłać mu przetwory dające PD - wtedy Twój sąsiad szybciej awansuje na kolejne poziomy.

6. SMOD_Atena

ksmyk, dziękuję za pomoc.

juliuszka
    Na pewno nie ma sposobu na to,aby w jeden czy kilka dni wysłać Graczowi na poziomie 2 tyle przetworów z dzielnicy,aby po ich użyciu wbił kilkadziesiąt poziomów.Niemniej jednak wysyłając sukcesywnie np...sernik z wiśniami =8000 PD,wieniec królewski=10 000PD czy Quiche =12 500 PD pomoc będzie bardzo duża.Zapraszam do tego tematu : >>>KLIK<<< tam znajdziesz tabele z przetworami i inne cenne porady oraz do tego,z którego może skorzystać każdy "młody" Gracz i tam zadać pytanie i na pewno doświadczeni Gracze podpowiedzą co robić,aby szybko wbijać lvl,itd.... >>>KLIK<<<

7. juliuszka

juliuszka Generał forum

Ja to doskonale (mam nadzieję) rozumiem.
    Obdarowując gracza na poziomie "startowym" [​IMG] aż ręce świerzbią, żeby pomóc.
    Jak można pomagać JUŻ ? (na chwilę obecną - jak wspomóc gracza) ?
    Nie na zasadzie kumulacji przyszłych bonusów.
    Mogę (potencjalnie) liczyć na to, że ów gracz będzie rozwijał swoją farmę do jakiegoś (wysokiego) poziomu, który pozwoli mu na wykorzystanie podarowanych przetworów.
    A jeżeli nie ? (zagrał na próbę i skomplikowana nowa technika eventów okazała się zbyt zawiła).

Obawy mam również w temacie wielokrotnie pojawiających się informacji o multikontach (vide pierwszy post).

Może padam ofiarą nadużyć ?

8. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Co do "nadużyć" to oczywiście nigdy nie masz gwarancji, ale na szczęście system sam dopisuje kurczaki a nie kurczaki wybierają mentorów, więc prawdopodobieństwo wg mnie w tym wypadku owych "nadużyć" jest minimalne:) Ja swoich wspomagam "dopalaczami" jak widzę, że grają po kilku dniach i wbijają kolejne poziomy. Poza tym kurczak, który się do mnie nie odzywa, też jest "gorzej" (czyli dostaje np. tylko prezenty ze szkoły farmerów) traktowany przeze mnie, bo właściwie nie wiem czy chce grać i w jaki sposób...

9. GoskaK

GoskaK Moguł forum

Ja poradziłabym mu, aby posiał marchewkę ... Zaraz awansuje na kolejny poziom.
    A następnie niech wejdzie do Spółdzielni i zabierze się za Restaurację. I już kolejne poziomy.
    I już dawno nie jest na poziomie 2. :)
    Serdecznie pozdrawiam

10. SMOD_Atena

Bardzo dziękuję za podpowiedzi.

juliuszka,chcesz grać za tego młodego Gracza?Przepraszam,ale takie wrażenie odniosłam.Każdy Gracz zaczyna od 0 i gra polega na tym,aby siać,zbierać,hodować,na bieżąco wykonywać dostępne zadania i krok po kroku zdobywać kolejne poziomy.Jednym słowem -pracować.A inni Gracze o ile mają taką ochotę,np...tak jak Ty mogą tym "młodym" Graczom pomagać,wysyłając przetwory z dzielnicy.Jeśli "młody" Gracz przykłada się do pracy na swojej farmie,bo zależy mu na rozwoju,to bardzo szybko będzie awansował,ale jeżeli sam się nie przyłoży to chyba na pomoc nie za bardzo zasługuje.A co Ty zrobisz to już wyłącznie Twoja sprawa.

11. juliuszka

juliuszka Generał forum

To nie jest "kurczaczek".
    Pomimo zgłoszenia się do systemu mentorów - to u mnie nie zadziałało.
    Czekam nadal ...

Problemem podejrzewam będzie odmienny język (chyba Grecja)

Grać za GRACZA nie zamierzam.
    Boli mnie tylko to, że nie wiem, jak realnie mogę pomóc takiemu graczowi.
    Do mentorów mnie nie zaliczono a pomagać chcę.
    Chyba system mentoringu nieco zawalił moje podejście do gry.
    Zapisanie się do tego czegoś nie stanowi o możliwości pomagania.
    Chyba lepsze będą SMS'y o treści "pomagam"

A szkoda...

Ostatnie edytowanie: 2 kwietnia 2015
  12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

juliuszka, pomaganie jest fajne, ale moim zdaniem gracz zaczynający przygodę z FA powinien sam poznać grę, powoli samodzielnie dochodzić do wszystkiego, zrozumieć zasady, tak jak my kiedyś :) A pomóc "delikatnie" zawsze można. Na pewno będzie wdzięczny. Wskazówki otrzymałaś, więc czy masz jeszcze jakieś pytania?

13. juliuszka

juliuszka Generał forum

Ostatnie pytanie:
    Kiedy będę mentorem ?

EDIT:
    Acha ! I co z kwotą wolną od podatku ?
    Może Wy coś wiecie ?

Anuszki lubi to.
  14. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Hehe, dobre pytania :) Pewnie wiesz, że nie potrafię na nie udzielić odpowiedzi. Nie mam takiej mocy, a bardzo bym chciała :)
    Trzeba mieć nadzieję, że ten piękny dzień kiedyś nastanie i wszyscy będziemy szczęśliwi ;) A co do kwoty, to na prawie podatkowym nie znam się kompletnie :p

15. juliuszka

juliuszka Generał forum

W takim razie - serdecznie dziękuję za okazaną pomoc - pytań więcej nie mam.

Gracza z poziomem 2, który jak na razie się nie udziela nie traktuję jako kurczaka (a chciałoby się).
    Podatki płacę zgodnie z wytycznymi i nic mi nie zostaje dla BP... <żal>

Miłego i spokojnego eventu !

PS. Szkoda, że pomagać się chce a nie wiadomo jak...

Anuszki lubi to.
  16. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

juliuszka podejrzewam, że każda okazana pomoc będzie odebrana pozytywnie i zostanie doceniona. Tego Ci serdecznie życzę :)
    Pozdrawiam, udanego eventu i kłódeczkę zakładam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.