prezent z paczki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika rancho62, 8 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. rancho62

rancho62 Czeladnik forum

Czy dodatkowy prezent można odebrać w dowolnym momencie czy po otwarciu 6 kokosa??

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

rancho62, prezent dodatkowy możesz otworzyć dopiero po otworzeniu 6 kokosa, wcześniej nie masz takiej możliwości.
    Jak mówi poradnik Letni konkurs z nagrodami 2015:
    "Każdy Gracz otrzymuje te same nagrody.
    Pula nagród dla wszystkich jest jednakowa.
    Wszyscy Gracze otrzymują dostęp do lato-gratisów.
    Nagrody musimy odbierać codziennie (30 prezentów).
    Nieodebrane nagrody przepadają!
    Co 6 dni przewidziany jest specjalny bonus dla Graczy, którzy odbierają prezenty codziennie. Jeśli komuś nie uda się otworzyć wszystkich kokosowych niespodzianek, bonus szóstego dnia go ominie.
    "

Czy masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. rancho62

rancho62 Czeladnik forum

Mam cały czas to samo pytanie bo poradnik (który czytałem i znam) nie daje na nie odpowiedzi. Nie pytam czy specjalny bonus mogę odebrać przed uzyskaniem do niego dostępu tylko czy muszę odebrać go razem z 6, 12, 18, 24, 30 prezentem. Jest to istotne przy aktualnym bonusie +100% bo nie wiem czy muszę włączyć go dzisiaj czy mogę dopiero wtedy kiedy doprowadzę farmę "do porządku" po evencie aby uzyskać więcej PD.

4. BA_Izolda*

BA_Izolda* Komandor forum

Skoro jest to bonus dla osób odbierających prezenty codziennie, i obowiązek codziennego odbierania bonusów podkreślony jest dwukrotnie, to logiczny wydaje się wniosek, że paczkę z dodatkowym bonusem odbieramy tego dnia, na który ona przypada.

patrycja9922 lubi to.
  5. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

musisz odebrać dzisiaj, bo inaczej przepadnie

6. rancho62

rancho62 Czeladnik forum

Logiczne byłoby gdyby w nawiasie nie pojawiła się cyfra 30 co sugeruje codzienność do bonusów z kokosu a nie z dodatkowej paczki. Pamiętam również odkrywanie CODZIENNE "skarpet" w kalendarzu adwentowym gdzie dodatkowe prezenty mogliśmy otwierać w dowolnie wybranym dniu po uzyskaniu do niego dostępu.

7. BA_Izolda*

W kalendarzu adewntowym, można było też odbierać pominięte prezenty za FL ;)

Cyfra 30 wskazuje na ilość kokosów czyli bonusów codziennych, paczki są bonusem dodatkowym (to jest te "+6")
    Połączone są one z bonusem dziennym. Odbieramy je razem.
    Mamy czas do 23:59, aby oba bonusy odebrać.

patrycja9922 lubi to.
  8. rancho62

rancho62 Czeladnik forum

Moim skromnym zdaniem poradnik nic o tym nie mówi. Podejrzewam, że to Twoja interpretacja a nie stanowisko BP ale pewnie takowego nie otrzymam więc można zamknąć.

patrycja9922 lubi to.
  9. BA_Izolda*

Nie jest to "moja interpretacja", podaje informacje, o które udało mi się dopytać.
    Proponuję poczekać jeszcze chwilę z zamknięciem, ponieważ być może nie jest to wersja ostateczna ;)

patrycja9922 lubi to.
  10. BA_Izolda*

Podaję wersję ostateczną ;)
    Jeśli odebrałeś cały rządek kokosków i paczuszka Ci się z tego tytułu należy, możesz ją odebrać kiedy zechcesz do końca trwania eventu.
    Mam nadzieję, że to najbardziej ostateczna wersja :)
    Przepraszam, że to tyle trwało.

patrycja9922 lubi to.
  11. rancho62

rancho62 Czeladnik forum

Dzięki za ostateczną wersję zwłaszcza, że jest zgodna z moimi oczekiwaniami. Miłego dnia i teraz chyba można spokojnie zamknąć.

patrycja9922 lubi to.
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja również dziękuję,życzę miłego dnia i temat zamykam.

patrycja9922 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.