Prawdopodobienstwo ukonczenia eventu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika FarmaBeatki37, 14 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

Zastanawiam się czy istnieje szansa nie ukończenia eventu? Chodzi mi o te klucze, które się wymienia. Mam po kilka kluczy falistych i okrągłych, a nie mam trójkątnego i przez to nie mogę otworzyć jednej z nagród w pokoju nr 2. Jakie jest prawdopodobieństwo wypadnięcia potrzebnego klucza? Jeśli niskie, to do końca trwania eventu będę wymieniała te klucze, ale będą wypadały te, które mam w nadmiarze, a te których mi brakuje mogą wcale się nie "wyprodukować".

2. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

FarmaBeatki37 witaj :)

Niestety nie mamy dostępu do algorytmu jakim posłużono się przy budowaniu koncepcji eventu.

Musisz po prostu wymieniać potrzebne przedmioty, aż zdobędziesz klucz którego potrzebujesz.

Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

3. FarmaBeatki37

W takim razie nie wiem po co podano konkretne liczby echimei, helikonii i kamiennych tablic, jeśli mam tak sobie produkować w nieskończoność, aż mi wypadnie to co chce? Dla mnie jest to niezrozumiale :(

4. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

W tabelce podana jest minimalna liczba do wysiania ewentówki i wypadajek :)

5. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Jak słusznie zauważyła patrycja9922 (dziękuję za pomoc) w tabelce podano minimalne ilości roślin i kamiennych tablic (przy założeniu że w pierwszych 42 wymianach uzyskamy komplet potrzebnych kluczy do zakończenia misji).

Czy teraz wszystko jest jasne ? Jeśli nadal trzeba coś wytłumaczyć to pytaj proszę.

6. FarmaBeatki37

No to mnie pocieszyliście :cry:, ale przynajmniej wszystko jasne :)

7. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Skoro wszystko jasne to temat pozwolę sobie zamknąć :)

Miłego wieczoru.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.