Opinie Pracowite bobry

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 8 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

ale długo zajęło zdobycie tego pierwszego itemu, a teraz będzie jeszcze gorzej i wolniej to szło, coś czuję

zonaania2122 i Anetta41 lubią to.
  2. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Dziwne - moim zdaniem powinien być dodany po zdobyciu. Bo to tak jakby iść do sklepu, wpłacić określoną kwotę za chleb, a sprzedawca na to - "wszystko fajnie zapłacił pan tyle ile trzeba ale chleb odbierze pan za tydzień".

Anetta41 lubi to.
  3. .dorotka01.

.dorotka01. Fanatyk forum

Witajcie item zdobyłam indywidualne zadanie zaliczone nawet do globalnego się dołożyłam i co teraz robić ?

4. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Nie do końca to gra indywidualna, choć każdy ma prawo wyboru grać solo. Przesyłanie prezentów sąsiadom, znajomym powoduje ,ze masz tu element działania zespołu i możesz choćby minimalnie wpływać np. na sukces drugiej osoby nawet jak sam go nie osiągasz.
    Global jest prawdopodobny do zrobienia biorąc pod uwagę, że:
    - nie minęła jeszcze doba od startu eventu,
    - w weekend na 99% będzie kolejne BB / tak do tej pory było /,
    - targ się nieco pokoloruje, zatem ci co nie mają za wiele SP / np. Krzychu / będą mogli coś więcej zrobić indywidualnie nie inwestując realnej kasy, bo po co ?:p
    - zaczniemy bardziej myśleć w kategoriach my a nie ja.

Mnie nieco drażni to, że mogę nie oddać nawet jednego bobrzego ogona a i tak dostanę nagrodę z globala za pracę innych farmerów. To akurat nie jest dobra praktyka, Bo nie idzie w kierunku pracy zespołowej. Jest jednak ok. w stosunku do farmerów, którzy nie mają wymaganego do eventu poziomu i nie mogą w nim uczestniczyć. Uważam, że weryfikacja powinna być taka:
    • masz min.73 level i nie ukończyłeś 1 etapu indywidualnego / na tym poziomie nie powinieneś mieć z tym problemów bo SG możesz zarobić na wiele sposobów/ nagroda z globala przechodzi Ci koło nosa.
    • masz niższy poziom, ale podczas eventu byłeś aktywnie w grze / nie koniecznie co dzień / dostajesz to co wypracowali inni, żebyś na przyszłość sam chciał zagrać zespołowo.
    To akurat moje zdanie, bo cenie prace zespołową i jestem w realu przeciwnikiem "rozdawania za nic". Dla mnie to czynnik regresu ludzi.
    Naklejkę i 30 SP już mam. Teraz czekam na ożywienie na targu i moje własne zwykłe bobry , które "dochodzą w zagrodach". Kupować za min.8000 SG nie mam zamiaru. Wole za to kupić jakiegoś kolorowańca.

Ostatnie edytowanie: 10 września 2015
  5. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

1 itemik zdobyty w globalnym oby tak dalej .Wrzucamy dalej do wspólnego wora

Ostatnie edytowanie: 10 września 2015
  6. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Mnie to nie przeszkadza, że ktoś wrzuci mniej czy więcej do zadania globalnego, bo takiego zadania nie powinno być wcale. Nadal uważam, że farmerama to gra indywidualna i zadania powinny być tylko indywidualne.

*galinka*, Anetta41 oraz Krzychu64 lubią to.
  7. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Wolisz typową grę indywidualną to Twoja sprawa. Ja postrzegam farmę inaczej i to w tej grze cenię.
    I nie przeszkadza mi, że coś oddam a inny nic, a dostaniemy to samo. Po prostu uważam, że taka praktyka nie rozwija i nie motywuje. A to akurat mnie drażni w zwykłym, nie wirtualnym świecie.
    Targ się nieco ożywił. Kilka drwali i dentystów zdobyłam. Do wora wieczorem dorzucę, ale mam teraz chrapkę na czerwone bobry...

8. zyfika

zyfika Okazjonalny autor

Moim zdaniem oddawanie bobrów do paska globalnego dzieli się na 3 części.Pierwsza już za nami-to ta w której użytkownicy mają bardzo duże ilości bobrów,zrobienie zadania indywidualnego zajęło im kilka chwil a potem mogli się pobawić w klonowanie i dorzucanie swojego wkładu do paska.Część druga trwa teraz i jest najdłuższa.Każdy uważnie obserwuje postępy paska globalnego,zastanawia się czy jego zapełnienie jest możliwe a przy okazji spokojnie,pomalutku klonuje bobry.3 i ostatnia część ruszy się na kilka ostatnich godzin przed końcem eventu.Wtedy zacznie się gwałtowne,masowe zapełnianie paska,takie na ostatnią chwile wszak my Polacy lubimy robić wszystko na ostatnią chwilę:).Wtedy nie będzie już czasu na kalkulacje. Trzymam kciuki żeby się udało .Pnącze dające 10 000 PD i TPD naprawdę warto mieć.

9. madzika2

madzika2 Mieszkaniec forum

Udało mi się kupić albinosy w hurcie 19 sztuk i tym sposobem pierwszy etap skończyłam i tak wyszło taniej jak wrzucanie bobrów ;) :D

Co do globalnego jak mi się tylko uda kupić to na pewno wrzucę (zawsze do globalnego wrzucam to dlaczego nie tym razem :)

Anetta41 i juliuszka lubią to.
  10. Jaśminiak

Jaśminiak Naśladowca mistrzów

Witam,czy stawiacie wybiegi solo? a wogóle to co one dają ? Nie lubie ogólnie eventów hodowlanych, jak dla mnie za drogi ten interes...nawet połowy nie mam jeszcze

11. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Nie wiem, jak u was, ale u mnie targ ruszyl w kolorusach.
    Pojawily sie Grafy po 924 640 SG i inne sporadycznie tez.

12. bonczo

bonczo Zaawansowany

Zadania porobione, teraz się bawię w BB :D O i tak się pobawiłem hahahaha :D

13. madzika2

madzika2 Mieszkaniec forum

U mnie przez chwilę wisiał jeden za 924 tys SG, ale po za tym jak się tylko jakaś oferta tańszych pojawia to w parę sekund znika, sami klikacze na moim targu są ;)

Ale upolowałam dentystę i kolejne dwa etapy za mną :) I zostanie wrzucanie do globalnego ;)

Bonczo u mnie się takie przeskoki nie zdarzają, pod tym względem mój serwer mało łaskawy jest. Dlatego trochę zazdroszczę ;)

Anetta41, zagma oraz draculik34 lubią to.
  14. bonczo

bonczo Zaawansowany

Uwierz mi, BB w mojej farmerskiej "karierze" robiłem masę, naprawdę baaardzo dużo. Taki wynik jest wyjątkiem potwierdzającym regułę :D Co nie zmienia faktu, że jak raz na baaardzo długi czas coś takiego wpadnie, to się bardzo ucieszę ^^

Próbuj, wierzę że też Ci się uda :D

madzika2, Anetta41 oraz draculik34 lubią to.
  15. jolantos

jolantos Wyjątkowy talent

Moje gratulacje, ale masz farta :)

bonczo lubi to.
  16. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Nie posiadając już bobrów zwykłych, a polując na Bibi Grafa wrzuciłam 3 dentystów i strażnika do oazy. Byłam pewna sukcesu, a dostałam .... albinosa i strażnika. I nie pomógł mi Bibas ściągnięty z drzewa. No cóż,.... takie są uroki swawolenia bobrów xD. Zasuwam na targowe polowanie , chociaż... jak u mnie już buszuje madzika2 ??? Moje akcje lecą w dół:p

madzika2 i Anetta41 lubią to.
  17. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

właśnie sprzedałam grafa za ponad 900 000:D
    tańsze klonuję:D
    kopnijcie mnie w tyłek,ryzykuję,a przy moim szczęściu i prawie pustym portfelu powinnam sama siebie tłuc po pysku:oops::eek:

18. Marysieńka102

Marysieńka102 Czeladnik forum

Powiedzcie o co chodzi z tym wrzucaniem do globalnego?
    Już mnie oświeciło, więc pozostaje wrzucanie. Pozdrawiam.

19. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Witam

Jakoś nie mogę trafić kudłacza. Dobre i to co mam ;) Jest drugi traper.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

20. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Witam :) , gratulacje :) .U mnie na razie nie ma takich przeskoków :wuerg: .

gretag i 0olimpia0 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.