Opinie Prace konserwacyjne, problemy z grą

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 22vader

22vader Forum Pro

Faktycznie aplikacja nie działa od dawna. Jeżeli chodzi o przeglądarkę - już próbowałem wszystkiego ale i tak nie działa. Co więcej, wszystkie metody których próbowałem tylko ciągle coś psuły i musiałem kombinować o wiele więcej niż początkowo. Już mam dość, nie w moim interesie jest by gra działała prawidłowo, jak bp ma (tutaj bym chętnie napisał wulgarne słowo) kiepskich informatyków i nie potrafią od lat zoptymalizować gry, to nie moją rolą jest siedzieć godzinami by gra MOŻE działała. Cóż, nie spodziewałem się tak szybkiego końca z grą, ale jeżeli przez następne tygodnie nic się nie zmieni, to chyba pora będzie przystopować.

2. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

U mnie nie działa na żadnej przeglądarce. Otwiera się po zalogowaniu, dochodzi do 55% i wraca do punktu wyjścia. Nie mogę grać mobilnie. A było tak fajnie do 16 lutego....

3. Karakuliambro

Karakuliambro Książę forum

U mnie na telefonie gra działa prawidłowo mimo, że telefon ma prawie dwa lata. Przeglądarka Chrome, aktualizacje automatyczne.
    Natomiast na laptopie płynność gry pogorszyła się po aktualizacji. Nie mam podstaw dopatrywać się przyczyny tego stanu rzeczy w swoim sprzęcie, bo laptop jest nowy, o bardzo dobrych parametrach i do aktualizacji gra chodziła bez zarzutu. Teraz gra często nie reaguje na kliknięcia, często trzeba odświeżać podczas zbiorów. Itemy na pnączach nie ładują się i aby ręcznie uruchomić konkretne, aktualnie potrzebne pnącze trzeba mieć dużo cierpliwości.
    Używam Chrome. Nie widzę potrzeby innstalowania klienta. Gra powinna działać prawidłowo na przeglądarce skoro laptop spełnia z nadmiarem wymagania techniczne gry.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A sprawdzałeś też czy system/sterowniki nie wymagają aktualizacji oraz jedno z zalecanych rozwiązań dotyczących przeglądarki?:
    czy przeglądarka obsługuje WebGL2. Możecie to zrobić tutaj:
    https://get.webgl.org/webgl2/
    Wynik: Jeśli na ekranie pojawi się obracający się, kolorowy sześcian, oznacza to, że Twoja przeglądarka poprawnie obsługuje WebGL2. Jeśli zobaczysz komunikat o błędzie, WebGL2 nie działa.
    To samo dotyczy przeglądarek na telefonie, do tej pory gra działa na Firefox a sprawdzić można jak poniżej:

"
    1. Szybki test przez stronę www (zalecane)
    Otwórz przeglądarkę Firefox na telefonie i wejdź na stronę:
    https://get.webgl.org/webgl2/
    • Wynik: Jeśli na ekranie pojawi się obracający się, kolorowy sześcian, oznacza to, że Twoja przeglądarka poprawnie obsługuje WebGL2. Jeśli zobaczysz komunikat o błędzie, WebGL2 nie działa.
    2. Sprawdzenie w ustawieniach zaawansowanych (about:config)
    Możesz upewnić się, czy funkcja jest aktywna w ukrytym menu konfiguracyjnym:
    1. Wpisz about:config w pasku adresu Firefoxa.
    2. W polu wyszukiwania wpisz: webgl.enable-webgl2.
    3. Upewnij się, że wartość jest ustawiona na true.
    4. Dodatkowo wyszukaj webgl.force-enabled i jeśli jest na false, zmień na true.
    3. Sprawdzenie szczegółów technicznych (about:support)
    Wpisz about:support w pasku adresu, aby zobaczyć szczegółowe informacje o obsłudze grafiki, w tym o sterownikach WebGL.
    Uwagi:
    • Obsługa WebGL2 zależy również od wydajności karty graficznej (GPU) w Twoim telefonie. Starsze urządzenia mogą nie obsługiwać tej technologii.
    • Upewnij się, że używasz najnowszej wersji Firefoxa."
    Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach to najlepiej zwrócić się o pomoc do profesjonalnych serwisów aby sobie czegoś źle nie poprzestawiać.

Alicjanastka lubi to.
  5. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

To nie jest miarodajne, bo do aktualizacji mogłam grać na tablecie, po klapa i mam czarny ekran. Wczytałam link i sześcian obraca się tak jak być powinno.
    Przypuszczam, że po aktualizacji gry, zapomnieli ustawić prawidłowo parametry na konsoli programisty.
    Może niech w końcu sprawdzą.
    Dodatkowo - gra się bardzo źle odświeża, np. ręcznie dodaję nawóz Zosi (zwykły i turbo) do dwóch drzew, na plantacji, po przejściu na inną planszę i powrocie na plantację, nawozu na drzewie nie ma.
    I jeszcze, mam 12 magicznych drzew, ale foremek wypada tylko 11.
    Cuda niewida.
    Nie wiem, czy takie rzeczy nie dzieją się w innym przypadku, na innych polach, a tych jest kilkaset i nie chce mi się sprawdzać, bo mnie BH nie płaci za testowanie oprogramowania. >:(

abask i 22vader lubią to.
  6. abask

abask Fanatyk forum

Kompletnie nie idzie grać. Menażerię załadowuje od 20 minut. Porażka.

7. Farma_Piotra

Farma_Piotra Analityk forum

Poraszka, ogarnięcie samych alp schodzi około 50 minut. Gdzie jeszcze rano wszystko smigało jak talala. Jak zwykle cos nie poszło jak powinno a gracze niech się martwia i płacą kaskę.

8. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

U mnie już działa wszystko ok. Nawet Alpy wreszcie działają.

Proponuję aby każdy z graczy wylogował się z przeglądarki lub Klienta, zamknąć przeglądarkę lub klienta i wszedł na nowo. Powinno wszystko wrócić do normy.

9. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Teraz włączyłam komputer i jak na razie wszystko działa

10. 53klasa

53klasa Książę forum

U mnie pomaga wyłączenie akceleracji ale wyje jak upiór. Gram trochę na Apple choc się samo przelogowuje. Jeśli w firmie liczą na zachętę młodych , to śmiech. Kto młody gra w farmę¿ Maja lepsze gry.