Opinie Poznaj dinozaury

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 maja 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Ja z telefonu wchodzę normalnie na przeglądarkę chrome i tam normalnie odpalam farmę, w ten sam sposób jak na laptopie. Działa jak złoto

2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Lunari78 - Twój post, który nic nie wnosił do tematu eventu usunęłam.

Robi się powoli. Najpierw krótsza roślinka, bo znam plany na najbliższe dwa dni. Potem się zobaczy.:p

3. d_anulka

d_anulka Baron forum

Istnieje coś takiego, jak aplikacja Farmerama Mobile. I @Lunari78 chyba chodzi o to, że w tej aplikacji nie pokazuje polany specjalnej (tak rzeczywiście jest, sprawdziłam), więc ten event trzeba robić normalnie, na przeglądarce, czy to na kompie czy na telefonie. 8)
    Ja zaczęłam od krótszych roślinek. Z dwóch skrzynek ze zleceń dostałam trochę SP i ten kompresor do resetowania zleceń. Ale czy rzeczony kompresor mi się do czegoś przyda, tego jeszcze nie wiem. o_O
    Ale emocje towarzyszące eventowi czuję takie, jak na grzybobraniu... ;)

4. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Zaczęłam od dłuższej roślinki, więc co tutaj pisać :D jak na razie nie mam czym się pochwalić, idzie jak po przysłowiowej grudzie, można by stwierdzić, że nadal zaczynam ;) postępu nie widać ;)

5. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

6 zadań już zrobione 8)8)

6. wio3

wio3 Czeladnik forum

hej /To zastanawiam się dlaczego skończyłam 4 poziomy a Ty 6 czaszkowca?.Zaczęłam event ok 16:30 i zbieram czaszkowca regularnir nawet w nocy czyli co 3;36godz.

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  7. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Nadzorca forum

Event zaczełam z opóźnieniem (nic nowego), nie zbieram co do godziny, śpię w nocy a jestem na 5 zadaniu. Pewnie jakbym pilnowała czasu to też na chwilę obecną miałabym 6 tak jak -mala159-. Wiec skąd u ciebie taka różnica skoro robisz wszystko z zegarkiem w ręku? :oops: może jednak któryś zbiór ominelas ? Nie wiem, nie znam się ale wypowiem się xD

8. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Zaawansowany

A ja zaczęłam od amonitki staram sie w miarę pilnować czasu może uda się jeszcze dzis zrobić 5 krok trochę brakuje jeszcze amonitki ale może się uda

9. Kafelowy

Kafelowy Stały bywalec

Po kiego grzyba jest klient z czaszkowcem skoro nie mam rośliny, aby ją tam dostarczać ,bo jako pierwsza rośnie u mnie amonitka.Przepada ogrom zleceń , bo nie da się równolegle siać obu roślin. Upublicznienie na forum informacji o możliwości siania jednej rośliny na całości obszaru PST, dało taki efekt, że mamy zablokowane pole na drugą roślinę. Drugi klient powinien być odblokowany wraz z drugim obszarem! Ale kogo to obchodzi? Każdy patrzy na siebie a my zwykli gracze na tym tracimy. Mam już zaliczony krok 5, jeszcze 11 zbiorów amonitki i pojawi się czaszkowiec z 21 zbiorami. Kicha na całego, bo kto to wytrzyma.o_O Wytrwałości życzę farmerskiej gromadzie.:)

10. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

....jak każdy event na PST i ten jest niezwykle pasjonujący
    każdy kolejny zbiór amonitki to wzruszenie pomieszane z dreszczykiem emocji!!

proponuję wspólną nazwę dla równościowo - praworządnych PST-owych eventów:

KOŁCHOZ!!

Ostatnie edytowanie: 9 maja 2025
  11. wio3

wio3 Czeladnik forum

Nie ominęłam, zbieram z wodą i nawozem.Nawet teraz 1:50 zgarniam. Ten zasiew bez nawozu , czyli 4 godz spania.Tez nie rozumiem tej sytuacji .Np 180 czaszkowca to duuuża różnica.Bez żadnych dopalaczy.

krasnoludek10, hiacynta oraz Aisha1969 lubią to.
  12. bogusiania

bogusiania Baron forum

Zaczęłam od amonitki, bo potem może bym się z nią nie wyrobiła. 5 kroków zrobionych, jutro późnym wieczorem powinien być gotowy 8. Potem 7 zbiorów i od środy można zacząć siać czaszkowiec. Chyba dobrze policzyłam. Na stanie 98 narzędzi archeologicznych, do zdobycia jeszcze potrzeba 330. Z magicznych drzew - 10 sztuk X 12 dni = 120. Od sąsiadów 20 x 12 = 240, razem 360. A z rośliny też coś wypada. Na PST staram się wchodzić co 5 h, oczywiście oprócz nocy, żeby zebrać dopisywane 2 x 5 szt. roślin i dodaję je do pasków. Co 6 h daję w prehistorycznych zamówieniach towary tylko w slotach nr 3, bo akurat tam nie daje się niczego z bieżącego eventu. 2 x 3 farmarki i 2 skrzynie z niespodziankami z jednego podejścia, jak znalazł, prawie za darmo. Powodzenia grającym :)

Ostatnie edytowanie: 10 maja 2025
  13. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  14. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

U mnie też na telefonie farma nie działa strona się otwiera loguję się i dochodzi do 45% i dalej nie idzie też tak miałam ostatnio w szpitalu,

krasnoludek10, Aisha1969 oraz hiacynta lubią to.
  15. zletrafileskotku

zletrafileskotku Baron forum

Siejecie na małych polach?

16. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Może to kwestia pamięci w telefonie i mocy sieci wifi? Farma nie jest lekka

Na dużych powypełnianych małymi. W wielu poprzednich eventach wyniki pokazywały, że w sumie wielkość pól nie ma wpływu na ilość wypadajek. A finalnie zbierasz ilość roślin i tak tę samą niezależnie od zastosowanej wielkości pól. Ważne, aby całą dostępną przestrzeń obsiewać

17. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

[​IMG] Ja jestem tutaj i byłabym dalej ale pominęłam jeden zbiór.Nie wstaję w nocy.Event bardzo emocjonujący to noc należy przespać aby mieć energię do pracy na Farmie w dzień.Nie narzekam bo mam czas na inne zajęcia w realu a gra to taki przerywnik. Przez całe lato powinny być eventy na PST.Dla mnie gra jest tylko odskocznią od codzienności dodatkiem kiedy nie mam czegoś ciekawszego do zrobienia.Event zamierzam zakończyć na czaszkowcu.Nie wiem co by mnie przekonało abym zmieniła zdanie.

18. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Idziemy tym samym tempem;) mam 157/185 i za godzinę z niewielkim hakiem kolejny zbiór. Idę na całość, a przynajmniej po pnącza, no chociaż jedno :oops::music: zobaczymy jak wyjdzie:p

19. anulo1

anulo1 Okazjonalny autor

Też jestem w tej pozycji. Przedłużyli do czwartku. A na mobile brak eventu.

20. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Event robię bez zarywania nocy. W nocy to ja mogę śnić o evencie a nie grzebać w komputerze. Mój postęp wygląda tak;
    Ile zrobię tak będzie, robię na spokojnie, nie skończę to trudno. Zleceń nie robię, szkoda mi roślinek, może później coś skubnę jak czas pozwoli.