Opinie Poznaj dinozaury

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 maja 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Z pewnością zacznę robić i tak PST jeży odłogiem. Na pozostałych spokojnie można odrabiać braki i rzeczy potrzebne do misji. Nocek zarywać nie mam zamiaru. Po prostu tak na spokojnie, ile zrobię tyle będzie, to nie gra o tapiry;)

2. Mastiff41

Mastiff41 Czeladnik forum

Coś mi się wydaje że ekipie BP praca się znudziła. Idą ciągle na łatwiznę i wymyślają 2 tygodniowe wydarzenia. Ja raczej pas.

3. twardy81

twardy81 Wielki mistrz forum

Robię jak zawsze zacznę od 10 godzinnego badyla zobaczymy czy się uda

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Hmmm... Zgodnie z nową świecką tradycją... Będą zmiany w FAQ;)

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zmiany, zmiany...xD:cry:xD
    Może jednak pójdą za moją sugestią i zaczną dawać FAQ 48 przed ewentem.
    Będzie 24h na poprawki i 24h przed startem zero zmian.

6. Yabolek

Yabolek Baron forum

też mi nowina :sleepy:xD
    zgodnie z niechlubną tradycją. Będą zmiany w FAQ

7. memlak

memlak Wielki mistrz forum

Ta jasnexD:cry:xD będę śledził twe postępy z zapartym tchem ;) musimy robić Tomek:D pnącze fajne... a jak inaczej dorwać kojota w rankingu Montwa ? ;)

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Gotowe:) Wymagania odnośnie roślin zmniejszono o blisko 50%, w przypadku wypadajek zmiana jest mniejsza - ok. 30 szt. mniej jeśli ktoś robi komplet zadań.

9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

jednak na PST [​IMG]
    do tego zmienione zasady ( podchwytliwe szczwane i nijak ogarnąć minimum ) :(

ej oj to psuje mi szyki

czekam na zmiany [​IMG]

10. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Jak tak pobieżnie analizuję, a raczej rzucam okiem:p na obie tabelki z zadaniami, to nagrody są te same (chyba, że coś mi umknęło) tylko po prostu kolejność roślinek jest inna, od momentu odblokowania drugiej części pola jest zamiana i już dalej w zadaniach jest potrzebna ta druga roślinka z tego co widzę.

Pytanie czy w każdej wersji ilości są te same, czy któraś wersja kolejności będzie korzystniejsza? Na obecną chwilę, nie mam możliwości tego dokładnie przeliczyć

11. AladdinSane

AladdinSane Fanatyk forum

trzeba było poprzedni machnąć - ten wybitnie przeciętny i bez dreszczyku....
    odpuściłaś zacne itemy, tapiry, neonowe tygrysy....

po obniżce może warto uruchomić Rodzinę?
    i zgarnąć item?

12. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Po zmianach:
    1.075 - amonitka (10h) - badyl
    180 - narzędzia archeo - wylotka

1.075 / 81 = 13 zbiorów (1.053) + 22 z rozsiewu. :)

Czyli idąc po item na bokach, styknie praktycznie jedno wejście na dobę.
    2-3 razy trzeba będzie zebrać x2 na dobę.

13. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

masz rację,że bez dreszczyku,neony tygrysie mam,tapiry zdobędę bo mam na boku :p a itemy ...hmmm....ja czekam na lepsze a nie kopiuj wklej :p

14. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

Robię dla pierwszego pnącza ale bez spiny. Jak się nie uda to trudno :p

15. klonek68

klonek68 Generał forum

16. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

W sumie chyba bez różnicy od której roślinki się zacznie. O ile się nigdzie nie rąbnęłam, choć sprawdzałam co by baboli nie pisać :p to na całość potrzeba:

a) Wersja - pierwsza Amonitka:

- Amonitka (roślinka eventowa) - 1075 sztuk
    - Czaszkowiec (roślinka eventowa) - 1805 sztuk
    - Narzędzia archeologiczne (wypadajka) - 490 sztuk

b) Wersja - pierwszy Czaszkowiec:

- Amonitka (roślinka eventowa) - 1180 sztuk
    - Czaszkowiec (roślinka eventowa) - 1665 sztuk
    - Narzędzia archeologiczne (wypadajka) - 490 sztuk

Przy czym Amonitka rośnie 10h, a Czaszkowiec 5h. Niby są różnice w ilościach, ale w zestawieniu z czasami wzrostu wyjdzie na to samo, obojętnie którą wersję się wybierze:music:
    Wypadajek w obu wersjach tyle samo.

Jedynie znaczenie mogą mieć dwie kwestie w wyborze wersji, moim zdaniem. Po pierwsze nasz własny czas prywatny i zajęcia poza farmowe, weryfikujące możliwość częstotliwości wejść po zbiory. I druga kwestia to konkretne itemy, jeśli ktoś celuje w same itemy, bo kolejność nagród się zmienia w zależności od wybranej roślinki.

17. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Robię częściowo, ze względu na możliwy jakiś odzysk SN i śmigła, z którego się spłukałem całkowicie we wielkich łowach. SN zostało 2600, miałem ponad 4 tyś. Po co oni dają wyprzedaż wejściówek, jak bonusy nie działają w tej planszy...

18. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Poczytałam, pomyślałam i wysnułam wnioski: w ogrodzie i pod latarnią mam świąteczne itemy, więc miejsca na gorsze nie mam, a co za ty idzie, nie ma dla mnie sensu robienie eventu dla 1 itemu i pnącz, dostosowując życie pod grę. Dlatego też zacznę event, z opóźnieniem, od krótszej rośliny i będę go robiła głównie dla punktów sezonowych. Jeszcze nie wiem, czy będę obsługiwała zlecenia - możecie mi doradzić, czy warto? :)

19. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

U mnie jeszcze miejsce na te"gorsze"jest :pMotylki ładne...
    Chyba też od krótszej zacznę.Z resztą przez 2 tygodnie jest event,to się zrobi.

20. Marianka2011

Marianka2011 Analityk forum

Na jakim pnączu on stoi

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.