Opinie Poznaj dinozaury

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 maja 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bogusiania

bogusiania Weteran forum

[​IMG] [​IMG] Tak to wygląda. Wg mnie, nie jest to błąd, ponieważ na głównej planszy widnieją dwa przyciski do wchodzenia w paski postępu. Jeden u góry po lewej, te fioletowe liście, drugi na dole po prawej, pomarańczowy daszek z amonitką pod spodem. Można wejść i dodawać i tu, i tam. Dodaję te dopisywane każdorazowo 5 sztuk, a co będzie, to się okaże. A odblokować kolejne pola i siać dalej i tak potrzeba, bo aż tyle tej drugiej rośliny z samych dopisanych ilości się nie uzbiera. Więc na błąd mi to nie wygląda, chyba, że niedopatrzenie i brak rozwagi projektantów gry. Czy też brak wyobraźni ? Nie wiadomo. Można było zablokować dodawanie tych 5 sztuk do drugiego paska i nie mielibyśmy dylematu. A może się mylę...

Ostatnie edytowanie: 10 maja 2025
  2. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Logicznie rozumując to muszą być aktywne 2-ie plansze bo mamy rośliny do wyboru.Nie wiedzą ,którą wybierzemy i raczej nie mają opcji automatycznego blokowania 2-iej rośliny.To jest niemożliwe na tylu serwerach.Nie chcę ryzykować bo i tak amonitkę odpuszczam.

3. AngelGina

AngelGina Generał forum

Sprawdziłam, udało mi się włączyć drugą planszę z czaszkowcem, a zaczęłam od amonitki, wrzuciłam tam 5 roślinek czaszkowca i teraz żałuję, że tak zrobiłam. Przeglądając pasek postępu amonitki, nie mam zaliczonych tych 5 czaszkowców, mam tylko nadzieję, że będę mogła robić cały event do końca, oby mi nic nie zablokowało dalszych wpłat.
    Wchodząc na pasek postępu czaszkowca, niby jest te 5 roślinek, ale myślę, że to nic nie da, bo idąc drugą planszą nie wliczą się one do postępu z zaczętą drugą roślinką, więc nie warto wrzucać.

Mój postęp: amonitka 6/24, narzędzi 195 na stanie, więc wypadajek starczy do odblokowania drugiej roślinki :)

4. Montwa

Montwa Baron forum

5. sabcia7

sabcia7 Forum Pro

u mnie nie da sie wejsc na drugą plansze domek zakryty jest paprotką

6. bogusiania

bogusiania Weteran forum

Za dwie naklejki z tego eventu dostałam w czerwonym albumie skrzynkę Piccolo z potencjalnym drzewkiem florenowym :)
    A ja się dziwiłam, dlaczego tak trudno tam wejść. Znalazłam miejsce, które się podświetla - to pierwszy liść od góry z lewej lub prawej strony. Za kilka godzin będzie w nagrodach 9/24, 6 zbiorów i przechodzę na sianie czaszkowca. Narzędzi archeologicznych 154. Miłego dnia dla wszystkich :)

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dopiero 5 zadań za mną:sleepy:

8. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Jak dobrze że jesteście! Zaczęłam od czaszkowca i miałam pomysł żeby wpłacać 5szt amonitki ale wydawało mi się ze ten pasek jest zablokowany. Po przeczytaniu komentarzy szukam i szukam w prawym dole , coś pod krzakami siedzi ale nie działa. W końcu mam! trzeba krążyć myszką aż pojawi się blady cień jak poniżej , wtedy klikam i jestem na drugim pasku. 5tki wpłacam, wpłaty zapisują się prawidłowo.[​IMG]
    PS dziś dostałam od farmy prezent gwiazdkowo- urodzinowo - zajączkowy: na 5 wystawionych Piccolo -2 dyniowe:inlove::inlove::inlove:

9. sabcia7

sabcia7 Forum Pro

no to macie szczęście bo u mnie ten liść sie nie podswietla

10. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

spróbuj po prawej stronie przy samej ramce najechać myszką,u mnie tam dopiero się podświetlił :)

11. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

zadziałało :D:D

12. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Stały bywalec

Delikatnie myszką po najeżdżaj, ja też myślałam że jest nie aktywny ale lekko najechałam od góry bo sieje amonitke i weszłam na jedno jak i na drugie pole bez przelogowywania

13. sabcia7

sabcia7 Forum Pro

udało sie :D dziękuje Aisha1969 tobie tez dziekuje :D

14. bogusiania

bogusiania Weteran forum

[​IMG] Kolejna nagroda zdobyta, przy okazji poziom o 1 oczko w górę. A ze skrzynki Piccolo kolejny , już drugi, dyniowy prezent :) Powodzenia dla wszystkich :)

Ostatnie edytowanie: 11 maja 2025
  15. gosia198729

gosia198729 Zaawansowany

dziekuję za tę podpowiedź, u mnie akurat to granatowe liscie w lewym górnym rogu. Już sobie wpłaciłam 5 szt:)

16. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

działają liście w dolnym prawym rogu ale też auto na głównej-ale tam trzeba wejść po zalogowaniu/odświerzeniu od razu

17. LenaPawelczyk

LenaPawelczyk Czeladnik forum

mi też

18. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

jeszcze 2 zasiewy czaszkowca i odblokuję dodatkowe pola xDnastępny cel to pnącze;)

19. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dziękuję,załapałam,ukłony:inlove:

20. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

UWAGA!!

ważna informacja!!

Nie można podmieniać pól,tym razem BP nie ułatwiło nam zadania :( :(,czyli mamy tylko po 81 pól(małych)
    Również kto wpłacał sobie po 5szt to ...to przepadło 8)8).Jak ktoś skończy czaszkowca to zaczyna od nowa siać Amonitkę i oddać jej 30szt aby zaliczyło zadanie nr.13.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.