pozion gry

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika małpkahh, 10 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. małpkahh

małpkahh Forumowy żółtodziób

Witam jestem na poziomie 16 i nie mam jeszcze czosnku jak mam rozbici zadanie:cry:

2. eszkudlarek

eszkudlarek Czeladnik forum

możesz kupić koszyk eventowy, czosnek jest dopiero na późniejszym poziomie chyba 69

3. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    Tak jak podaje OO : EVENT: Ogniste Dni Chili
    i FAQ : EVENT: Ogniste Dni Chili
    Zadania złote i diamentowe są nie do wykonania na niskich poziomach.

Zakup koszyka nie rozwiązuje problemu.

Uwaga: Osoby poniżej 69 poziomu mogą zakończyć event za floreny.
    Koszt : 1 sos = 9 fl
    40 x 9 fl = 360 fl - to całkowity wydatek

Ostatnie edytowanie: 10 października 2014
  4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie prawda. Pytałem o to przed rozpoczęciem eventu, ale nikt z modów nie wiedział, czy będzie można misję złote i diamentowe kończyć za floreny.

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/event-za-floreny.11917/#post-127981

Po rozpoczęciu eventu jeden z graczy pisał tutaj:

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/event-za-floreny.11917/#post-127981

(niestety, konkretnego postu nie znajdę)

że można poniżej 69 lvl kończyć misję za floreny.
    O ile dobrze pamiętam, to podana była cena 9 FL za 1 Smoczy Sos, do którego właśnie potrzebny jest czosnek.
    To by dawało cenę 360 FL za ukończenie eventu, dla poziomów poniżej 69.

Proszę modów o weryfikację.

5. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Oj prawda, prawda :) .....
    bo właśnie to sprawdziłam na kurczaczkowym koncie (poziom 42)..... w I zadaniu skończyłam złotą kampanię :

EDIT.
    To ja sama w środę , prosiłam kogoś z niskim poziomem o sprawdzenie tego manewru: EVENT: Ogniste Dni Chili

Ostatnie edytowanie: 10 października 2014
  6. hlnrys

est-orka

Chodziło mi o to, że nie prawda, że nie można zrobić eventu poniżej 69 lvl.

Moim zdaniem, ta opcja powinna być sprawdzona przez ekipę po pojawieniu się takich pytań i stosowna adnotacja powinna być umieszczona w OO.

7. est-orka

est-orka Fanatyk forum

hlnrys
    No niech będzie, że źle Cię zrozumiałam.....przepraszam :oops:
    Ważne jest, że zgadzamy się co do tego, że informacja taka powinna być sprawdzona przez ekipę i umieszczona w OO.

8. hlnrys

No problem, faktycznie to moje "nie prawda" to takie "ni z gruchy, ni z pietruchy".

9. małpkahh

małpkahh Forumowy żółtodziób

Witam a gdzie mogę kopić sos

10. hlnrys

małpkahh

Kupić sos możesz w spółdzielni przy oddawaniu towarów do misji. Oddaj wszystkie wymagane towary oprócz sosu oczywiście i resztę skończyć możesz za floreny. Przelicznik masz podany wyżej jak i przykład ukończenia misji z poziomem 42.

11. hinrys Nie wprowadzaj autora w błąd, produkcję sosu można zakończyć za Fl ale nie można go kupić w spółdzielni tak jak sugerujesz

12. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

Kleopatro,ale hlnrys nie wprowadził w błąd tak do końca,bo rzeczywiście zamiast oddać do zadania sos,można zadanie zakończyć florenami,tak jak widać na obrazku poniżej,brakuje mi 7 sosów,płacę 63 floreny (czarna ramka),to tak jak bym kupiła te sosy płacąc 9 fl.. za sztukę i zadanie mam skończone ;)

13. Ewuniu :) ale spółdzielni przecież nie ma możliwości zakupu czegokolwiek bo do tego służy galeria handlowa, więc nie myliłabym pojęć kupno a zakończenie za floreny, bo jest między tym różnica :)

14. eewunia67

No dobrze Kleo,zgadza się,że w spółdzielni nic nie kupimy ,ale jak ktoś nie ma możliwości produkcji sosu,np...z powodu braku dostępu do czosnku,to w zamian za sos,może wpłacić floreny kończąc natychmiast zadanie i jest to jakaś forma zapłaty za ten sos ;)
    No ale rzeczywiście sos na półkach w spółdzielni nie stoi i kupić go nie możemy :p

15. hlnrys

MOD_Kleopatra

Za floreny w młynie to można tylko przyspieszyć produkcję, a żeby ją zacząć, to trzeba mieć czosnek. Przy "kupnie misji' w spółdzielni tego czosnku nie potrzeba i o to w tym temacie chodzi.

Reasumując:

Można ukończyć cały event bez dostępu do czosnku (za floreny), więc ten cytat z naszego OO :

UWAGA: Jako, że czosnek dostępny jest dopiero od 69 poziomu w grze, gracze z niższym poziomem nie będą mogli wyprodukować sosu, a tym samym ukończyć złotych i diamentowych misji.

jest co najmniej mijający się z prawdą, bo produkować sosu, owszem nie mogą, ale nic nie stoi na przeszkodzie ukończyć wspomniane misje za floreny (chyba, że grubość portfela)

Pytałem przecież o to przed rozpoczęciem eventu, podałem cytat z angielskiego forum, gracze sprawdzili tę możliwość " na własnej skórze", a u nas dalej czeski film. Gracze z niskimi poziomami pytają cały czas o ten nieszczęsny czosnek, a ekipa odsyła do niesprecyzowanego poradnika.

16. BA_Musa

BA_Musa Guest

hlnrys informacja z OO była podana ponieważ takie informacje dostaliśmy,że aby zakończyć event w całości trzeba mieć 69 poziom w grze, bo od tego poziomu jest czosnek. Owszem można zrobić za floreny, ale nie sądzę,że każdego będzie stać na taki krok, więc informacja jest zgodna z prawdą. Jeżeli możesz sobie pozwolić na zakończenie zadania za floreny to owszem i zrobisz na niższym poziomie, jeżeli ktoś nie posiada florenów i ich nie kupuje to nie zrobi złotych i diamentowych kampani z eventu.

17. hlnrys

BA_Musa

Ale czy nie sądzisz, że wszystkie opcje zakończenia eventu powinny być podane ? To czy kogoś na to stać, czy nie, to chyba nie wasza sprawa i to zdanie "Owszem można zrobić za floreny, ale nie sądzę,że każdego będzie stać na taki krok, więc informacja jest zgodna z prawdą" pozostawię bez komentarza.

W dalszym ciągu nie mogę pojąć dlaczego jedne fora podają takie info, inne nie. Sądziłem, że do wszystkich ekip rozsyłane są jednakowe komunikaty, i dopiero tam tłumaczone i zamieszczane forum, jak widać BP obdziela informacjami poszczególne kraje wybiórczo, chyba, że gdzieś po drodze, ktoś w trosce o portfele graczy pominął tę informację.

Dziękuję, skończyłem. Wątek do dyspozycji autora.

18. eewunia67

Musa,czy gracza stać czy nie to jedno,ale że jest możliwość ukończenia zadań za floreny zamiast sosu,to drugie i taka informacja powinna być zamieszczona w OO bez dwóch zdań,kto "śpi" na florenach ten zadania kończy,kto nie to już trudno :sleepy:

19. BA_Musa

BA_Musa Guest

Przedyskutujemy kwestię dodania tego do poradnika, a skoro autorka nie ma więcej pytań to zamykam:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.