Poziom 100 w 63 Dni! - Wielkie przeprosiny

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika 63DniDoKońca2025, 29 października 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor

Drodzy Farmerzy,

Muszę się Wam do czegoś przyznać.
    Z Farmeramą jestem związany od ponad dziesięciu lat, jednak miałem niestety dużą tendencję do częstej zmiany kont – z zupełnie bezsensownych powodów. Mimo wielu godzin spędzonych w grze, nigdy nie dotarłem do 100. poziomu.
    Dotyczy to także innych kwestii. Podczas wielu edycji G&T otrzymałem od Was mnóstwo itemów, które – przez moje zmiany kont – po czasie nie były już używane. Zawiodłem Was niejednokrotnie, szczególnie w tych dwóch challengeach
    Nie wiem, czemu je rozpocząłem, a potem nie dokończyłem. Bardzo, bardzo Was za to przepraszam. Nie zachowałem się tak, jak należało.
    Po tylu latach gry i przeskakiwania między różnymi kontami (mam ich pewnie około setki!) w końcu dotarło do mnie, co zrobiłem. Nie chcę się usprawiedliwiać – zaczynałem grać bardzo młodo – ale wiem, że zepsułem wiele sytuacji i nie wykorzystałem wszystkich darów od Was tak, jak powinienem.
    Chciałbym Was z całego serca przeprosić i podziękować.
    Mimo wszystko Farmerama była częścią mojego dzieciństwa i mam do niej ogromny sentyment. Nadchodzi czas mojego trwałego odejścia z gry, ale zanim to nastąpi, chciałbym Was serdecznie przeprosić za moje zachowanie. Nie potrafię go do końca wyjaśnić.
    Pragnę jednak pożegnać się z Wami w miły sposób, podejmując moją ostatnią farmową przygodę.
    Założyłem to konto (ostatnie już w mojej „karierze” farmowej), aby zrealizować challenge, który tym razem naprawdę dokończę:
    Od poziomu 1 do 100 w 63 dni lub szybciej!
    Czy się uda? Zapraszam do obserwowania wątku!
    Dołączam screen z dokładnym terminem rozpoczęcia gry – będą pojawiać się tu regularne aktualizacje. Niestety, z powodu ograniczonego czasu nie mogę obiecać pełnej regularności, ale dam z siebie wszystko.
    Główne zasady:
    • Nie wydaję realnych pieniędzy na grę.
    • Nie wspieram tego konta żadnym innym (to moje jedyne konto).
    • Postaram się zapewnić Wam dobrą zabawę podczas śledzenia wątku!
    Rozgośćcie się i zapraszam do wspólnej przygody!

PS. Zapraszam do dodania mnie do znajomych dla aktualnego rozeznania w sytuacji

Aktualizacja po ok 22 h grania
    Jak to mowia, pierwszy milion, drugi trzeci juz rutyna

Update po niecałym tygodniu gry bez kilku godzin
    Level 83 własnie wpadł
    Stan pd dopiero 28,5mln - musze przyspieszyć, aczkolwiek czekam na jajo leniwca oraz troche slotów na bonusy więc ruszymy + itemy wpadną z aktualnego eventu plus zabawa w wodzie ( 750 tys pd dziennie -> z bonusami ładnie się zrobi)
    7-11-2025
    Rozpędzamy się z punktami :music:

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2025
    matthero lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam 63DniDoKońca2025.

Przeprosiny to miły gest ale wygląda na to, że jednak nie wzbudziły one w Graczach zaufania i zainteresowania Twoimi planami.
    Przez ponad tydzień nikt się tutaj nie udzielał i nie włączył do dyskusji. W takiej sytuacji wątek w zasadzie powinien być zamknięty.
    Mimo wszystko zostawię go jeszcze na kilka dni, być może znajdą się zainteresowani. Powodzenia życzę.

saktura lubi to.
  3. matthero

matthero Hrabia forum

Ja z wielką chęcią zobaczę Twój postęp. Możesz wklejać zdjęcia. Powodzenia! :)

4. 63DniDoKońca2025

Dziękuje za wsparcie!!
    13 milionów PD z jednego itemu - czyż nie wygląda to fajnie?

I mamy 92 poziom w 11 DNI !!! Idzie szybciej niż myślałem
    Zostało 480 milionów PD - mam przygotowane pewne Asy na przyszły tydzień:music:

ShaGGy778, 22vader oraz matthero lubią to.
  5. Ficek1985

Ficek1985 Forumowy żółtodziób

99 poziom, prawie, prawie ;)

6. 63DniDoKońca2025

Dziękuję za wszystkie lata spędzone na moich różnych kontach. Dziękuję za wszelkie dobro i przepraszam za każdą przykrość oraz niedotrzymane obietnice.
    Challenge: 100 level od zera ukończony w 16 dni — dlatego oficjalnie odchodzę z gry.
    Oto małe wskazówki odemnie dla nowych graczy
    1. Kupowanie i sprzedawanie roślin

Kupujcie w galerii najtańsze rośliny — często kosztują grosze — a następnie sprzedawajcie je drożej. Szczególnie opłacają się najniższe tierowo rośliny. To naprawdę potrafi dać sporo dodatkowego zysku.
    2. Co hodować?

Jeśli macie czas, polecam niskie rośliny — na targu dają świetny zysk przy szybkim cyklu.
    3. Najważniejsze rzemiosło

Oto moim zdaniem najważniejsze bonusy z rzemiosła:
    • Chutney – +2 do zbioru wszędzie
    • Croissant – +3 do zbioru zbóż
    • Dżem dyniowy – +1 do zbioru
    • Chleb owsiany – +1 do zbioru pszenicy
    • Maseczka z mango i ananasa – +1 do zbioru trzciny cukrowej
    • Dżem wielkanocny i wiosenny wieniec – bonus PD
    • Niewinność i Krestol – przyspieszają użycie super nawozu
    • Różowa galaretka – szybsza hodowla roślin
    4. Jakie misje robić na start?

Najlepiej zaczynać od misji z tanim produktem (jajka, mleko, miód) oraz tych, które dają bardzo dużo PD (np. deskorolka, maska, panel, wachlarz).
    5. Jak hodować?

Polecam sumienną hodowlę — daje bardziej przewidywalne wyniki. Mieszanki (mixy) potrafią czasem rozczarować.