Powrot po latach do gry....

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Grzees, 2 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Grzees

Grzees Forumowy żółtodziób

Witam, wrocilem do gry po 3.5 roku, zmienilo sie tyle ze....wogole chcialem wyjsc i nie wrocic juz wcale:p ale jednak cos mnie zatrzymalo...zmiany,zmiany, zmiany...zainspirowaly mnie i sprobuje wrocic do gry na nowo;) Potrzebuje jednak waszej pomocy, od czego zaczac? co jest wazne teraz? co robic dziennie procz zbierania?:p pojawila sie nowa mapa...nie ogarniam...chcialbys aby ktos pokroce mi podpowiedzial co i jak;) oczywiscie bede tez zadawal mnostwo pytan odnosnie tego wszystkiego...na baharamie mialem maly lev a napewno nie 108...chyba jakis blad? nie mam kochanych sasiadow...fajnie jak byscie mnie zaprosili;)

moj nick w grze: Grzees
    LEv 84 jaki teraz jest maks? kiedys byl chyba 94:p
    sianogrosze: 11.183.600 czy to duzo?
    florenow 49.
    gwiazdki,435 pamietam ze chyba do jakiegos drzewa byly..niewien czy jeszcze jest? nie moge znalezc...

warto kupic pomocnikow? sa czasami jakies promocje w miesiacu ze taniej?
    rzemiosla...kiedys byly tylko piekarnie i dzemy( to mam) jest duzo wieciej...ile moge miec i czy warto? jesli tak to ktore?
    ktore produkty sa najlepsze i warto kupowac? czy w ogole cos warto?

Dziekuje za pomoc, uciekam spac;)
    Przeprasza za tyle pytan...a pewnie bedzie i wieciej:)
    Pozdrawia
    Grzesiek

Dorota1020, patrycja9922 oraz Anetta41 lubią to.
  2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Zadałeś tyle pytań,że w sumie trzeba by tu przepisać prawie cały poradnik.Więc myślę,że może byś zaczął od jego lektury.Co jest ważne?Zależy na co się nastawiasz.Misje warto zrobić wszystkie,o ile ci na nich zależy.To już musisz zobaczyć co jest wymagane,jakie są nagrody.Są nowe poziomy na wyspie,od nowa przeliczone były.Pomocników warto kupić,tak,są wyprzedaże,całego pakietu,lub każdego osobno.Z rzemiosła warto mieć wszystkie,najbardziej piekarnie,dżemiarnie, spa bahama - moim zdaniem,twoje może być inne.Co do produktów,to też musisz poczytać co ci potrzebne,jest ich bardzo wiele,nie wiem na co się nastawiasz.

Anetta41 lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

foczunia84, dziękuję za pomoc.

Grzees,witamy ponownie w grze i na forum :)

Na większość Twoich pytań odpowiedziała już foczunia84, a ja zapraszam do lektury poradników,znajdziesz tam wiele przydatnych w grze informacji :>>> [​IMG]<<<

Warto też zajrzeć do nieoficjalnych poradników,w których doświadczeni Gracze dzielą się swoją wiedzą,zapraszam :>>>Nieoficjalny Poradnik Farmeramy<<< oraz tutaj : >>>Porady doświadczonych graczy<<<i tutaj : >>>wujek dobra rada<<<

W każdym z powyższych tematów znajdziesz różne informacje,a w razie jakichkolwiek pytań,zapraszam do tego działu,zawsze chętnie służymy pomocą,tylko staraj się proszę w jednym temacie zadawać jedno pytanie,to ułatwi udzielenie prawidłowej odpowiedzi,jak również będzie czytelne dla innych Graczy.
    Pozdrawiam i miłej gry życzę.

4. pancerny12

pancerny12 Czeladnik forum

Podłączę się pod wątek. Czy warto siać i hodowac wszystko czy lepiej skupić się na kilku gatunkach?

AsiaPelasiax lubi to.
  5. SMOD_Atena

pancerny12

Moim zdaniem,to jakiś zapas każdej rośliny dłużej rosnącej (por,żyto,jęczmień,itd....)warto mieć,np...po około 5 000,czasami się przydają do różnych zadań w spółdzielni lub eventowych.Są rośliny,które są potrzebne do produkcji w dzielnicy rzemieślniczej,np...pomidory,orzech laskowy,cebula do produkcji chutneya marchwiowo-jabłkowego i Gracze,którzy maja już odpowiedni poziom w przetwórni warzyw i zajmują się produkcją,takich roślin będą potrzebować więcej.
    Do zrobienia większych zapasów warto wybrać też te najkrócej rosnące,czyli sałata,pszenica,marchew,ponieważ może się zdarzyć taki event(były już chyba 2) gdzie będzie potrzebne np...50 tys.. tej marchwi,sałaty czy pszenicy.
    A najlepiej na bieżąco uzupełniać braki,jak mamy mało jakichś roślin,np...500 szt,to siejemy,jak brakuje nam owoców z drzew,wystawiamy drzewa,jak brakuje zwierząt czy produktów,wystawiamy zagrody czy fabryki,itd..
    Warto też zaglądać do tego tematu :>>>TARG - analizy, dyskusje<<< Tam Gracze na bieżąco,dzielą swoimi spostrzeżeniami,co się dobrze sprzedaje,co znika z targu,co warto uprawiać w danym czasie,itd... W tematach,które podałam wyżej,również znajdziesz wiele porad doświadczonych Graczy na temat różnych strategii w grze.

Grzees,czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 2 marca 2015
  6. AsiaPelasiax

AsiaPelasiax Wielki mistrz forum

Ja osobiście mam tylko kilka zagród wystawionych. np: nietoperze i fabrykę guano, żeby produkować i oddawać do misji na bieżąco a jak skńczę misję , zagroda i warsztat wyląduję w pasku.

patrycja9922 lubi to.
  7. romaskrys

romaskrys Moguł forum

Ja tylko dodam, że akurat teraz masz promocję na cały komplet pomocników. Zamiast 60 zapłacisz 40 zł. Taki komplecik na miesiąc z pewnością się przyda, szczególnie po powrocie do gry, gdy już lvl jakiś jest ale i zaległości spooore :) Taka promocja przypada średnio raz na miesiąc i trwa kilka dni. Uważaj jednak, gdyż ten pakiet kupisz tylko za realną kasę a nie za Floreny, więc jeśli nie planujesz innych zakupów, nie kupuj Florenów z myślą o pomocnikach.

8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Można też - ja tak robiłam - siać wyłącznie rzeczy, które się akurat dobrze sprzedają... tę drobnicę po prostu codziennie kupować w sklepie... trzymać poszukiwane zwierzaki ignorując całą resztę... produkować pasze, które mają wzięcie... po prostu całą farmę nastawić na targ.
    Daje to spore zasoby SG - czyli możliwość dokupienia rzeczy potrzebnych do jakiegoś eventu.
    To jest rozwiązanie dla ludzi, którzy nie przepadają za bezsensownym sianiem na okrągło... no i nie trzeba nerwowo kupować pomocników.

Ale naprawdę lepiej by było, gdyby te pytania trafiły do któregoś wątku pomocowego, bo tu się zaraz zrobi zakazana dyskusja ;)

9. SMOD_Atena

Bardzo dziękuję Graczom za pomoc i podpowiedzi.
    Do dyskusji oczywiście zapraszam do podanych powyżej wątków dyskusyjnych.

Czy Autor ma jeszcze tutaj jakieś pytanie?

10. pancerny12

pancerny12 Czeladnik forum

Ja bardzo dziękuję :)

11. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Autor był obecny dzisiaj na Forum, jednak nie zadał więcej pytań, więc jeszcze raz dziękuję za pomoc i wątek zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.