Opinie Powrót do jaskini świstokosta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 15 kwietnia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Żeby móc postawić na rzędzie chmur itemy z pierwszej części to trzeba ten rząd chmur zdobyć w drugiej części, czyli w Szmaragdowej grocie:

Aisha1969 i hiacynta lubią to.
  2. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Oczywiście że możesz wsadzić te itemy, ale tylko na pnącze nie wymagające dedykowanych itemów.

To jest właśnie pnącze pod dedykowane itemy, czyli innych niż te z ewentu nie postawisz.

Aisha1969, tereska1108 oraz hiacynta lubią to.
  3. michalczech

michalczech Czeladnik forum

Dzięki ☝️

4. -_Amidamaru_-

-_Amidamaru_- Nadzorca forum

Zdobyłam pnącze!
    Robię dalej ciekawe czy uda się skońcyzć ? :D

hiacynta lubi to.
  5. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Nagrody wykupione, chmurki i itemy zdobyte, event uważam za ukończony.

Aisha1969, kobuma oraz tereska1108 lubią to.
  6. SMOD_Atena

W sklepiku będą jeszcze do kupienia za GT inne przedmioty ;)

Aisha1969, Honorat. oraz hiacynta lubią to.
  7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

szmaragdowa grota zaliczona
    pnącze zgarnięte :D

dosiewam trochę zielska brakuje 3 GT na wykupienie kuponów 12h i 3h
    byle nie przeoczyć :sleepy:

8. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Ja już jestem uczulona na tego kijka Pogo i te tańczące z liśćmi, że jakoś do nich mnie nie ciągnie, po drugie musiałabym dosadzić roślinkę eventową a nie mam specjalnie dopalaczy, które by zwiększyły ilość tej rośliny. Mam natomiast ogromne braki paszy, nie nadążam ze składnikami, więc póki jest ciemnia produkuję rośliny na paszę. Ale dziękuję za przypomnienie, może coś tam jeszcze zrobię.

9. duzy6666

duzy6666 Generał forum

dzień dobry czy ktoś mnie oświeci co mam zrobić żeby zgarnąć w szmaragdowej grocie 20 super nawozu Zosi? :"przejdź do nowego obszaru usuwając fragmenty w liczbie 8 ? chodzi o 8 par elementów czy pojedyncze elementy 8 sztuk czyli 2 razy 4?:eek: albo wyjmij jeden skarbów z plecaka? nie doszłam jak się wyjmuje te skarby>:(:cry:

Aisha1969, szary_ludzik oraz hiacynta lubią to.
  10. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

itemy mam, teraz robię talary i ni w ząb nie wiem jak wrócić do szmaragdowej groty co by pnącze zdobyć

hiacynta lubi to.
  11. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Przez zegar albo postać na mrocznych polach.
    A szmaragdowa grota to dolne wejście.

kobuma i hiacynta lubią to.
  12. [Czereśniak]

[Czereśniak] Stały bywalec

Jak mam rozpoznać w której grocie jestem i jakie postępy zrobiłem wie ktoś bo widze że coś tu nie chaloo_O

hiacynta lubi to.
  13. SMOD_Atena

Jeśli jeszcze nie masz zaliczonego tego zadania to spróbuj usunąć 8 fragmentów czyli 4 pary jak już będziesz mieć odkryte przejście i linę do wspinaczki, u mnie tak zaliczyło. A do odebrania nagród z plecaka służy przycisk Odbierz, w tym przypadku musi być to 1 przedmiot:

pl.png

Są 2 obszary:

Jaskinia borowików (bordowa ramka), Szmaragdowa grota (czarna ramka):

2.png

W zależności od wyboru przycisku "Rozpocznij eksplorację" znajdziesz w wybranym obszarze.

Postępy można sprawdzić klikając po lewej stronie na górze ikonę niebieskiego prezentu. Tam znajdziesz dwie zakładki: jedna to Osiągnięcia a druga to Misje:

MO.png

14. abask

abask Fanatyk forum

A ja dzisiaj nijak nie moge wykupić Kijka Pogo.... Przelogowałam sie i nic. Inne mogę wykupić a tego nie :(
    Dzisiaj ( wtorek) nadal nie mogę tego zrobić. Ktos tez tak ma?

Ostatnie edytowanie: 28 kwietnia 2026
  15. SMOD_Atena

Nie mogę tego sprawdzić u siebie bo nie mam tylu GT, ale może uda mi się na koncie testowym.
    W międzyczasie możesz spróbować wyczyścić pamięć przeglądarki (od początku) i sprawdzić po jej ponownym uruchomieniu.

16. SMOD_Atena

Na koncie testowym wykupiłam Kijek pogo bez problemu (przeglądarka Chrome):

kp.png
    kp1.png

A jak u Ciebie po tym czyszczeniu?

17. abask

abask Fanatyk forum

Spróbowałam bez czyszczenia i teraz sie udało :):) Coś nie klikało wcześniej.

18. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

Ja również event skończyłem. Ale tylko podstawe pod pnącze i itemy. Nie mam sił ostatnio do tych eventów, robię minimum i nic ponad.

Aisha1969 lubi to.
  19. kobuma

kobuma Stały bywalec

ja też klikam i nic, dalej go mam w sklepie

Aisha1969 lubi to.
  20. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

pnącze zdobyte i odpalone :).podłubię trochę może więcej talarów zaliczę na razie wykupiłam tańczącego ;)

Ostatnie edytowanie: 28 kwietnia 2026
    kobuma, morelowesady oraz tereska1108 lubią to.