Powiadomienia na e-mail

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 28 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dosłownie przed chwilą dostałem powiadomienie o trwającym evencie.
    Jaki sens ma przysyłanie wiadomości o czymś co już trwa.
    Czy nie powinny one przychodzić jako zapowiedź przed rozpoczęciem danego wydarzenia ?

2. Wydaje mi się że jest to logiczne ponieważ nie każdy wchodzi do gry codziennie i nie zawsze czyta Oficjalne Ogłoszenia, więc jest to informacja dla maruderów którzy są z nami z doskoku :)

3. hlnrys

A ja sądzę, że to tak jakby wysłać zaproszenie na przyjęcie które już się odbyło. Nie stanowi zresztą to dla mnie żadnego problemu, co nie zmienia mojego zdania na ten temat.
    Jest to według mnie co najmniej nieodpowiednie, a maruderom można równie dobrze przysłać w ostatni dzień link do zakupu florenów i bez problemu można event skończyć z doskoku.

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

Rozumiem, czy w związku z tym masz jeszcze jakieś pytania, nie jest to dział dyskusyjny, pomysły zamieścić możemy w dziale Zbiór aktualizacji i pomysłów :)

5. hlnrys

Tak, mam. Czy możecie dopytać wyżej, dlaczego info o rozpoczęciu wydarzenia jest wysyłane już w trakcie jego trwania, a nie przed rozpoczęciem ? To po pierwsze.
    Po drugie nie rozumiem odsyłacza do działu pomysłów.
    Co miałbym tam napisać ?
    Kto jest za otrzymywaniem wiadomości przed imprezą, kto w trakcie, a kto po ? (plus stosowna ankieta oczywiście)

Tak jak pisałem wyżej, nie jest to palący problem, ale odczuwam to jako lekceważenie gracza i chciałbym wiedzieć dlaczego jest tak, a nie inaczej.

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

Postaramy się dopytać, nie gwarantuję jednak że otrzymamy jakąś odpowiedź, mogą to być wewnętrzne dane firmy Bigpoint. Moje pierwsze wrażenie po przeczytaniu Twojego wątku tutaj było takie, że nie podoba Ci się to, że taki mail wysyłany jest po rozpoczęciu akcji specjalnej i chciałbyś to zmienić, dlatego też odesłałem Cię do właściwego działu jakim są Aktualizacje. :)
    Odkąd pamiętam na konta mailowe przypisane do danego konta w grze tego rodzaju maile zawsze rozsyłane były po rozpoczęciu jakiejś większej imprezy, nigdy przed, informacje o tym co w grze się pojawi zamieszczane są i były zawsze na forum w stosownych Ogłoszeniach i forum właśnie służące komunikacji ze społecznością graczy traktowane jest jako środek komunikacji z graczami, a nie maile, stąd pewnie maile, bo przecież nie trafią do wszystkich graczy, gdyż nie wszystkie konta muszą być przypisane do kont mailowych, rozsyłane są już po starcie eventu. :)

7. hlnrys

Dziękuję za obietnicę dopytania.

Jeszcze tylko jedno zdanie.
    Skoro forum jest środkiem komunikacji z graczami, to jaki sens ma wysyłanie takich spóźnionych maili.

Można zamknąć. Czekam na wynik.

8. BA_Chris

BA_Chris Guest

Tak jak pisałem maile wysyłane są także na konta, na które gracze się od pewnego czasu nie logują, może to też być pewien rodzaju zachęty do powrotu do gry. :)

Zgłosimy przy najbliższej okazji, że pojawiły się na forum takie prośby. :)

Skoro można, to zamykam. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.