Opinie Poszukiwacze zaginionych pisanek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 23 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. brydzia175

brydzia175 Wyjątkowy talent

Aniu wiedzialam, ze z Ciebie sprytna dziewczynka, gratuluje.
    Zycze Ci zdrowych i pogodnych Swiat, smacznego jaja i obfitego koszyczka i jeszcze mokrego dyngusa.

dantic3, eliza9070 oraz azikowo lubią to.
  2. niki1990

niki1990 Komandor forum

Weź wystawiaj bo zaraz po świętach jest G&T. w razie czego się pozbędziesz

dantic3 lubi to.
  3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

No, w tym konkretnym evencie to niezupełnie z każdego ;)

4. azikowo

azikowo Fanatyk forum

na każdej stronie jest średnio 1 pytanie o kasztanka:) więc nie dziw się odpowiedzi:)bo kilkanascie posów przynjamniej tłumaczy co to kasztanek:)w tym kilka moich
    trzymam kciuki za jeszcze walczących

poszedł kasztanek, chociaż wypadalność mniejsza niż 50%, ale event z głowy, byle jak za oknem to tu kuknęłam:)

Ostatnie edytowanie: 26 marca 2016
  5. basia_z_

basia_z_ Weteran forum

Odpowiadamy co chwila, trzeba zadać sobie trochę trudu i poszukać i poczytać:)

6. niki1990

niki1990 Komandor forum

a najlepsze jest to, że ponad połowa ludzi tego nie ma, już nie mówiąc nawet o uruchowmionym pnączu. Sama nawet pytałam, co to jest, bo wszyscy o tym gadają. W każdym razie ok 60% farmerów musi siać bez dopalaczy w postaci rzędów na pnączu. Generalnie powoli, do przodu, jeszcze parę dni, może się uda skończyć

lucek60, dantic3 oraz janekkostuchna lubią to.
  7. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

W twoim rozumowaniu jest drobny błąd.
    Pnącza z kasztankiem (oraz pnącza w ogóle) nie mają tylko ludzie, którzy grają od niedawna (albo mieli przerwę w grze w takim niefortunnym momencie, że się akurat na tamten event nie załapali).
    Nie wiedzą, o co chodzi, więc pytają (zamiast poczytać) - i dlatego się wydaje, że jest ich tak wielu.
    Podejrzewam, że proporcje są co najmniej odwrotne.

Ja nie mam pnącza w ogóle, bo mi się nie chciało misji robić.
    Za to itemy na kasztankowe pnącze owszem miałam, porozdawałam xD
    Ale to nic, uszlachetnionymi różami na SN i tak sobie nabiję brakujące wypadajki (prawie 100 jeszcze) ;)

gadek, dantic3 oraz azikowo lubią to.
  8. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

niestety :(

A co do pnącza kastankowego - nie potrzeba pnącza, żeby uszlachetnione roślinki rosły w przyspieszonym tempie. Fakt, że nie jest to 1 sekunda, ale czas też jest na tyle krótki, że i bez pnącza da się eventy skończyć z wypadajkami w miarę szybko. Polecam poczytać sobie wszystko co na temat szklarnii i uszlachetniania roślin na tym Forum napisano (łacznie z poradnikiem z FAQ i nieoficjalnym poradnikiem w dziale Dyskusje)

9. niki1990

niki1990 Komandor forum

To witaj w klubie, bo ja mam 84 poziom i mi się też nie chciało misji robić. Kiedyś zrobię, są ważniejsze misje. Roślin też nie uszlachetniam. nie mam czasu bo co rusz jakiś event jest

10. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

jak widze, to nawet z kasztanka nie wypada jak zwykle, ha ha ha, super, zaoszczedzilam sn,
    jeszcze 14 wypadajek i moge Swietowac spokojnie, roslinki jeszcze rosna, nawet z nawozowych nie wypadaja, ale trudno, to tylko ewent, spokojna rozrywka;)

dantic3 lubi to.
  11. julkalulka111

julkalulka111 Książę forum

Jeszcze 14 sekatorów, za 3 godziny chyba ostatni zbiór lilii /może zabraknąć trochę/ i będzie koniec.
    Na leśnej polanie obsadzonej samymi drzewami /w większośći xxl/, wypadło mi 6 sekatorów.
    Byłam bardzo źle nastawiona do szklarni
    i przez długi czas nic tam nie robiłam, ale w końcu rozsądek wziął górę /no bo jak jest kasztanowe pnącze/ i uszlachetniłam goździki i cebulę. Bardzo mi to pomogło, tylko trzeba zbierać SN.
    Ciekawi mnie, czy obecna ilość wypadających sekatorów jest testem dla firmy? Wypadają słabo, z drzewek niebieskich nie lecą wcale, więc kupią koszyki czy nie ?, dokupią w sklepie sekatory czy nie ? :)

dantic3 lubi to.
  12. Alekandra

Alekandra Forumowy żółtodziób

Główne pole + dzika łąka obsiana goździkami na SP .... 29 sekatorów :cry:No ale mnie nigdy wypadajki nie rozpieszczały...

dantic3 i aleksandra lubią to.
  13. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

polemizowałabym czy pnącze jest bezużyteczne, odblokowałam je stosunkowo niedawno i mogę coś od siebie powiedzieć. Rośliny w szklarni da się sadzić podczas eventu i nie ma z tym problemów, wystarczy jednynie mieć ich odpowiednią ilość.

Sekatory w ilości 82 :) końcówka lilii dorasta. Nie jest źle ;)

dantic3 lubi to.
  14. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Skończyłam :p

zaraz wystawie ostatnie zagrody , wieczorem spakuje laptopa i zajrze moze ktoregos dnia sprawdzic kalendarz na kwiecien :p
    wesołego alleluja :p

15. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

No niestety, w tym evencie to te wypadajki nikogo nie rozpieszczają i lecą jak chcą.
    Ostatni zasiew terror - badyla rośnie i koniec z sianiem a z sekatorami to jedna wielka niewiadoma.

16. mogl1202209

mogl1202209 Forumowy żółtodziób

co siejecie żeby wypadało więcej sekatorów?

dantic3 i xBabciaEwa lubią to.
  17. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Musisz siać to co najdłużej rośnie na farmie i wyspie.

Nutka i dantic3 lubią to.
  18. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

brakuje mi jeszcze 48 sekatorów,nie jest źle:D
    najbliższy zbiór za 2,5 godz...................

dantic3, eliza9070 oraz xBabciaEwa lubią to.
  19. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ja nie wiem jak inni ale nie ma reguły w pierwszy zbiór na start eventu miałam goździki i nie było rewelacji teraz cały czas sieję wielkanocną lilię i lecą wprawdzie kiepsko po sztuce ale powoli się zbiera, lasu nie ruszałam ani na wyspie ani na farmie więc z drzew coś tam też wyleci i na ten moment lilia u mnie nadal rośnie i brakuje 55 sekatorów, jest szansa i to wielka że skończę dziś i na Święta będzie wszystko zrobione :) a super nawozu użyłam do rozsiewki eventówki jakieś 20 sztuk i 20 sztuk Zośki.
    Lecą kiepsko ale spokojnie jeden do jednego i się zbiera i plus sąsiedzi.

Czy kiedyś nam zwiększą ilość podarunków dla sąsiadów dziennie? :( nie mam nawet jak wszystkim odesłać :cry:

20. asia1106

asia1106 Wyjątkowy talent

Nie martwię się,ale chciałabym trochę po świętować,a nie siedzieć przy kompie i wypatrywać wypadajek bo badyla dzisiaj skończę siać i sieję begonię;).Tobie niestety jeszcze to potrwa, niestety.Czasu jeszcze mnogo;)

Ja Ci dodam z mojej strony ,to ,że mam,aż 4 jaśki cytryny,to tym bardziej powinny wypadaje lecieć jak pszczoły do ula;)

Posty połączyłam, na przyszłość używaj opcji Edytuj
    MOD_Magiczna

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 marca 2016
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.