Porady doświadczonych graczy

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika TETUNIA, 29 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. mmutla

mmutla Czeladnik forum

Ależ ja dokładnie to robię - max szybko staram się odblokować wszystkie pola :) Tylko chyba drogę wybrałam nieco inną, niż jest przyjęta wśród graczy. Nie chcę robić powoli tego, co można zrobić szybko :) Dalej czeka mnie mnóstwo żmudnej pracy, więc jeszcze zdążę się napracować powoli ;)

Przed chwilą odblokowałam Las na wyspie, a rano trochę przez pomyłkę 1 część Wodospadów. Zostały jeszcze tylko 3 części Polany (jeszcze 131 gwiazdek). Do wieczora raczej nazbieram. No i oczywiście, jeszcze są Wodospady, ale te raczej poczekają - na razie nie na moje zęby są ;)

Niektóre misje są bardzo "na bogato" - przed chwilą za 300 szt. owoców, które kosztują ok. 150-200 SG/szt. dostałam 6 gwiazdek, 6 jabłeczników, 24 SP i oczywiście SG, PD... Wow... :inlove:

Czego jeszcze nie zrobiłam, bo nie wiem, co i jak...
    1. Nie odblokowałam jeszcze żadnego zawodu w dzielnicy - w ogóle nie mam pojęcia, który się opłaca.
    2. Nie wiem, co odblokowywać na wyspie. Na 3 polach zacznę teraz szybciej zbierać banany, więc coś trzeba będzie. Tylko co?

Dziękuję za wszystkie rady :) Nawet jak coś zrobię inaczej, to i tak wiele mi dają do myślenia i pokazują strony, których nie mam szans sama zobaczyć :)

EDIT:
    - Szklana żaba w nocy się sprzedała, dziękuję wszystkim, kto trzymał kciuki :) Dzięki niej doszłam do runy z pucharami.
    - Zawód wybrałam - dżemy, pierwszy poziom prawie zaliczony.
    - Rozwój wyspy dalej w lesie.
    - Co lepsze - runa Żywa legenda (jeszcze 170 gwiazdek) czy 70 poziom i zawód za 150 gwiazdek? Jeśli zawód, to jaki - SPA czy Alchemik?

Ostatnie edytowanie: 25 września 2017
    Marrylan i grakula16 lubią to.
  2. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

W jaki sposób mam wykorzystać posiadanie automatycznego zbioru drzew przed eventem?Wyłączyć go zebrać potem włączyć może ktoś z posiadaczy podpowie.

kacper_07 lubi to.
  3. kacper_07

kacper_07 Ambasador forum

Gdy miałem jeszcze Premium(stare, dobre:inlove:) było tak: sadziłem wszędzie drzewa na wypadajki- gdy ewent rozpoczynał się np. 05.10 o godz 14, drzewa wskakiwały na farmę 03.10 po godzinie 22. Oczywiście automat do drzew wyłączony... aż do momentu rozpoczęcia ewentu o 14.... aktywowałem wszystkie bonusy, a następnie aktywowałem automatyczny zbiór.... i w ten sposób ok godz,14.30 miałem "podwójne" ilości wypadalców na start:inlove:- bo drzewa po kilkunastu minutach były ponownie gotowe do zbioru(pierwszy zbiór jest gotowy do zbioru, a drugi po kilku/kilkunastu minutach)...Tylko pamiętaj aby nie zbierać ręcznie, bo w takim razie czas zostanie "wyzerowany" do 20godzin! W nieoficjalnym znajdziesz info w tym temacie

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jesli masz same xxl to najlepiej postawic je 23 h 30 min przed eventem..oczywiscie automat musi byc wylaczony,,,rusza event..sprawdzasz na forum czy jest ok;) odpalasz automat i zbierasz 1 zbior jest wtedy zalozmy 14 10..do nastepnego zbioru masz jeszcze 20 min;)

5. kacper_07

kacper_07 Ambasador forum

Działałem w ten sposób, tylko że ze zwykłymi drzewami. I wtedy nawet nie przeszło mi przez myśl o narzekaniu na wypadajki:D
    Norbi, pomysł z xxl-mi też jest super(jeśli się ma premium), ciekawe jak wtedy jest z wypadajkami, czy podobne są ilości?:music: Może kiedyś jeszcze "dorobię" się Premium i to przetestuje na własnej "skórze";)xD

6. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

leca jak z xxl razy dwa;)

7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Kacper i Norbi dziękuję bardzo za podpowiedź,szukałam w nieoficjalnym ale musiało mi umknąć:)

kacper_07 i -norbijas- lubią to.
  8. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Naklejki to pamiątki po eventach w których brało się udział, a automatyczny zbiór drzew można kupić z pakietem Premium w mieście po prawej stronie za bankiem

antonina-farmerska i Sekme lubią to.
  9. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

dziekuje

10. -orim-

-orim- Aktywny autor

co lepiej wybrac garncarstwo czy totem tiki?

11. sun82

sun82 Okazjonalny autor

rozważam to samo, chyba zdecyduję się na totem tiki, bo anakonda jest trudna w utrzymaniu :)

12. lusiowe_pole

lusiowe_pole Okazjonalny autor

witam Was serdecznie, ...skad mam wziasc swiece zapachowa? przejrzalam tyle info i nic nie znalazlam...
    pomozcie prosze

13. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

szukaj na targu w produktach

Sekme lubi to.
  14. lusiowe_pole

na targu nie ma...myslalam, ze sama sobie wyprodukuje ...ale jak? co jest do tego potrzebne...hmmm

15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Sama możesz wyprodukować jak masz fabryczkę świec, skunksy i paszę dla nich. :)

Sekme lubi to.
  16. lusiowe_pole

a fabryczka swiec ...skad ja wziasc?

17. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Fabryczka z czerwonym ulepszeniem była do zdobycia w evencie hodowlanym na początku roku. To był jedyny sposób. Skoro jej nie masz to niestety pozostaje polowanie na targu.

antonina-farmerska i Sekme lubią to.
  18. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Nawet jak masz tą fabryczkę, to niestety świece dość długo się produkują i nie wiem,
    czy czasu starczy żeby 30 wyprodukować.:(
    Więc i tak trzeba popolować na targu. ;)

19. lusiowe_pole

dziekuje...a zatem na polowanie hihihi

dotikampo lubi to.
  20. Glebogryzałka

Glebogryzałka Forumowy żółtodziób

Wybrałam nieopacznie kwiaciarnię, jeszcze nie zrobiłąm zadań by ją wybudować, moje pyt brzmi czy isnieje możliwość zmiany zawodu?