Porady doświadczonych graczy

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika TETUNIA, 29 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jak była wyprzedaż w Galerii Handlowej to kupiłem kurze jajka.
    Mam ich teraz osiem, zbieram 2x dziennie.
    Na każdy zebrany 1000 narzędzi - 200 to deski.
    W ogóle warto zainteresować się Farmerskimi Jajkami .
    Obecnie w farmarkowym sklepie jest do kupienia jajo sowie i wronie, za grosze.(dają % do PD)
    Zakładka 'specjalne"
    Oferta zostanie wymieniona za trzy dni, jak widac na zegarze, więc nie wiem czy bedą później dostepne.

toDzasta, agniecha$ oraz Sekme lubią to.
  2. Atka271

Atka271 Czeladnik forum

Witam
    Mam nadzieję, że w dobrym miejscu piszę. Mam pytanie, ponieważ usunęłam z wyspy tropikalny ogród dendrologiczny, ponieważ chciałam go przenieść na inną (wodospady) i teraz nie mogę jej nigdzie znaleźć. Będę wdzięczna za pomoc.

3. Sekme

Sekme Generał forum

W zakładce z drzewkami powinien być :)

4. Atka271

Atka271 Czeladnik forum

no i jest :)) Dziękuję bardzo, a ja głupia szukałam w zagrodach ;)

Sekme lubi to.
  5. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

Cześć witam wszystkich , mam pytanie do doświadczonych graczy odnośnie dzielnicy rzemieślniczej.Mam 3 zakłady : piekarnie, przetwórnie i alchemia. No i mam pytanie czy warto robić w tych zakładach produkty żeby wbijać wyższe poziomy? Czy jest to opłacalne jeśli chodzi o sianogrosze, które można zarobić na wytworach w powyższych zakładach?

6. krzyss

krzyss Czeladnik forum

warto robic

7. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

A opłaca się pod względem zarabiania ?

8. Sekme

Sekme Generał forum

Wojtku, trzeba liczyć. Nie wszystko się opłaca. Tylko to musisz policzyć sam, biorąc ceny ze swojego targu. Licząc, pamiętaj, że mamy opłatę targową 10%, ją też trzeba uwzględniać w rachunkach.

toDzasta lubi to.
  9. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Popieram
    Ja zarabiam na dżemie bananowym ok. 130 tys. i na wielkanocnym ok. 200 tys. :) Mnie tam się opłaca ;)

Sekme i toDzasta lubią to.
  10. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

Otóż jestem na 81 poziomie i mam wszędzie drzewa, dokładnie "czarny bez" . No i mam pytanie czy warto może postawić kilka zagród ? Chodzi mi tutaj o lepsze zwierzęta typu : bizon,kogut,wilk,łoś itp. ?

11. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Warto, jutro 2 x PD z zagród, sprawdź po ile są na targu, można trochę zarobić

toDzasta lubi to.
  12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A przepis na chutnej marchwiowo jabłkowy masz albo planujesz kupić jak rozumiem ?
    Najtaniej chyba dżem lawendowy i opcjonalnie poncz jajeczny i punktowo też nie jest źle dają odpowiednio 125 PD i 100 PD
    innego jako takiego przetworu nie ma ,który daje same PD do rozbudowy dla tego akurat rzemiosła

Możesz też produkować sobie sos chutney podstawowy
    jest podstawowym składnikiem cjm więc się przyda , a przy okazji produkując go będziesz sobie podnosić poziom przetwórstwa

13. agniecha$

A to jest będzie Twój pierwszy zawód ? Kliknij w budynek wyskoczy Ci co masz dalej robić .

Bo jak nie to kolejny zawód możesz zakupić za realną gotówkę lub w sklepie Renza za 1250 żetonów

A jeśli Ty wpłaciłaś gwiazdki to wykupiłaś pewnie zawód alchemika lub specjalisty SPA
    to teraz trzeba zrobić misje

Jak klikasz w budeynek w dzielnicy na pewno Cię kieruje w odpowiednie miejsce gdzie trzeba coś zrobić , wykonać .

14. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

olgs3 - Twój post z samym cytatem usunęłam.

15. agniecha$

Odblokujesz za darmo trzeci zawód jak dwa poprzednie zawody czyli piekarnie i dżemiarnie będziesz miała na 3 poziomie

Misja będzie dostępna pod nazwą ''Uczeń kwiaciarza ''

16. mmutla

mmutla Czeladnik forum

Czytam różne poradniki i wątki na forum oraz klikam po różnych funkcjach w grze. Wiele cennych porad dostałam wczoraj od graczy (np. o targu nasion) i jestem ogromnie wdzięczna :)
    Wczoraj też się przekonałam, że ogromnie opłaca się robić misje z owocami - owoce są bardzo tanie, a PD w tych misjach bardzo dużo :) Gorąco polecam, o ile ta porada nie jest oczywistością :)

Dziś zauważyłam kolejną ciekawą (chyba) rzecz i nie wiem, czy to rzeczywiście ma sens, czy mój 3-dniowy staż i brak doświadczenia ładują mnie na minę.
    Klikając w drzewo z runami zauważyłam, że gwiazdki można wymienić na kolorowe zwierzaki, które na targu kosztują kosmiczne pieniądze. Średnio około 2-3 mln. SG, a taka np. żaba prawie 6 mln. To tak kusi! Za takie np. 6 mln. mogłabym kupić multum rzeczy do Spółdzielni i dużo szybciej nazbierać kolejne gwiazdki.

No i mam dylemat. 50 gwiazdek na żabę nazbierałam, ale czy ona się sprzeda?
    A może się nie wygłupiać i odblokować za te gwiazdki kolejną część Polany?

Poradźcie, proszę, co będzie dla mnie korzystniejsze :)

Marrylan i wolf031973 lubią to.
  17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

sg za kolorowe zwierzaki to jednorazowy zastrzyk sg..na dluzsza mete nic on nie daje..lepiej pola powiekszyc;)

wolf031973, mmutla oraz grakula16 lubią to.
  18. meeg777

meeg777 Czeladnik forum

ekspertem nie jestem,ale radze odpuścić sobie żabkę,a gwiazdki zainwestować w odblokowanie kolejnej części polany,a kasę to proponuje na rzeżusze robić :)

mmutla, grakula16 oraz -norbijas- lubią to.
  19. mmutla

mmutla Czeladnik forum

Dziękuję Wam za porady :)

SG jest właśnie to, czego w tej chwili najbardziej potrzebuję :) Muszę za coś kupować towar do Spółdzielni :)
    Może na wysokim poziomie SG nie mają znaczenia, ale dla mnie na razie to jest najważniejsza rzecz - za nią kupuję gwiazdki :) Dzisiejsze zarobione ponad 2 mln. SG dały mi prawie 300 gwiazdek, 10 poziomów, kupony na kombajn, wieniec wiosenny, zagrody itp. Misji jeszcze jest sporo, a gwiazdek też potrzeba sporo. Sianiem oczywiście zarobię, ale to będzie zbyt długo, szczególnie, że w tygodniu granie będzie sporadyczne.

Dziś długo się zastanawiałam nad tymi zwierzakami za gwiazdki, przeglądałam misje, oglądałam, ile to tych pól jest za te 50 gwiazdek i postanowiłam zaryzykować. Jednak te kilka mln. dadzą mi więcej, niż kilkanaście poletek. Jutro dozbieram trochę SG i wystawię. Mam nadzieję, że się sprzeda ;)

Marrylan, -norbijas- oraz wolf031973 lubią to.
  20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tylko wez tez pod uwage to,ze majac mniej pol to i mniej zarobisz a wbijajac tak szybko poziomy mozesz siac powoli w miare rosliny dlugorosnace;)
    ja jak zaczynalem gre to pierwszym celem bylo odkrycie wszystkich pol