Poradniki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Talolina, 26 listopada 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Witam. Usiłuje znaleźć jakąś informacje ale w gąszczu wszystkich tematów uznałam że łatwiej będzie po prostu zapytać. Po dłuższej przerwie wróciłam na farmę i widzę sporo zmian. Chciałam zapytać o poradniki do eventów. Kiedyś (jeśli mnie pamięć nie zawodzi) były podawane informacje co będzie potrzebne i w jakich ilościach. Czy dalej można gdzieś takie informacje znaleźć czy twórcy zrezygnowali z tego udogodnienia dla graczy?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Poradniki do eventów jak zawsze zamieszczane są w dziale: FAQ - eventy. Polecam również poradniki na temat gry: FAQ - Gra.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Wiem gdzie znajdują się poradniki. Moje pytanie dotyczyło ich zawartości. Kiedyś były opisane w taki sposób że było widać co będzie potrzebne np(10x kura, 200 x lawenda, 1500 wypadajek itd). Czy gdzieś takie informacje znajdę czy już nie są wstawiane?

4. SMOD_Atena

Pod podanym linkiem znajdują się wszystkie poradniki wraz z zawartością, np. ten do eventu, który niebawem wystartuje: Gra w kości VII. Wystarczy kliknąć w tytuł eventu w wyżej podanym linku.
    Może chodzi Ci o misje stałe? Taki spis znajdziesz tutaj:
    Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Chciałam wstawić screen ale chyba nie potrafię xDxDxD
    Przykład-Event z 25.03.2015 tam w poradniku z dnia 24.03.20215 jest wypisane po kolei ile czego będzie potrzeba.
    Nie jest to misja stała tylko Event-Komiks VIII.
    W obecnym poradniku nie widzę wypisanych przedmiotów które w pełni są potrzebne do wykonania całego eventu.
    Mam rozumieć że twórcy już takich informacji nie podają czy jest to błąd?

6. SMOD_Atena

Ależ oczywiście, że podają jak zawsze od wielu lat. Przykład dzisiejszego eventu z poradnika:

• roślina eventowa

• przedmioty eventowe

Szczęśliwa kość pozwala zmniejszyć zużycie roślin i przedmiotów eventowych podczas produkcji w młynie; nie jest niezbędna do wykonywania zadań.

Event da nam okazję do ponownego zmierzenia się z Borstym i Don Canalio w grze w kości:)

Po lewej stronie planszy znajduje się pasek postępu z nagrodami głównymi zależnymi od liczby rozegranych minigier, po prawej - lista nagród otrzymywanych w miarę zdobywania kolejnych punktów. W środku przycisk przejścia do minigry - wejściówkę stanowi
    1 x Puchar z kostkami.

Przykładowa minigra

Chodzi w niej o to, aby w maksymalnie trzech rzutach kośćmi (pierwszy następuje automatycznie wraz z jej startem, kolejne po wciśnięciu zielonego przycisku) uzyskać jak najwyżej punktowaną kombinację. Losowane jest 5 kości. Jeśli któreś nam pasują i chcemy je wyłączyć z kolejnych losowań, należy w nie kliknąć. Przesuwają się wtedy do okienek na dole planszy, a ponownie losowane są tylko kości pozostałe na stole.

Minigra kończy się automatycznie tylko wtedy, gdy po trzecim rzucie uzyskamy "Parę" lub "Nic". W pozostałych przypadkach na bocznym panelu podświetlają się na złoto kombinacje, które tworzą wyrzucone przez nas kości. Klikając w jedną z nich wskazujemy, że mają za nią zostać naliczone punkty. Należy to zrobić również w sytuacji, gdy możliwy jest wybór tylko jednej kombinacji. Dopiero wtedy minigra się zakończy.

Wyrzucenie dwóch par nie daje podwójnej liczby punktów za parę.
    Punkty bonusowe otrzymuje się za każdy pierwszy wariant danej kombinacji tj. za pierwsze wyrzucenie np. trójkąta z jedynek, z dwójek, trójek itd.
    Wariant kombinacji, za który otrzymano już punkty bonusowe, jest zaznaczony zielonym "ptaszkiem":

Zależnie od liczby rozegranych minigier zostaną otrzymane nagrody główne z paska postępu:

W miarę zdobywanych punktów będziemy też otrzymywać nagrody z listy po prawej stronie planszy:

Za każdą minigrę otrzymamy 20 Gwiezdnych talarów do wykorzystania w sklepiku eventowym (przejście do niego przez ikonkę gwiezdnego talara w lewym górnym rogu planszy).

Wskazówka! Nie ma konieczności kupowania itemów w sklepiku. Otrzymamy je wśród nagród z paska postępu.

Niewykorzystane gwiezdne talary zostaną po evencie wymienione na 39 PD, 22 TPD i 62 SG za każdy.

Pozostała część informacji jest tutaj (kliknij w zielony napis): Gra w kości VII.

Podobnie jest z innymi poradnikami w wyżej podanych działach.

Czy chodzi Ci jeszcze o coś innego?

7. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Aaaaa... dokopałam się do innych poradników xD trafiałam na same takie gdzie nie były potrzebne tradycyjne zbiory typu owies itp.
    Teraz widzę że jednak nic się nie zmieniło tylko w tych eventach są potrzebne zbiory eventowe.
    Moje wątpliwości rozwiane. Dziękuje można zamknąć.:p

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro można to zamykam.

Talolina lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.