Pomocy... Flash Plugin

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika amdep, 11 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. amdep

amdep Moguł forum

Witam,
    od ok. miesiąca mam problem, który chyba zmusi mnie w końcu do porzucenia farmy po blisko 5 latach gry. :(
    Ponieważ nie mogę grać.

Tylko i wyłącznie na farmie, na żadnej z pozostałych gier BP i na żadnej innej grze przeglądarkowej, stale (do kilku razy dziennie, każdego dnia!!!) wywala Flash, ale nie tak normalnie...

Czasem pokazuje się typowy komunikat "Wtyczka Flash ma awarię" a czasem nie.

Częściej cała przeglądarka (Firefox najnowsza wersja) zostaje zawieszona kompletnie, jeśli mam możliwość kliknięcia w dolny pasek - nie zawsze mam - otwieram Menedżera zadań i zamykam Flash Plugin ... coś tam.
    To odblokowuje przeglądarkę, dopiero wtedy w oknie gry mam ten komunikat "Wtyczka Flash uległa awarii" i mogę wysłać powiadomienie o błędzie oraz odświeżyć stronę.

AFP jest oczywiście zawsze w najnowszej wersji, każdego dnia używam programiku czyszczącego CCleaner, nie wiem, co jeszcze mam zrobić!

NIGDY dotąd nie miałam czegoś takiego! :(

Już prawie nie wchodzę na farmę przez to, tylko raz dziennie na chwilę, bo nie mam zdrowia z tym draństwem walczyć... :(

Pisanie do tzw. Pomocy jest tak dla mnie stresujące, że nie mogę się na to zdobyć.
    Oni tam Gracza traktują jak idiotę/kę bez pojęcia....
    No i te teksty, które są jak z automatu... "Szanowny Graczu, dziękujemy za wybór naszych gier"... itd. :(

2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Poczytałam i poszukałam trochę w internecie, bo osobiście nie miałam z tym problemu.
    Na początek warto całkowicie odinstalować Adobe Flash Player w panelu sterowania -> programach i funkcjach. Poradnik znajduje się tutaj: >>klik<< Po odinstalowaniu nie zapomnij wyczyścić rejestru.
    Wtyczkę na Twoim komputerze może blokować również jakiś program zabezpieczający, antywirus itp. Proszę, abyś sprawdziła również taką możliwość. Sprawdź także, czy Flash nie jest również zainstalowany dodatkowo w jakimś innym folderze (program może go wykorzystywać w tle, blokując dodatkowo używanie przez inne programy/strony)- wystarczy go wtedy usunąć.
    Na chwilę obecną mogę poradzić Ci te rozwiązania- jeśli nie pomogą, postaram poszukać się innych :)

Keczmer i amdep lubią to.
  3. amdep

amdep Moguł forum

WIELKIE DZIĘKI!!! :)

Walczyłam z tym około 2 godziny, bo miałam bardzo dziwny błąd skryptu przy próbie instalacji AFP, ale na szczęście na stronie Adobe jest Pomoc również po polsku. ;)
    Przeczytałam, że można pobrać wersję dedykowaną dla Firefoxa i ta już dała się zainstalować poprawnie. ;)
    Ale najpierw nie zauważyłam tej porady i kilka razy próbowałam, resetowałam komputer, czyściłam, itd., itp... ;)
    A ponieważ odinstalowałam najpierw AFP, to już byłam prawie we łzach, że będzie koniec z grami... ;)

MOD_Cookie* lubi to.
  4. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Cieszę się, że udało się rozwiązać problem :) A już szykowałam się do dalszych poszukiwań... :p
    Czy w takim razie masz jeszcze jakieś pytanka? Możemy pomóc w czymś jeszcze? :)

5. amdep

amdep Moguł forum

Dziękuję bardzo, wygląda na to, że narazie (oby nie zapeszyć) wszystko działa. ;)

Jeszcze podzielę się ciekawostką, która mi się przytrafiła, błąd instalatora:
    Na stronie adobe.com w części Pomoc, znalazłam informację, że trzeba pobrać Flash w wersji dla FF, ma on nazwę (aktualnej wersji) Adobe Flash Player 18 NPAPI.
    Ta wersja dała się zainstalować bez problemów. ;)

6. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Dziękuję za poradę :) Człowiek uczy się całe życie, a takie informacje mogą się przydać w przyszłości :)
    Mam nadzieję, że wtyczka nie ulegnie już awarii i będziesz mogła bez przeszkód korzystać z gry :) Jeśli kolejne problemy jednak by się pojawiły- załóż proszę nowy temat.
    Ponieważ wszystko się wyjaśniło i wróciło do normy, wątek pozwolę sobie zamknąć. Życzę miłego popołudnia :)

Keczmer lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.