Polubienie posta?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika konfident, 8 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. konfident

konfident Czeladnik forum

Jak pewnie wszyscy widzą istnieje opcja "polubienia" czyjegoś postu.
    W związku z tym mam pytanie:
    -kiedy w końcu zostanie wprowadzona opcja "nie lubienia" ?
    I nie chodzi mi tu o opcję zgłaszania posta modom bo w końcu nie o kapownictwo a o zabawę tu chodzi (podobno).
    Opcja "nie lubienia" była by bardzo wdzięcznym narzędziem, zlikwidowała by pewnie wrażenie iż forum jest kółkiem wzajemnej adoracji gdzie wszyscy się lubią i miziają...
    A może ekipa boi się iż więcej minusów by bylo jak plusów?
    Proszę o nie usuwanie posta oraz o nie zamykanie wątku i rzeczową odpowiedź.

Ostatnie edytowanie: 8 września 2014
    ZJEMciKAPCIE1 lubi to.
  2. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Ależ przecież tak jest 8) Wszyscy się lubią i miziają a Ekipa w locie zgaduje marzenia i potrzeby graczy, nie potrzebuje nawet do tego specjalnego tematu. Stawiam na to, że nie będzie minusów. Jak można psuć takie ładne forum minusami?

3. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

A ja miałam, raz jeden, chęć dania minusu....
    jestem za, bo może znowu się trafi..za rok..

4. iwonanana

iwonanana Baron forum

Oj tak, tak, tez na szczescie raz mialam taka ochote

5. ZJEMciKAPCIE1

ZJEMciKAPCIE1 Czeladnik forum

>:(:eek:
    wczorajsze posty są pokasowane,-.-nie wygodne pytania ???ba czerwona ,wiesz co wieksze,,ZŁO,, mnie czeka na off niz na stronach nieoficjalnych farmy:Dogolnie forum farmy to jest tylko dla miziajacych sie nawzajem .

ps.zastanawiam sie czy tylko polska ekipa farmy jest tak nie przyjazna innym userom :eek:

Ostatnie edytowanie: 9 września 2014
  6. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

ZJEMciKAPCIE - jeśli masz zastrzeżenia do pracy któregokolwiek z członków Ekipy, należy to zgłosić do Pomocy Technicznej. Nikt nie oczekuje "miziania", niemniej na tym Forum obowiązuje pewien Regulamin, a tu cytat z niego: "Szacunek do innych użytkowników oraz moderatorów to podstawowa zasada tego forum"

Jeśli chodzi o pytanie autora, można by ładnie rozpisać to jako pomysł w dziale "Zbiór aktualizacji i pomysłów"

Czy są jeszcze jakieś pytania?

7. konfident

ZJEMciKAPCIE1, bardzo proszę, nie rób mi bałaganu w tym wątku, ponieważ ja nadal czekam na rzeczową odpowiedź od mode-teamu tego forum. A jeśli bolą Cię znikające dzięki modowskiej cenzurze posty to rób tak jak ja : screen każdego posta, jeśli zniknie...no cóż...masz screena, możesz go posłać do PT z zapytaniam za co taki post został usunięty, poprosić o podanie powodu lub punktu tegulaminu który rzekomo pewnie został naruszony(tam siedzą modowie z forum więc na wiele nie licz :) ) lub w wersji hard: robisz tłumaczenie na niemiecki i angielski, przedstawiasz swoją sprawę w rzeczowy sposób, następnie robisz wydruk, wszystko ładnie pakujesz w kopertę, adresujesz do głównej siedziby BP i wysyłasz pocztą.
    W razie czego służę pomocą w tłumaczeniach
    A teraz proszę o spokój ponieważ nadal czekam na konkretne wypowiedzi modów z nadzieją iż wątek i posty w nim zawarte nie poznikają.

PS.
    Mod Magiczna, to nie jest pomysł na aktualizację, ale pytanie dlaczego ta opcja została wyłączona w forum.
    Drugie pytanie brzmi:dlaczego zmusza sie ludzi do zakładania kont (czyżby statyski drastycznie spadały? - będą nadal spadać jeśli się nic nie zmieni..) i nie ma możliwości zalogowania na forum bez logowania w grze (tzn.możliwość jest ale dla zwykłych userów nie dostępna),
    pewnie ma to związek z błędami w grze-gra pada-nie zadowolonych userów brak...w końcu żaden nie wejdzie i nie ponarzeka bo nie ma jak :)

Proszę o zmianę tytułu wątku z "Polubienie posta? " na Trudne pytania"
    dla moda to przecież nic trudnego...

ZJEMciKAPCIE1 lubi to.
  8. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

konfident - no cóż, oczekiwałam, że Twój pomysł dotyczy nielubienia postów wszystkich publikowanych na Forum, a nie tylko wybranej grupy (czyli Moderatorów)?

9. konfident

Zgodnie z oczekiwaniami, rzeczywiście dotyczy wszystkich. Nie jest moim celem wprowadzanie animozji pomiędzy moderatorami a userami ( nie rozumiem pisania moderator z dużej litery, w końcu ani to imię...ani nazwa kraju...w końcu user, użytkownik...piszemy z małej a to też tylko ranga na forum)
    Ja po prostu coraz mocniej się dziwię temu co tu zastaję.
    Tu tylko zakazy, kary, wewnętrzne wojenki...a pamiętam czasy gdy z modami w jednym wątku umawialiśmy się całą grupą na plotki, żarty i wygłupy.
    Tu się zabrania wszystkiego prawie poza "polubieniem", nie wygodne pytania są usuwane, userzy karani i banowani.
    Chcę dojść do meritum tego zjawiska. Dlaczego aby odezwać się na forum muszę logować się przez grę?
    Pomijam już tu takie drobiazgi, jak to, że wymagania sprzętowe dla gry są większe niż dla forum, ale chodzi mi o fakt przymusu posiadania aktywnego konta do gry tylko po to by pogadać ze znajomymi.
    A polubienia to ...no cóż, kojarzy mi sie to zawsze z FB, takim portalem dla internetowych ekshibicjonistów zapominających o wartościach świata realnego, rwących włosy z głowy gdy najnowsza sweet focia nie dostała po godzinie tysiąca "lajków".
    Dlatego z utęsknieniem czekam na " nie lubienie" ...aby w przyrodzie równowaga wróciła .

Mod Magiczna- proszę o ludzkie podejście i zmianę nazwy wątku.
    Dla Ciebie to chwilka a pozwoli uniknąć zamykania wątku uzasadnionego "nie na temat" oraz zakładania nowych. W końcu chyba lepszy jeden wątek porządny niż setki znikających... A i pracy mniej jak nie znikają
    ;)

ZJEMciKAPCIE1 lubi to.
  10. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Utrzymanie serwerów nie jest darmowe i dlatego BP nie zamierza utrzymywać darmozjadów - takich, którzy chcą sobie tylko popisać. Masz konto w grze - potencjalnie możesz nabyć floreny xD

To se ne vrati, Pane Havranek :(

sorki, Konfident, ale nie mogłam się oprzeć.

11. BA_Musa

BA_Musa Guest

Po pierwsze tytuł wątku sam możesz zmienić.
    Po drugie odnośnie logowania przez grę tutaj jest odpowiedź https://board-pl.farmerama.com/showthread.php?p=10410318#post10410318

Po trzecie nie wiemy czy zostanie wprowadzona opcja nie lubienia postów. Postaramy się dowiedzieć czy jest to w ogóle możliwe, ale nie gwarantuje kiedy otrzymamy odpowiedź i czy ją otrzymamy.

12. konfident

Rozumiem, że cała reklama o treści "darmowa gra na przeglądarkę" to marketingowy bełkot i kłamstwo...
    Nazwanie byłych graczy "darmozjadami" nie przynosi nikomu chluby.
    A powinieneś wiedzieć -kangoo- , że wpływy z reklam spokojnie pozwolą na utrzymanie serwerów, więc nie siej tu fermentu, bo nie nabijanie postów i krzyczenie lecz poprawę tego co sie tu wyprawia mi chodzi...
    Chcę by to był wątek gdzie można zadać każde pytanie i dostać rzeczową odpowiedź, a nie miejsce gdzie frustraci wylewają swoje żale nie zawsze w kulturalny sposób.
    Chcę również, żeby mod team tego forum mógł tu dyskutować z userami bez kija...po prostu po ludzku.

Musa...wypowiedź Wojchilli w temacie logowania ..sama wiesz, że jest wykrętno pokrętna. Logowanie przez grę w żadnen sposób nie poprawia naszego bezpieczeństwa. Sama również wiesz, że taki sposób logowania koniecznością nie jest, bo są inne metody. Niestety zakazane dla szarego gracza.
    Czy naprawdę W. aż tak bardzo nie lubi userów, ze na każdym kroku utrudnia im życie?

ZJEMciKAPCIE1 lubi to.
  13. BA_Musa

BA_Musa Guest

Kwestia takiego tematu była już poruszana, niestety taki wątek nie będzie istniał, bo nie spełnia roli. Na starym forum było kilka tematów, każdy z nich był prędzej czy później zamykany przez zachowanie graczy.
    Masz jeszcze jakieś pytanka?

Nie my tu ustalamy zasady, w jaki sposób odbywa się logowanie do gry i my na to wpływu nie mamy.

14. konfident

Z góry zakładasz, że wątek nie będzie istniał, że nie spełnia roli. Skąd takie przeświadczenie?
    A może po prostu już szykujesz się do zamknięcia? Jeśli tak to na jakiej podstawie?
    Rozumiem, że mod team ma mało do gadania, ale chyba jest od tego by sugestie graczy przekazywać dalej, pod dyskusję osób mających władzę.
    A co do zachowania graczy, wystarczy dać im się wypowiedzieć, nie kasować postów, nie karać za każde nawet urojone złamanie regulaminu lub po prostu nadepniecie na odcisk moda. Uwierz, są fora gdzie nie ma takich problemów a userzy sami dbają o porządek.
    Nie ma tam nadgorliwych porządkowych (ekipy stróżójacej-to określenie akurat z tego forum ;) ) i ludzie se fajnie bawią.
    Może zamiast patrzeć z góry na graczy ekipa forum nieco sie z nimi zsolidaryzuje? W końcu bez graczy nie będzie gry, a bez niej i po ekipie słuch zaginie.
    I jeszcze jedno.
    Proszę o krótką instrukcję jak zmienić tytuł wątku.

ZJEMciKAPCIE1 lubi to.
  15. BA_Musa

BA_Musa Guest

Wszelkie wyjaśnienia odnośnie tematu były podawane tutaj https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/rozmowy-z-moderatorami.11136/

Opinie graczy są przekazywane dalej, ale to co z tym BP zrobi już nie od nas zależy.

Tytuł wątku zmienia się u góry.Masz narzędzia tematu i zmień tytuł.

A jako,że widzę,że wątek ma być dyskusyjny to zamykam, bo dział pytań ogólnych nie służy do tego.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.