Opinie Polowanie na Czerwony Diament

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 13 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Wiesz, tak dokładniej to pełnia nie została "przedłużona" - została odpalona na nowo, i to dla wszystkich graczy, choć tylko niektórym zaszkodziło przedterminowe jej zakończenie.
    Co do Asów przestworzy, to z lektury wątku eventowego wynikało, że praktycznie wszyscy dali radę, i to ze sporym wyprzedzeniem... no, chyba że ktoś się uparł na podwajanie absolutnie wszystkich nagród, wtedy ta przerwa w działaniu gry mogła być decydująca.
    A wirtualne graty, cóż.. z twojego postu wynikało, że dopiero te Asy wyleczyły cię z tych gratów. Czyli chyba kiedyś ci na nich zależało - nie ma w tym nic dziwnego zresztą.

Przepraszam bardzo, grasz dla sąsiadów...?
    Tzn żeby się sąsiadom pochwalić...?
    No to jest chyba najdziwniejsza motywacja, jaką tu zauważyłam.
    Ale oczywiście każdy gra po swojemu.

Co do TPD, to odnoszę niejasne wrażenie, że przyrost TPD pozwala gromadzić złote banany, na ogół cenione przez graczy jako waluta wymienialna na rozmaite wyspiarskie nowości.
    Ale przy twojej sąsiedzkiej motywacji to może po prostu ignoruj wyspę razem z jej eventami...?
    Naprawdę nie ma przymusu robienia czegokolwiek ani na wyspie, ani na farmie.

2. jadwiga67

jadwiga67 Aktywny autor

śniegowce schowałam koniec zimy, a jak koniec to zasadzę bambusa nie kaktusa bo rośnie w centrum europy tylko 12 godzin czemu nie? i wtedy będę spać spokojnie i przyśni mi się klejnot, traktujcie graczy normalnie ekipa zarządzająca ukończyła podstawówkę? Co znaczą nieścisłości? w urzędzie skarbowym mielibyście wotum nieufności:eek:

3. konsky5

konsky5 Zaawansowany

Chyba kogoś [ciach] z tym eventem.

post edytowałam, niestosowne słowo usunęłam, upominam słownie i proponuję nieco powstrzymać emocje i zmienić słownictwo jakiego używasz na forum.

TL_Mouse

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 marca 2018
  4. duzy6666

duzy6666 Generał forum

a tak w ogóle to o co ci chodzi? możesz uzasadnić-.-

cytat edytowałam, niestosowne słownictwo usunęłam.

TL_Mouse

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 marca 2018
  5. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

Pytania bardzo nietypowe jak na wątek eventowy;):D

;)xD
    Pozostaje już tylko zapytać: Ale po co to wszystko?xD
    No bo sama już nie wiem:D

6. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

jak ktoś sieję na dużych to być może,ja mam plantację w samych małych polach i wyleciało mi 44 kanistry(a posiana była karnegia)to chyba zależy od farmy,w trakcie eventu tylko na początek mam duże pola,a potem tylko małe pola i problem z wypadajkami(tradycyjnie,nigdy nie miałam na początek dużych ilości)

7. emisia33

emisia33 Okazjonalny autor

Ja kończę event na uzyskaniu puchowca, czyli na zadaniu nr 2 :) Trzeba na farmie sie odrobić trochę bo wieje w magazynach...

8. -agax3-

-agax3- Naśladowca mistrzów

Zakładam kalosze i ruszam w pole:D Nowe drzewo plus XXL piechotą nie chodzi.:inlove: Ilość badyla nie jest duża a wypadalce będą ze wszystkich pól;) dla mnie bomba :D;)xD powodzenia wszystkim w evencie:)

magdusia668 i Frytka2012 lubią to.
  9. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

kalosze zakładam w realu również ponoć dziś ma padać deszcz na Mazowszu ivencik robię jak każdy,bo lubię i taka już dola rolnika siać i zbierać życzę Wam i sobie dużo wypadajek i szybkiego ukończenia ivenciku oraz super nagród

10. ewanta

ewanta Komandor forum

a w FAQ jest napisane, że przed każdym etapem. i tak się zastanawiam czy przed pierwszym zadaniem - 5 scyzoryków - też będzie nagroda? bo jeśli nagród jest 8 i zadań 8 to wyglądało by na to że zanim odda się te 5 scyzoryków to trzeba nagrody poszukać.

11. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Rozumiem, że na start eventu masz małe poletka z czymś najdłużej rosnącym, a na dużych na początku rozsiewasz eventówke?

Myślę, że najbezpieczniej przed każdym krokiem sprawdzić, czy jest nagroda do odebrania. Zresztą na forum będzie się o tym mówić, to i przypominajka będzie:)

Miśkowo, Frytka2012 oraz ewanta lubią to.
  12. kunegunda4242

kunegunda4242 Naśladowca mistrzów

event oczywiście robię, a oprócz tego koloruję zwierzaki bo to również nowe zagrody, pozdrawiam wszystkich farmerów w ten pochmurny ale jeszcze suchy i ciepły dzionek

13. Verbalinka1987

Verbalinka1987 Baron forum

Jestem zadowolona, event robie na spokojnie i bez spinki. Zalezy mi jedynie na uzyskaniu nowego drzewka wiec moge zakonczyc na 2 czy tam 3 poziomie gry,a uda mi sie zrobic cos wiecej, to sie uda. Najwazniejsze, ze na farmie nic sie nie dzieje i mozna uzupelnic zapasy do stodoly. Wczoraj popisalam sie niemala inteligencja, czytalam FAQ na szybko i mowie pfff co to jest 16 tys eventowki, dopiero pozniej sie kapnelam, ze chodzi o Baske:)

QUOTE="dodotrzy, post: 1755374, member: 8168"]Ale ze mnie gapcio :( Pozbierałam farmę, nie doczytałam, ze wypadajki będą na całości, a nie tylko na Bahamie. No cóż, już na starcie będę w plecy ... Czasem nie warto się śpieszyć.[/QUOTE]
    ja z kolei bylam wkurzona, ze niepotrzebnie wysiewalam gozdziki, olsnienie przyszlo na czas i czekaja na zbior :)

Cos mi laczenie postow nie wyszlo :D

Ostatnie edytowanie: 14 marca 2018
    magdusia668 i Frytka2012 lubią to.
  14. dodotrzy

dodotrzy Forum Pro

Ale ze mnie gapcio :( Pozbierałam farmę, nie doczytałam, ze wypadajki będą na całości, a nie tylko na Bahamie. No cóż, już na starcie będę w plecy ... Czasem nie warto się śpieszyć.

gretag i Frytka2012 lubią to.
  15. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam ranne duszki;),
    ja tym razem nie zebralam farmy:), co zdarza mi sie czesto ostatnio, ale kusi zbieranie:),
    ciekawe jak wypadajki poleca, ciekawy ewent, moze ze skonczeniem nie bedzie problemu, ;)
    Pozdrawiam, milego dzionka,i duzo slonka ;)

gretag lubi to.
  16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Przed każdym etapem, czyli przed wykonaniem 1-go zadania również warto odnaleźć i kliknąć obrazek :)

17. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Event robię oczywiście nowe drzewko i xxl jeszcze warte fatygi i za darmoszkę .

18. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

czy 16 tys badyla to mało? Przypominam, że siejemy na plantacji, w lesie tropikalnym i wodospadach. Pól jest mniej niż na farmie, a i czas wzrostu niemały bo 6h. Pewnie dlatego wypadajki będą lecieć też z farmy.

dobrze, że tutaj zajrzałam i dzięki temu wiem, że przed każdym etapem mam szukać prezentu :) znając życie sporo osób nie będzie o tym wiedziało i później będzie lament. Chociaż info w poradniku jest ale za małą czcionka i nie na czerwono xD :cry:

aankaa_66, Frytka2012 oraz hlnrys lubią to.
  19. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

16000 badyla jak na sama Baske to okrutna ilosc- bede siac nawet na noc, zeby sie do niedzieli z nim uporac. Wypadajki musza wiec wypasc glownie z farmy. Owoc dzikiej rozy wlasnie wyrosl..no nic godzinke musi poczekac :)

Co do pamietania o odbiorze nagrod przed kazdym z etapow moge miec problem przy moim roztrzepaniu..musza sobie jakas przypominajke wykombinowac- moze najlepiej byloby zabrac sie za oddawanie do eventu jak juz wszystko bede miala w komplecie i wtedy zbierac nagrode i robic kolejny etap na spokojnie odliczajac do osmiu? ;)
    Powodzenia!:D

magdusia668 lubi to.
  20. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

16 000 ewentówki to sporo, na wyspach mamy 532 małe pola (188+188+156), ale jak ktoś nie ma wodospadów to też da radę.
    6 godzinna roślinka rośnie z wodą - 4.48,
    z wodą i ze zwykłym nawozem - 4.19,
    a dodatkowo z kerststolem, niewinnością i SN - 1.05.
    Po standardowym rozmnożeniu roślinek, będę siała na ok. 500 polach, 3 zasiewy na dzień , a na noc kolczoch z maską tiki.
    Powinnam skończyć sianie po 3,5 dobach trwania ewentu. A wypadajki? No cóż wypadajki jak .... BP da.;)xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.