Opinie Polowanie na Czerwony Diament

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 13 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Zadanie 5 zaczęłam 6/35 dzisiaj nie dam rady skończyć brak wszystkiego i to w dużych ilościach .Jeszcze jutro bedę walczyć z tym etapem.Drzewka postawione do misji czasowej .

2. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Zrobiłem jak dotąd 9 scyzoryków w piątym zadaniu ale mam jeszcze jeden zbiór. Jak to zadanie zrobię to później już pójdzie z górki.

3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

mam bardzo podobnie - jeszcze jeden zbiór dzisiaj i piąte zadanie 12/35, ale zmniejszyłam troszkę areał zasiewu, bo postawiłam drzewka do misji czasowej (i tak sporo drzew wylądowało w ogrodach dendrologicznych), więc sianie będzie szło wolniej
    w zapasie 224 ostrza, a na farmie sieje raczej krótkie rośliny, więc źle te ostrza nie lecą

gretag, dotikampo oraz leloszek373 lubią to.
  4. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

Ja dopiero zrobiłam trzecie zadanie, ananasy już w stodole.Jutro ciąg dalszy:)

gretag, olgs3 oraz abc2016 lubią to.
  5. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Na razie sprzedaję co mogę na targu-głównie szpinak(na targu ponad 2.000 za sztukę) orzechy itp.
    Robię misje z produktami,kupuje je na targu-np karpie koi są tanie, miód itd.- w nich szybko lecą gwiazdki a w misji z masłem orzechowym są i banany choć masło drogie.

gretag, Frytka2012 oraz dotikampo lubią to.
  6. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

U mnie zrobionych póki co 5 zadań, szóste w trakcie. :) Bonus z koła troszkę podratował stan eventówki, a że zbieram ją - jak zawsze - jak mi się przypomni, to i efekty są takie, a nie inne. :D
    Jutro może postaram się trochę bardziej zdyscyplinować - wtedy chyba uda mi się ukończyć event. :D Do zrobienia zostało mi w sumie niewiele, bo tylko 39 scyzoryków, a nocny zasiew eventówki dojrzewa już na polach. :)

7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Ja nawet nie wiem, gdzie w tym evencie jestem... Misja czasowa skupiła moja uwagę.... Ale zaraz...

Teraz mam do oddania 40 scyzoryków w zamian za 3 puchowce i coś tam. Ok. 10 dojrzeje eventówka, akurat starczy na ten etap i będzie można 5 puchowców wystawić do czasówki. Po zbiorze zejdę z eventówką z wodospadów - będą zarezerwowane na czasówkę.
    Brakujące niecałe 7900 szt. to 7 zasiewów na plantacji i w lesie deszczowym. Nawet jeśli zrobię dziennie tylko dwa zasiewy, to i tak w poniedziałek skończę. Dam radę zrobić 3, czyli w niedzielę wczesnym popołudniem będzie koniec. Wypadajek brakuje mi jeszcze 464 szt., spokojnie wylecą do jutra.
    Czyli mogę powiedzieć, że event mam zrobiony:D Podstawowa trudność to nie zapominać o zbieraniu eventówki i oddawaniu noży. Zaambarasowanie czasówką i sobotnim BB (misja hodowlana jeszcze nie tknięta) może to nieco utrudnić, ale myślę, że sprostam temu "wyzwaniu"xD

8. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Zbieram tylko wypadajki. Za czasówkę nawet się nie biorę ... jeden event wystarczy :)

9. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

Całkiem zapomniałam o tych dodatkowych nagrodach i odebrałam tylko jedną przed pierwszym etapem. W tej chwili jestem przed zadaniem nr 5, ale nic mi się nie podświetla. Czy ktoś wie jaki przedmiot powinien się podświetlić przed 5 zadaniem? Obklikałam już cały obrazek i nic.

gretag lubi to.
  10. danusias23

danusias23 Książę forum

Kamilko, jak chcesz zarobić i masz czas, to chyba najszybciej na pszenicy - ona zawsze zejdzie w cenie ok 95 SG, rośnie 10 min a z CMJ i chlebkiem owsianym masz 5 szt z pola :) Opłacalne są też grzyby (potrzebne do produkcji CMJ), pokrzywa, rzepak (ale te rosną juz dłużej). Popróbuj może w hodowli -ale na początku unikaj eksperymentów, można cenne zwierzaki potracić ;) Gromadź tez te produkty, które są tanie - wkrótce mogą być potrzebne i ich cena gwałtownie skoczy, można zarobić. Produkujesz CMJ?

U mnie powoli do przodu, ale bez spinki.... mam 4 etapy zrobione. Generalnie robię ale bez entuzjazmu i zegarka w ręku, 2 zasiewy w ciągu dnia, 1 na noc.

.-Kamilka-., olgs3 oraz gretag lubią to.
  11. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

leżały sobie na przodzie dwa złote banany

malina080870 i gretag lubią to.
  12. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

U mnie nie leżą. Tzn. że jak ktoś zapomniał odebrać wcześniejsze nagrody, to już nie ma możliwości odebrania następnych?

13. jakacper78

jakacper78 Forum Pro

A gdzie w trójce te złote banany leżą bo raczej nie jestem niedowidzący 8) jeśli można podpowiedz :)

14. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Tak sobie myślę, że gdyby mi sie udało zrobić szóste zadanie to byłoby super. Jedna puchowa XXL wyglądałaby fajnie,ale to niestety oznacza, usunięcie wszystkich drzewek z moich pozostałych dwóch pól. Oj, szykuje się niezła demolka, której od tak dawna nie robiłam. No nic , jak się chce sięgnać po tę XXL to nie ma wyjścia. Tylko najpierw zbiorę owoce. Na razie mam ukończone dwa zadania i 12 scyzoryków czeka już w trzecim. Ostrzy wystaczy mi na razie na kolejne 24, a przeciez jeszcze sporo powypada. Jak ja nie lubie tego siania. Branża sadownicza jest zdecydowanie lepsza.
    Niestety zapomniałam odebrać nagrode przed 2 zadaniem, ale banana przed trzecim juz zachomikowałam. To na razie.
    "Polowanie na czerwony ..." to jeden z moich ulubionych filmów.

15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

O ile dobrze pamiętam to gdzieś po prawej tak jak na grafice pokazuje czerwona strzałka:

zb.png

Napisz proszę zgłoszenie do PT, tam sprawdzimy czy nagroda dodatkowa została odebrana czy nie.

olgs3 i jakacper78 lubią to.
  16. jakacper78

jakacper78 Forum Pro

dzięki za podpowiedz jeśli jeszcze nie skończyło się zadania jest możliwość odebrania nagrody a złoty banan były po prawej stronie w pnączu pod pochodniami:p

17. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

mnie się wydawało, że po prawej za pnączem się chował, ale na komórce go odbierałam więc mogłam niedowidzieć dokładnie :D
    no właśnie :D

stoję na piątym zadaniu :( nie było żadnego bonusa z koła, wiec czekam na kolejny zbiór bambusa a do wieczora na kolejne wypadalce z farmy

niby fajny ......... ale jakiś taki nudny ten event

18. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A no dlatego napisałam, że:

Jak widać na mojej pamięci nie można się opierać ;)

19. amber♥

amber♥ Komandor forum

u mnie szał niebieskich ciał , wychlapałam sporo SN żeby do wczoraj zrobić 4 zadania (i zrobiłam) -zostało mi 35 roslinek ,Wieczorem wszędzie postawiłam drzewka bo z rana jechałam do szpitala na parę dni - i zonk nie przyjmą bo przepełnienie ..no masakra połączona z padaką ..wróciłam do domu i rozsiewam te 35 sztuk i znów chlapię SN - :oops::pxDxD..następny termin mam na 21 - więc wiosennego eventu nie zrobię - no chyba że znów przesuną :)..
    dodatkowej misji nie robię .:)
    powodzenia wszystkim :)

20. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Zrobione 6/20 w 6 zadaniu teraz stop bo brak wypadajek

0olimpia0 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.