Pole

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika szary_ludzik, 12 marca 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Postanowiłam spróbować założyć wątek, gdyż nie działa mi jedno pole na górze.
    Jak używam kombajnu wszystko jest ok, jednak, gdy go nie ma i zbieram na piechotę, to na każdej planszy jedno górne pole nie działa, a mam na nim np. na głównej pole, na dzikiej drzewko, a w ogrodzie magiczne drzewo.
    Czy można to jakoś naprawić samodzielnie, czy to jest pole, które wypadło z gry?

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wg mnie jest to zwyczajna niedbałość ze strony BP.
    Tych górnych pól nie da się zbierać, gdy jest wyłączona ta opcja:
    Wtedy okienko przesłania te pola i uniemożliwia działanie nie na nich.
    Jeśli tę opcję włączysz, to pola da się obsłużyć.
    Wtedy okienko pokazuje się dostatecznie wysoko, aby można było wykonać działania.
    problem jest od bardzo dawna i doprawdy nie rozumiem, dlaczego BP nie przesunie współrzędnych stałego wyświetlania okienka.
    Przy kursorze się da, a na stałe nie?
    Mają to w tyle i tyle.
    Mam te opcję wyłączoną i też miewam problemy z górnymi polami.
    Wyjścia są trzy:
    • zmienić ustawienie na stałe i niech okienko "lata" za kursorem (odpada, bo "cenzura")
    • zmieniać ustawienie doraźnie, przy zbiorze (odpada, bo jw.)
    • ćwiczyć zręczność.:p;)
    Ja to robię w ten sposób, że podjeżdżam na któreś z sąsiednich pól, wtedy okienko "odpływa" na bok.
    Wtedy szybka akcja na blokowane pole.
    Czasem zdążę, czasem nie.:(
    Problem nie dotyczy zbierania mechanicznego, więc nie sądzę, żeby BP cokolwiek z tym zrobiło.
    Naprawdę tak ciężko zmienić współrzędną "Y" wyświetlanego okienka?

skaliwa lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys dziękuję za pomoc. Nie jest to sytuacja bez wyjścia bo tak jak wspomniałeś, przy wyłączeniu w/w opcji w ustawieniach tego problemu nie ma i być może dlatego nic z tym nie zrobią.

Czy Autor ma jeszcze jakieś pytanie?

hlnrys lubi to.
  4. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź, będę sobie zmieniała w trakcie. :)
    Można zamykać. Długo nie grałam, myślałam, że yo Adobe...
    :)

hlnrys lubi to.
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję i skoro można to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.