Pole oddziaływania upiornego bukietu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika juras, 6 kwietnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juras

juras Weteran forum

Przeczytałem w poprzednim temacie, że w kwestii oddziaływania upiornego bukietu nic się nie zmieniło, a u mnie i owszem; w strefie pełni podczas poprzedniego eventu (Nocny lot), upiorny bukiet skracał czas dojrzewania rośliny specjalnej (uszak bzowy) o 20%. W opisie "bukietu ..."czytamy.

Można by pokrętnie napisać, że roślina eventowa nie jest "moją" rośliną, ale to ja ją pobrałem ze swojej stodoły, zasiałem, rozsiewam, zasilam i zbieram i z całą pewnością jest to roślina i moja i mroczna. Podkreślanie przez Moda opisu, że to roślina specjalna, nie przeczy ani temu że jest moja, ani temu że jest mroczna.
    Można wprowadzić zasadę, że z oddziaływania bukietu wyłącza się rośliny eventowe, ale musi to być wyraźnie zapisane, co uchroni graczy przed stratami związanymi z przedwczesnym zastosowaniem bukietu i niepotrzebnym zajmowaniem slotu.
    Czy w takim razie, przewidywana jest zmiana opisu dla zastosowania mrocznego bukietu?

Ostatnie edytowanie: 6 kwietnia 2017
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

juras na chwilę obecną nie mamy żadnych informacji o planowaniu jakichkolwiek zmian w opisach, a jeśli uważasz, że jakiś opis w grze jest błędny to zapraszam ze zgłoszeniem tego faktu tutaj: GRA - pod lupą - temat zbiorczy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. juras

juras Weteran forum

Owszem; w FAQ ukazała się informacja że...UWAGA: Jest to roślina specjalna, nie działają na nią bonusy Pełni księżyca.
    Czy to oznacza, że na rośliny specjalne siane na farmie nie będą działały bonusy przeznaczone dla strefy farmy i odpowiednio na Baharamie bonusy wyspowe?

4. SMOD_Atena

Jeśli jakiś przetwór działa np..tylko na rośliny z Bahamaramy czy też np.. na kwiaty to nie będzie działał na rośliny specjalne, zawsze tak było i zapewne nadal tak będzie. A jeśliby miało coś się w tej kwestii zmienić a my otrzymamy takie informacje to jak zawsze zostaną zamieszczone w odpowiednim miejscu.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. juras

juras Weteran forum

Dziękuję, można zamknąć.
    Pozdrawiam.

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę, również pozdrawiam i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.