Opinie Polarna impreza

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by Eviana, Jan 15, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

wszystkie wymagania są w tabelce w poradniku
    jedyne utrudnienie jest takie, że na planszy w poradniku nie widzę ponumerowanych zadań/kroków jak w tabelce (ale założyłam, że od lewej i od góry ;) )

Last edited: Jan 15, 2019
  2. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Event robię,będę siała na około 450 małych polach.3 dni i powinnam go skończyć.Z nagrodami się nie popisali ale nie zawsze się ma to co się chce pozdrawiam.

3. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Robię eventy. Wieczorem wystawiam drzewa na słomki, później wysiewam te 12 tys. z haczykiem eventówki a potem zbieram brakujące wypadajki z upraw. Jak dla mnie to roślina jest trochę za długa ale dam radę

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Ja też wystawiam drzewa na start. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą... Później już tylko sianie; zakładam, że niezbędne słomki wypadną ze startowych drzewek i z zagród/warsztatów/drzew upchniętych na stałe na połowie leśnej...

5. danusias23

danusias23 Książę forum

Hmmm, a nie lepiej warsztaciki? Dawno mnie nie było, poprawcie mnie, jeśli si ę mylę, ale w ubiegłym roku lepiej od drzew sprawowały się długoterminowe warsztaty

6. branicka501950

branicka501950 Koneser forum

Według moich wyliczen to 12948 lodowa roślina,1158-słodki stożek, 522-słomka do picia

7. KrysQ

KrysQ Aktywny autor

W ewencie Spektakularne Fajerwerki mialeM 100 %(słownie sto procent) wypadajek z 20 godzinnych drzew. Co prawda miałem je tylko na leśnej Ale było 1do 1. :)

8. BA_Marion

Do wykonania eventu w całości potrzebujemy 12 szt. Lodowych rożków, 12 szt. Zamarzniętych owoców i 14 szt. Slushy. Oznacza to, że potrzebujemy:
    - 12.124 szt. eventówki,
    - 1.106 szt. słodkich rożków - wypadają ze "wszystkiego",
    - 494 szt. słomek do picia - wypadają tylko z drzew, zagród i warsztatów.

9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Jak na te wyliczenia patrzę,to zaczynam się wahać...;) Tyle,że węży nie mam a znając mój targ (>:()prędko kolorowe się na nim nie znajdą...no i ten trzeci-nie wiadomo,co potrzeba będzie...:cry:

10. BA_Marion

Gosia, weź się nie wahaj... Potem i tak robisz, tyle że z językiem na brodzie;)

11. branicka501950

W tabelce poz 10 -wcześniejsze kroki 7,8,9- slushy 2 szt? czy 6 szt?

12. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

krok 10 - wymagane 2 x slushy a wcześniej wykonane kroki 7, 8 i 9

też mi tyle wyszło

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

To oznacza, że aby wykonać zadanie 10 musisz mieć wykonane zadania 7,8,9
    A na 10 zadanie potrzeba 2 sztuki slushy

14. BA_Marion

Aby wykonać 10 krok, musisz mieć wcześniej zrobione kroki 7,8,9 (te wcześniejsze kroki "kosztują" 12 slushy) oraz dodatkowo oddać 2 slushy - czyli w sumie 14 szt. :)

15. branicka501950

Ok -już jasne- a teraz co uzyc aby drzewka na farmie szybciej rosły

16. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

pnącze ma jednak dawać PD, zatem od jutra sieję.

17. RWM41

RWM41 Ambasador forum

runa na drzewie, skarpeta. Fiolka wzrostu i statek pirackiej papugi działają tylko na wyspie

18. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Oczywiście że robię-z nudów to i jeża wy...dziergam:p:p:p
    Dwa eventy czy trzy co za różnica co by serwery wytrzymały;););)
    Sieje tylko na 1,5 pola tzn główna i połowa dzikiej-wyrobie się??? chyba tak:oops::oops::oops:

19. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Nie wiem czy komuś wypadła więcej niż 1 wypadajka z warsztatu nawet o najdłuższym czasie. Mnie wypada z tych dłuższych zagród i warsztatów 1:1.
    Lepiej sprawdzają się u mnie uprawy i drzewka 20-godzinne. Jest szansa, że z całej farmy będzie ich więcej. Tym razem na początek też stawiam same drzewka.
    W połączeniu 3 lub nawet 4 eventów ze sobą nie widzę problemu, absorbujący będzie tylko jeden, a i tak średnio, bo wystarczy wejść na farmę 3 razy na dobę i "samo" się zrobi.:)

20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Mimo tego, że to połączenie z Ingrid jest delikatnie pisząc - posolone, to zrobię.
    Mam runę urodzaj drzew na 10%, to podstawowe drzewka rosną 18h.
    Tradycyjnie idą dwie łąki, polana nie ruszana.

Dzisiaj o 22:00 posadzę 400 drzewek na głównej i dzikiej.
    Zbiór jutro o 16:00 i następny pojutrze o 10:00.
    Liczę że z 800 drzewek da przynajmniej 25% wypadajek (200), to na leśną przypadnie zebrać 60 dziennie (300)
    - przeliczam tradycyjne na jeden dzień mniej, żeby mieć zapas czasowy w razie "W".

Rozsiewam w czwartek, po zebraniu drzewek.
    Potrzeba 12.124 - 10 pełnych zbiorów + mały haczyk.
    Haczyk będzie z rozsiewu.

10*7*7=490 bez śmigieł

Tym razem nawóz pójdzie w ruch, żeby zebrać badyl x3 na dobę.
    W czwartek 2 pełne zasiewy, piątek i sobota 3, niedziela 2.
    Koniec siania badyla w niedzielę ok 20:00
    Na noc prawdopodobnie marzanna barwierska w wiadomym celu - dla jaj, zwłaszcza smoczego.

Zostanie jeszcze trochę czasu na ewentualne manewry z drzewkami, gdyby polana słabo się spisywała względem słomek.

Jak dla mnie, jedyna trudność to nawożenie, ale co 5h to jakoś wyklikam.;)

Thread Status:
Not open for further replies.