Pogadajmy o dietach

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mychor, 31 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Mychor

Mychor Generał forum

toteż walczę. Dziś trening odpuściłam, ale jutro - tempówki! Najwyżej łyknę ketonal i dokonam spektakularnych wymiotów na mecie!

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

błagam nic o wymiotach bo to chyba to co myślę za choroba bo mam nudności :(

3. Mychor

Mychor Generał forum

To nie myśl.... ja wolę wymiotować po, a nie przed

4. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Krasnal, nie myśl. Myślenie boli. A jak boli, to idź do lekarza ;)

ryba4862 lubi to.
  5. krasnoludek10

łatwo mówić, ale trudniej zrobić - w Warszawie w przychodni przyszpitalnej jest dopiero w styczniu wolny termin :( Koleżanka mamy(mama mojego kolegi) sprawdza czy uda ją się umówić mnie na przed Wigilią, a jak nie to... oby do stycznia -.- ! Nie mam zaufania do przychodni na Szajnochach do nowej pani - przypisała mi proszki, które tylko pogarszają sprawę -.-

6. Mychor

Mychor Generał forum

W przychodni na Szajnochy przyjmowała kiedyś bardzo dobra pani ortopeda....
    ... a jak ciągle wymiotujesz to pewnie masz problem z błędnikiem - częste zjawisko przy niewyleczonej infekcji

7. MOD_Zgredek*

O tak, Krasnoludek, idź do ortopedy, żeby Ci zbadał uszy :D

Parę lat temu nie mogłem pozbyć się uporczywego kaszlu, to zostałem przegoniony kolejno przez: gastrologa, laryngologa i kardiologa, który mnie odesłał do dentysty, a ten ostatni do okulisty -.-:sleepy::oops:
    W końcu któryś lekarz popatrzył na listę kogo już odwiedziłem, stwierdził, że nie ma dalej sensu tego ciągnąć i dał mi jakiś syrop, który wyciągnął z szafy (próbka z firmy farmaceutycznej).

8. Oj to ja też mam problemy z błędnikiem, tyle że u mnie objawia się to podejmowaniem błędnych decyzji ;)

ryba4862 lubi to.
  9. krasnoludek10

ja nie wymiotuję :D Mam tylko nudności -.- Więc to pewnie zaparcia -.- Albo przez to, że jadłem za dużo słodyczy :wuerg:

10. Mychor

Mychor Generał forum

UWAGA - ODKURZAM

chodziłam do tej pani ortopedy - w tym sensie.

...a w kwestii błędnika, to moja koleżanka z pracy ciągle miała nudności, albo jej się kręciło w głowie. w końcu po paru miesiącach nie wytrzymała i okazało się, że ma infekcję błędnika po niewyleczonym zapaleniu zatok

A tak ogólnie, to co u WAS?

11. MOD_Zgredek*

Tak ogólnie to przekopuję internet w poszukiwaniu diety, która zatamuje uporczywy wyciek z nosa -.-
    Niestety żadnej jeszcze nie znalazłem :(

12. henoch

henoch Forumowy żółtodziób

witam
    mnie na ciągłe zasmarkanie pomógł rutinoscorbin. i tak już od kilku lat codziennie łykam tabletkę i spokój mam...

13. Mychor

Mychor Generał forum

Kurcze.... jakie to proste - tylko, że na mnie Rutinoscorbin nie działa:cry::cry::cry: i to od wielu lat
    ale za to dieta na smarki a i owszem - jak dopada mnie katar, grypa czy co inne podobne rezygnuję natychmiast z mleka i glutenu.
    Katar zamiast 7 dni ( u mnie bywało 21) trwa 3 i aż tak nie zatyka!

14. henoch

henoch Forumowy żółtodziób

ja nie piszę o doraźnym leczeniu i łykaniu tabletki jak już mnie złapie katar, grypa czy przeziębienie...
    ja piszę o smarkaniu zimą i latem, wiosną i jesienią...nie z powodu alergii ale tak po prostu nie wiadomo dlaczego...
    zdaję sobie sprawę że to co pomogło mnie nie koniecznie pomoże komuś innemu ale chcę powiedzieć, że czasem proste rozwiązania są najlepsze.
    no i chyba nikt nie powie, że tabletka rutinoscorbinu zażywana systematycznie komuś zaszkodziła....

15. Mychor

Mychor Generał forum

ja nie twierdzę, że zaszkodziła. Szkoda tylko, że nie jest uniwersalną metodą. Mi pomógł sport. Wreszcie tak ciągle nie choruję

16. MOD_Zgredek*

Rutinoscorbin jest łatwiejszy w użyciu od sportu :p
    I tańszy. 90 tabletek (trzy miesiące po 1 szt. dziennie) kosztuje ok. 6zł ;)

17. katgad

katgad Wszystkowiedząca wyrocznia

Zgredku zgadzam się z Tobą xD Też jestem antysportowa:p No czasem stepper mnie skusi;) Ja od końca lata też łykam coś w stylu rutynki i na smarki i kaszel działa, na anginę nie. Jak co roku w Boże Narodzenie angina się zameldowała:p
    Też mam zawroty głowy ale na razie diagnozy konkretnej brak, bo czekam na tomograf. Za to diagnoz milion.:eek:
    W kwestie diety to jem wszystko ale mało i często. Przynajmniej po dniu głodowania nie mam napadów głodu;)
    I przy okazji wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku:)

18. Mychor

Mychor Generał forum

Na angine to tylko papierosy... mnie wyleczyły, a chorowałam na przewlekłą gdzieś od ok 5 roku życia przez 15 lat :) Potem zaczęłam palić, a teraz, jak palę jedynie e to się odzywa okresowo - wtedy biorę propolis w sprayu - pomaga jak złoto (jest na bazie 70% spirytu)

Nowy Rok bedzie fajny, przewiduję :)

19. katgad

katgad Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja anginę biorę na zimno, lody, zmrożone napoje. A propolis muszę wypróbować, ma ciekawy skład :)

Na Nowy Rok nie nastawiam się optymistycznie, jak przeważnie na nic. Moje pozytywne nastawienia, najczęściej nieciekawie się się kończą a plany biorą w łeb. Więc raczej poczekam na to co będzie:oops:

20. Mychor

Mychor Generał forum

Ja zaczęła rok z rozpędem - dosłownie i w przenośni. jak będzie tak dalej, - to będzie to dobry rok