Podwójne PD

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by ***kacper***, Feb 17, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Witam. Dlaczego na pasku przy zagrodzie mam inny wynik PD, a inny mniejszy! dopisuje do konta? (np. słonie - ponad 300PD, dopisało 196, ale staw z rybami i kotlarnię dopisało prawidłowo)

Last edited: Feb 17, 2015
  2. Nie wiem już dzisiaj padło takie pytanie, napisz więc do Pomocy Technicznej tam sprawdzą czy jest jakiś błąd podczas dopisywania PD :)

Link do PT mas pod oknem gry :)

Czy może jeszcze chciałbyś tutaj o coś dopytać ??:)

3. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

U mnie też tak było, ale po chwili "wyrównało" i dopisało prawidłowo... gra muli, więc może to opóźnienie z tym jest związane?

MOD_Kleopatra likes this.
  4. Też może być taka opcja warto ją sprawdzić :)

kacper sprawdź jeszcze raz po odświeżeniu gry, i napisz czy dopisało Ci prawidłowo :)

5. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Nie sprawdzę, bo nie zapisałam stanu PD. Pewnie po przelogowaniu wyrównało - jak u Yaris. Dzięki za odpowiedzi. Dobrej nocy.

6. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Zgodnie z zaleceniem wklejam mój post tutaj:
    Nawiązując do tego posta:
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/pd-z-mini-eventu.16859/
    To faktycznie nie dolicza podwójnego PD.

Specjalnie zbierałam ręcznie uprzednio zapisawszy stan mojego PD, przez moment jest właściwa wartość dodana, a za chwilkę stan licznika się odświeża i wartość zostaje pomniejszona.

Czyli oznacza to ogólny błąd, który modzi mogą sprawdzić na 1 zagrodzie i zgłosić.

7. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Powiem, że drugi raz nie sprawdzałam czy ta wartość mi się z powrotem nie pomniejszyła jak w Twoim przypadku, ale jak będę miała coś do zebrania to sprawdzę to dwa razy czy aby się potem z powrotem nie odpisują te punkty...

8. Anhedrea

Ja też sprawdzę ponownie za jakieś pół godziny na jednej zagrodzie.

EDIT:
    stan (końcówka PD z licznika ) przed zbiorem 6678
    PD zagrody z jajami i pnączami po najechaniu na nią = 588 PD
    stan po zbiorze 7266 PD
    Stan po kolejnej minucie 7028 PD

Gdzie się podziało 238 PD ?

Last edited: Feb 17, 2015
  9. NocnyMarek74

NocnyMarek74 Czeladnik forum

Mnie dopisuje prawidłowo czyli podwójnie, przy zbiorach "ręcznych" natomiast nie dopisuje podwójnego PD przy zbiorach kombajnem, to dość poważny błąd...

10. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Sprawdziłam u siebie - wszystko dobrze się zalicza :)
    Anhedrea, może warto spróbować czyszczenia ciasteczek, ciasteczek flashowych i pamięci podręcznej? Możliwe że jest to błąd wyświetlana i po standardowych zabiegach czyszczących wszystko wróci do normy. Może warto również sprawdzić aktualność AFP?

Jeżeli to nie pomoże - stan PD ciągle jest nieprawidłowy, pozostaje wtedy napisanie zgłoszenia do Pomocy Technicznej, gdyż z pozycji forum nie mogę stwierdzić co się u Ciebie dzieje. :)

Yaris_123, jeżeli stwierdzisz że u Ciebie jednak PD jest niepoprawnie doliczane, napisz proszę zgłoszenie do PT, gdyż z pozycji forum nie jestem w stanie Ci pomóc. :)

Anhedrea, czy masz tutaj jeszcze jakieś pytania? :)

11. NocnyMarek74

NocnyMarek74 Czeladnik forum

to ogólny błąd jak sądzę, czy modka zbierała ręcznie? jeśli tak, to wynik dopisał się prawidłowo...

12. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Ja jeszcze dopytam... chlew pomarańczowy to 171 PD +100% (podwójne PD) + 60% (dżem i wieniec) + 60% jaja to ile powinno być PD w sumie?? Mnie dopisało 547 PD i wydaje mi się, że jest OK. Natomiast po najechaniu na tą zagrodę podświetlało się 786,6 PD.... Jeśli to dobrze policzyłam to wygląda, że jest błąd wyświetlania tylko. Ale niech mnie ktoś poprawi, żeby była pewność.

13. Anhedrea

Regularnie czyszczę wszelkie ciasteczka. :)
    Może poczekajmy co odpowie Yaris_123

SMOD_Wadera* likes this.
  14. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Napisałam ciut wyżej...

15. BA_Chris

BA_Chris Guest

Według moich obliczeń 547 PD to prawidłowo naliczone PD w tym przypadku: podwójne PD z racji mini eventu i do tego po 102 PD z kolejnych dwóch bonusów (liczone od podstawy zagrody oczywiście). :) Wskazanie ile PD powinna dostarczyć zagroda po najechaniu na nią myszką jest błędne, mamy w tym przypadku do czynienia z błędem wyświetlania, który został już zgłoszony. Dziękujemy za Waszą czujność i zaangażowanie. :) Nie ma również potrzeby pisania w tej sprawie zgłoszeń do Pomocy Technicznej. ;)
    Miłego wieczoru Wszystkim życzę, jak również wiele przyjemności z korzystania z mini eventów. :) Byłbym zapomniał znów odebrać zagrodę z pociągu. :p

SMOD_Wadera* likes this.
  16. Anhedrea

Nie mój watek, ale dziękuję za wyjaśnienia :) Teraz wszystko jasne.
    Ja też lecę na stację :p

SMOD_Wadera* likes this.
  17. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

W związku z powyższym postem Autora tematu, oraz wyjaśnieniami SMOD_Chrisa, jak również brakiem dalszych pytań ze strony Anhedrea, temat pozwolę sobie zamknąć :)

Życzę wszystkim Graczom miłej gry oraz spokojnej nocy :)

Anhedrea likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.