Podstawy zimowej uprawy

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by TARA61, Jan 5, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TARA61

TARA61 Czeladnik forum

- co zrobić jak rozpoczęłam zadania nie w tej kolejności ? Jak dalej grać ?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

TARA61 możesz szkolić zwierzaki w dowolnej kolejności. Po upłynięciu czasu szkolenia trzeba kliknąć w zwierzaka, który znajduje się na poletku, wróci on na miejsce obok żółtego tła z kropkami, zaśnie i trzeba go obudzić oddając jedno pieczone jabłko lub 2 super pasze. Budzisz klikając napis Obudź. Jeśli zadania na danym poziomie są już wykonane to w brązowej ramce z kropkami będzie napis Ukończ, klikasz ten napis, otrzymujesz nagrodę i pojawia się kolejny poziom z zadaniami.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem, w którym znajdziesz wszystkie informacje: Podstawy zimowej uprawy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. TARA61

TARA61 Czeladnik forum

Nie mogę przejść na kolejny poziom, bo wykonałam inne zadania.

4. SMOD_Atena

Czy możesz dodać do posta zrzut ekranu z widoczną planszą eventową? Jakie inne zadania wykonałaś? Jeśli tylko masz wymagane rośliny, konewki czy śliwki to tak jak wyżej napisałam - szkolić zwierzaki możesz w dowolnej kolejności.

5. hator

hator Ekspert forum

Nie szkodzi, to co wykonałaś nie przepadnie Ci :)
    A teraz spokojnie spójrz na np kurczaczka i zobacz jakich kropek mu brakuje na żółtym polu, w porównaniu z polem brązowym ( niżej ) i uzupełnij to szkolenie. Podobnie postępuj z każdym następnym zwierzakiem :)
    Pamiętaj o ruchach, o jakich pisała wcześniej SMOD_Atena

6. TARA61

TARA61 Czeladnik forum

W przypadku kurczaka ma zdobyte wszystkie kropki potrzebne do czterech zadań, trzy niebieskie, dwie zielone i dwie fioletowe. Zdobyłam te kropki nie w takiej kolejności jak powinnam (teraz to wiem). Aktywna jest tylko 1 z prawej strony, jak chcę przejść do 2 (zadanie drugie) to nie mogę, bo wyświetla się "najpierw musisz zaliczyć". I nie mogę nic więcej zrobić

7. SMOD_Atena

TARA61 ale masz taką samą ilość kolorowych kropek na żółtym tle co na brązowym u tego kurczaka? Czy piszesz o kropkach na brązowym tle?

Te kropki na brązowym tle to zadania (szkolenia) do wykonania a te na żółtym to już wykonane, np.

Wybrałam u kurczaka poziom 4 choć jeszcze nie jest wykonane żadne zadanie (ale mam podgląd). Aby dojść do 4. poziomu czyli zaliczyć wszystkie zadania to na żółtym tle (zielona ramka) musi być taka sama ilość kolorowych kropek jaka jest na brązowym tle (czerwona ramka):

k4.png

Zaliczamy poziomy u danego zwierzaka po kolei czyli 1, 2, 3, 4. Kolejność szkolonych zwierzaków jest dowolna.

Last edited: Jan 5, 2020
  8. TARA61

TARA61 Czeladnik forum

Mam takie same kropki (tyle samo) na żółtym polu i takie same (tyle samo) na brązowym jak przy zadaniu czwartym, bo zdobyłam je nie w takiej kolejności jak powinnam. Inaczej źle wykonałam już zadanie 1. Zaczęłam od zdobycia dwóch zielonych. I teraz mając wszystkie kropki potrzebne do wykonania zadania 1, 2, 3 i 4 utknęłam na 1. Dalej nie mogę przejść do kolejnego zadania.

9. SMOD_Atena

Ale szkolenia też możesz wykonywać w dowolnej kolejności, nie ma znaczenia jakiego koloru kropki zdobędziesz najpierw. Ważne jest żeby ilość na żółtym tle była taka sama jak na brązowym.

Napisz proszę jaki napis w tej chwili widnieje pod kurczakiem czy też pod innymi zwierzakami na brązowym tle, który poziom po prawej stronie (z tych 1, 2, 3, 4) masz wybrany?

10. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Na dole masz zielony przycisk i jest napisane obudż lub zakończ kliknij na niego.

11. TARA61

TARA61 Czeladnik forum

No nie wiem jak dziękować, ja jestem (...), zaoszczędzę co w tej chwili myślę o sobie. Udało się, dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki wszystkim powyżej. Pozdrawiam :)

12. SMOD_Atena

TARA61 nie myśl o sobie źle ;)
    A skoro się udało to cieszę się, Graczom również dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i temat zamykam.

zx221 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.