Opinie Podstawy uprawy

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Jun 5, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Dobry :)

Jako, ze item 'organiczna zniwiarka' ograniczony jest do 10 zbiorow SNZ po jednej sztuce to ja sobie te 10 sztuk i 3800 PD/ TPD co 20 godzin daruje.
    Biore pnacze- czyli 8000 torby farmerskiej wysieje, gruszek zapas w stodole mam- wiec tylko o konewki bede sie martwic. Uzyje SP do budzenia zwierza bo szkoda mi czasu na sadzenie rosliny bialkowej. Bedzie latwo i przyjemnie- tak zakladam. 8)

Bardzo dziekuje Dotikampo- Dzieki Tobie szybciej ogarnelam poradnik :inlove:

2. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Minimalna liczba przedmiotów eventowych potrzebna do zdobycia pełnego pnącza (bez użycia Super paszy lub z SP):
    8 000 x Torba farmerska, 1 350 x Konewka, 8 000 x Roślina białkowa lub 80 SP, 380 x Gruszka

Liczba przedmiotów eventowych potrzebna do wykonania wszystkich zadań (bez użycia Super paszy lub z SP):
    12 000 x Torba farmerska, 1 650 x Konewka, 8 800 x Roślina białkowa lub 88 SP, 440 x Gruszka

Liczba przedmiotów eventowych potrzebna do wykonania wszystkich treningów (bez użycia Super paszy lub z SP):
    17 000 x Torba farmerska, 3 200 x Konewka, 12 000 x Roślina białkowa lub 120 SP , 800 x Gruszka

Last edited: Jun 8, 2018
  3. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

no o ile znowu nie jest źle policzone :) moje wcześniejsze obliczenia robiłem wieczorem wczoraj po pracy i mogłem coś namieszać :)

krasnoludek10 likes this.
  4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Chyba już wszystko jasne, ale na wszelki wypadek.

Mamy 4 zwierzaki i 3 umiejętności doskonalone (trenowane) w 3 ogródkach - niebieskim, fioletowym i zielonym.

Każdy zwierzak startuje ze swoimi umiejętnościami od zera. Można każdą z tych trzech umiejętności trenować maksymalnie 5 razy dla każdego zwierzaka (łącznie max. 15 treningów na zwierzaka), ale to kosztuje (torba farmerska, konewka, gruszki) + koszty budzenia po każdym treningu (200 roślin białkowych lub 2 SP) i nie zawsze jest potrzebne.

Trzeba robić treningi zgodnie z wymaganiami dla poszczególnych zadań przy danym zwierzaku.
    Przykładowo kurczak:
    - zadanie pierwsze - potrzebuję 1 treningu w polu z niebieskim płotkiem (niebieska kropka) - przeciągam tam zwierzaka, odczekuję aż czas treningu upłynie, klikam na zwierzaka i mam pierwsze zadanie zaliczone (w polu umiejętności kurczaka pojawi się niebieska kropka),
    - zadanie drugie - muszę mieć po jednym treningu w każdym z trzech pól - trening w polu z niebieskim płotkiem mam już zaliczony (kurczak już ma jedną niebieską kropkę), robię trening w polu z fioletowym płotkiem i w polu z zielonym płotkiem - analogicznie jw. Po każdym treningu budzę zwierzaka.

Tak samo kolejne zadania dla kolejnych zwierzaków. Pola do treningów są trzy czyli trzy zwierzaki mogą trenować umiejętności jednocześnie.

Ilość zużytej eventówki, konewek i gruszek zależy od tego ile chcecie ugrać w evencie: <Tabela nagród>

* Jeśli komuś zależy tylko na pnączu z itemami - wystarczy, że zrobi 4 zadania dla kurczaka i myszy i trzy zadania dla królika i wiewiórki. Koszt: 8.000 x Torba farmerska, 1.350 x Konewka, 8.000 x Roślina białkowa lub 80 szt. SP, 380 x Gruszka,

* Jeśli ktoś chce zrobić po 4 zadania dla każdego ze zwierzaków (dostanie dodatkowo nagrody za zadanie 4 dla królika i wiewiorki) - koszt - 12.000 x Torba farmerska, 1.650 x Konewka, 8.800 x Roślina białkowa lub 88 szt. SP, 440 x Gruszka - zrobienie po 4 zadań dla każdego ze zwierzaków oznacza zrobienie eventu w całości,

* Jeśli ktoś chce trenować zwierzęta ile się da, no bo tak, albo liczy na losowe nagrody za budzenie zwierzaków - max: 17.000 x Torba farmerska, 3.200 x Konewka, 12.000 x Roślina białkowa lub 120 szt. SP, 800 x Gruszka.

Każde budzenie zwierzaka kosztuje 200 szt. rośliny białkowej lub 2 szt. SP. Można mieszać, raz budzić tak, raz siak.

Last edited: Jun 6, 2018
  5. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

No i tak teraz mysle sobie, ze szkoda troche tych 80 sztuk super paszy. Pomecze sie z ta roslinka bialkowa-mam wszystkie laki w samych polach na ten event wiec 8000 tysiecy roslinki rosnacej cztery godzinki to znow zaden wysilek. Niecale 5 zasiewow wychodzi- mozna siac jako zapchajdziure. :)

6. 6elka4

6elka4 Baron forum

Super wyjaśnienie,myślę,że teraz już wszyscy zrozumieją,bo chyba prościej już się nie da. Dziękuję.;):)xD

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

@dotikampo

Po takim wyjaśnieniu, choćbym nie chciał, to i tak musiałbym załapać o co chodzi.
    Od dzisiaj zaraz po każdym OO do przyszłych ewentów, czekam na Twoją interpretację i dopiero planuję co i jak.

Szacun.

8. kunegunda4242

kunegunda4242 Naśladowca mistrzów

Dzięki za wyjaśnienie, czytałam forum kilka razy i tylko Ty Dotikampo potrafiłeś(łaś) rozjaśnić mi mroki poradnika napisanego jakoby w języku naszym ojczystym a jakoś tak nie po naszemu.

9. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a czy jest możliwosc że zwierzak obudzi się sam, bez budzenia? to byłoby całkiem naturalne, jak w przyrodzie ;)

10. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Nie żartuj:) Jakoś tak dało się zauważyć przy tym evencie niepewność u graczy. Nową mechanikę pewnie trudno jest opisać słowami. Jak event wystartuje, wszystko powinno stać się oczywiste:)

11. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Ja nadal nie za bardzo rozumiem ale coś tam klikam xDxDxD
    Wypadajki lecą jak szalone, od eventu Frappe poprawili wypadalność.

dotikampo and krasnoludek10 like this.
  12. pelargonia70

pelargonia70 Okazjonalny autor

Piękne podziękowania dla dotikampo:) za mądre rzeczowe wyjaśnienie

13. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

Dotikampo jesteś wielka:D Ukłony. Dziękuję ślicznie. Tak mi trzeba było. Jak chłop krowie na rowie, to wtedy pojmuję o co chodzi.Nie tak jak w poradniku :D. Jeszcze raz dzięki

14. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

Podziękowania dla Dotikampo.

15. ewanta

ewanta Komandor forum

a u mnie gruszki po 1300 :p

krasnoludek10 and dotikampo like this.
  16. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Nie chwal dnia przed zachodem słońca;);)

17. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

ciągle boję się zacząć,,mam mało czasu,chcę to pnącze ale nie kumam

edit
    uśpiłam wszystkie zwierzaki,niech śpią

Last edited: Jun 6, 2018
  18. mania4691

mania4691 Ekspert forum

Cofnij się wyżej postów, jest tam filmik, jak robić ten event.

aleksandra and krasnoludek10 like this.
  19. LUCERITO11

LUCERITO11 Koneser forum

I mi się rozjaśniło po tym jak tu trochę poczytałam ;)

krasnoludek10 likes this.
  20. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

dzięki wielkie dotikampo:D Mam prośbę - możesz pisać poradniki do eventów (te oficjalne) :pxD ???

Thread Status:
Not open for further replies.