Opinie Podstawy uprawy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 5 czerwca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Tak - do kompletnego pnącza musisz zrobić:
    - 4 zadania dla kurczaka,
    - 3 zadania dla królika,
    - 4 zadania dla myszy,
    - 3 zadania dla wiewiórki,
    czyli nie cały event.

2. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Ta druga eventówka ( roslina białkowa)wg Twojego wykazu jest zbyteczna ? :eek: No to idę czytać poradnik 5 raz :cry:xD

3. Kloni17

Kloni17 Książę forum

kompletnie nic nie rozumiem mapa nie czytelna

4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Jest potrzebna tylko do budzenia zwierzaków, ale to można załatwić SP. Nie jestem pewna co do ilości tych budzeń, ale wg poradnika wychodzi 44 na cały event (nie licząc nadliczbowych treningów). To oznacza 88 szt. SP albo jakieś 5-6 zasiewów krótszej roślinki. Myślę, że nawet nie będę jej rozsiewać i polecę SP;)

5. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Dzięki za odpowiedź :inlove: wolałam się upewnić :D.

6. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

A ja przemyślę. Po ostatnim hodowlanym zapasy wydatnie mi się zmniejszyły. :cry: Może pół na pół zrobię.:p to będzie 44 sztuki SPxD

7. -_Amidamaru_-

-_Amidamaru_- Nadzorca forum

ale przykręcają sśrubę z kuponami....
    a w temacie event robię

8. RWM41

RWM41 Ambasador forum

czy dobrze kombinuję: jak zrobię więcej niż powyżej to jedyne nagrody to te dodatkowe z budzenia? bo jak tak to zupełnie nie ma sensu więcej działać

9. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Żeby zrobić cały event (a nie tylko kompletne pnącze), trzeba też zrobić 4 zadanie dla królika (dostajesz 35 SN i królika śnieżnego) i 4 zadanie dla wiewiórki (nagroda to item organiczna żniwiarka - nie idzie na pnącze i młyn).

Ale popatrz - np. na zadania dla kurczaka: do wykonania wszystkich 4 zadań potrzebujesz:
    - 3 treningów na polu z tym zielonym owocem (niebieskie kropki),
    - 2 treningów na polu z nożycami (fioletowe kropki),
    - 2 treningów na polu z pomidorem (zielone kropki).
    Ale jeśli zrobisz np. 5 treningów na polu z pomidorem (3 nadprogramowe), to nie da Ci to nic dodatkowego niż 3 losowe nagrody za budzenie a będzie Cię to kosztować: 150 gruszek + rośliny lub SP na budzenie.

Ostatnie edytowanie: 5 czerwca 2018
  10. RWM41

RWM41 Ambasador forum

oj. Trzeba będzie za każdym razem dobrze patrzeć co się kalkuluje. Na razie wygląda, że trzeba zrobić 4 zadania dla każdego tylko różne treningi - sprawdzać przed zapuszczeniem
    Dzięki.
    Powiększę tabelkę i zrobię rozpiskę bo ani chybi przeinwestuję

11. kolobrzeg

kolobrzeg Analityk forum

Odważę się i zapytam - jak się wykonuje te zadania? Bo jeśli kurczak ma w pierwszym zadaniu zrobić 200 x torba farmerska i ma na to 30 sekund? To znaczy, że mam w 30 sekund oddać ten towar? Coś jak zadania na czas?

12. RWM41

RWM41 Ambasador forum

On za te torby (roślina eventowa) 30 sek. będzie trenował

13. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Zapędziłam się i poprawiłam swój post;) Dodatkowy koszt 3.000 eventówki, 700 konewek i 150 gruszek byłby wtedy, gdyby kurczakowi zrobić wszystkie dostępne treningi, a nie wymagane:)

14. kolobrzeg

kolobrzeg Analityk forum

tak tylko na animacji? ja m dam te torby, a on będzie łazić po ekranie?

15. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Czyli jeśli nie chcę rozsiewać drugiej eventówki, to wystarczy mi do pnącza tylko
    • 8 000 torby
    • 1 350 konewek wypadajek
    • 380 gruszek
    • 64 SP (czyli 32 budzenia)?
    Jak tak, to dla mnie bomba :)

A czy ma znaczenie które zwierzę i w jakiej kolejności trenuję? Czyli kolejność (jak dobrze rozumiem) w jakiej wkładam do jednej z trzech górnych yyy rządków?

16. RWM41

RWM41 Ambasador forum

rozumiem, że ten czas będzie zajęty, potem możesz odebrać nagrodę, budzić itp. I coś mi się wydaje, że treningi coraz dłuższe mają być - do 10 minut. W tym czasie nie zapuścisz innego treningu dla tego samego zwierzaka. Rozumiem, że innego i owszem

17. kolobrzeg

kolobrzeg Analityk forum

dzięki - ja się głowiłam już jak mam trenować te zwierzaki ;)

18. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Przeciągasz kurczaka na niebieskie pole, kosztuje Cię to 200 roślin torby, odczekujesz 30 sek. Potem klikasz kurczaka i trening jest zaliczony a kurczak zasypia.

Na niemieckim forum jest filmik, który może to bardziej rozjaśni:

Tak wychodzi, że do kompletnego pnącza tyle jest potrzebne. Jak na mój gust - biorąc pod uwagę wartość pnącza - to żaden koszt i żaden wysiłek;)
    Kolejność wg mnie nie ma znaczenia. Ja będę trenować zgodnie z wymogami do poszczególnych zadań.

19. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Dzięki za filmik! Wszystko jasne. Ważne są kolory, gdzie przy którym płotku postawimy. Kolejność już nie.

No właśnie tak sobie policzyłam i ... wolę dać 64 SP niż siać drugą eventówkę. Wyjdzie mnie to taniej. Na szczęście mam zapasy SP :D
    Już się cieszę, a miałam odpuścić farmę,a skupić się na wyspie :p A tak to zrobię szybciutko te 8 tys.toreb, potem wypadajki dolecą i cała uwaga na wyspie :)

20. franczeska062001

franczeska062001 Okazjonalny autor

Szkoda że nasi nie zamieścili filmiku... Ten niemiecki rozjaśnił mi w głowie, przed eventem obejrzę sobie jeszcze raz :) No trza tylko torby z torby wysiać :) i hejaaaa!!! Mam nadzieję, że tym razem zdobędę pnącze, dawno żadnego mi się nie udało dostać, choć było blisko.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.