Opinie Podróż w czasie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 9 września 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/szklarnia.10829/

zacznij od lektury tego.Polecam,ja mam uszlachetnione goździki i róże,ale korzystam właściwie tylko z goździków.Przy eventach - bardzo pomocne.

2. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

trochę inne niż Ty mam zdanie na temat pnącza. Przy sporej ilości gałęzi to jest ponad 200 tyś PD/TPD dziennie, a dla mnie to nie jest do pogardzenia. Pnącze zbieram ręcznie dwa razy dziennie, nie wchodzę jakoś specjalnie w tym celu, rano przed porannymi zbiorami z farmy, a wieczorkiem by przygotować farmę na noc. To zajmuje dosłownie kilka minut, a nie używam do tego kombajnu, bo kombajn zbiera mi wszystko, także te gałązki działające tylko na kwiatki, drzewka czy zwierzaki i to jest bez sensu /inaczej zbierać kombajnem nie umiem/. Itemy stojace w ogrodach dają rzeczywiście więcej PD/TPD, ale nieuchronnie zbliża się chwila, że itemów nie ma już gdzie w tych ogrodach stawiac i wtedy zamiast trzymać je w pasku można je wyekspediowac na pnącze

3. gadek

gadek Fanatyk forum

By nie zebrać kombajnem tych pnączy,których nie chcesz to wszystkie co zbierasz na PD,czy Sg daj do ulubionych i kombajnem zbieraj tylko ulubione,a reszta Ci zostanie nietknięta:)

4. Patitos13

Patitos13 Młodszy ekspert

DZiekuje :) mimo mojego 87 lv wypadajki wylatuja slabo :( Jeszcze chyba tak nie mialam .

5. Nutka

Nutka Komandor forum

Ależ ja nie mam, co do zasady, nic do pnącza, wręcz bardzo je lubię :). Chodzi mi tylko o to konkretne pnącze. A w sumie cały czas się zastanawiam i nie mogę się zdecydować, bo te itemy dają wg moich wyliczeń dużo więcej niż pnącze. Jak wezmę pnącze też, a nie postawię na nim itemów, to będę musiała przez nie przeskakiwać ;). Cóż, jak na razie sieję, a potem się okaże :music:.

tosia i xBabciaEwa lubią to.
  6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie farma prawie juz doprowadzona do ładu, tylko leśna polana została bo na niej orzech laskowy rano zasiałam ;)
    wypadajek tylko 475 brak :)

7. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Moje Gratulacje !!! Też tak chcę :), ale jeszcze trochę muszę pofarmerzyć na farmie xDxDxD.

8. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

Event rozpoczęty z opóźnieniem (fryzjer ważniejszy:p), ale już wszystko stoi;)

9. -małgoś-

-małgoś- Stary wyjadacz

U mnie też słabo z wypadajkami za to zbieram kokosy na targu :D:D:D

10. gadek

gadek Fanatyk forum

O widzę,że też miałaś niezłe oko w cyrklowaniu;) Gratuluję:)

11. tosia

tosia Nadzorca forum

a u mnie budowa na poziomie zero;)wieczorem jak wrócę, to eventówka już będzie a to znaczy, że zaczniemy budowę i będziemy zbierać wapień;)brak 526 wypadajek ale od wieczora będę siała już długorosnące i wpadną do końca:)

gratki dla tych, którzy już wybudowali wsio:)ładnie to wygląda:)

12. bandytka1

bandytka1 Okazjonalny autor

ogolnie jak dla mnie to jest tak duzo tych eventow ostatnio ze czasem sie nie chce ich robic... ale to tylko moje zdanie, no i jak zwykle wypadajek jest za malo albo ja mam jakis nie fart..

Farmani15 lubi to.
  13. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

poczytaj pare postów wyżej co robić żeby wypadajek było więcej

zonaania2122 i tosia lubią to.
  14. Martulutek

Martulutek Młodszy ekspert

Wiecie co gram już parę lat, poziom 93 na farmie, ale wstyd się przyznać że nie wiem co to jest ten kasztanek o którym ciągle mówicie... może ktoś mi wyjaśni? :oops:

15. juras

juras Weteran forum

Pnącze, które było do zdobycia w 2014r, w evencie; "święto kasztana". Uruchomione, skraca wzrost plonów do "1 sek", dla uszlachetnionych roślin, po standardowych zabiegach z kerestolem i białą niewinnością. Stosowane dla pozyskania wypadajek, w krótkim czasie.

16. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Uszlachetnienie ma oczywiście dotyczyć czasu wzrostu oraz przy użyciu super nawozu.

17. juliuszka

juliuszka Generał forum

Dzieńdoberek !

Nawet fajnie nagradzało - kilka milionów SG jednak wpadło do wora...

Zrobione:

I wystarczy...

18. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

Dziękuję, ale nie ma czego:oops: Aż wstyd się przyznaćxD Zebrałam roślinki i do ostatniego zadania zabrakło mi 2 trzcin:cry: Musiałam 1 pole obsadzić jeszcze raz:sleepy: Tak to jest jak się nie liczy;)

19. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

ja pierwszą budowlę mam skończoną:D
    drugą i trzecią mam po dwa całe zadania,zatrzymały mnie wypadajki:(
    witaj juliuszka:D
    wielkie grateczki:D

20. gadek

gadek Fanatyk forum

I po robocie:D
    Gozdziki się spisały i bez kasztanka,oka do cyrklowania to nie miałam:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.