Podcast

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika bacowa70, 22 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

W Regulaminie forum istnieje zapis, że zabrania się używania słów czy zwrotów obcojęzycznych
    bez ich tłumaczenia, natomiast zwroty takie są bardzo często używane w Oficjalnych Ogłoszeniach lub w prezentowanych filmikach czy też grafikach np. w Zgaduj Zgaduli czy opisie eventów.

W słowniku języka polskiego brak słowa "podcast", które zostało dzisiaj użyte w OO i jestem przekonana, że wiele osób czytających forum nie wie co ono oznacza (żeby nie było - ja wiem).
    Moje pytanie, a bardziej sugestia - czy nie powinno się używać na polskim forum słów zrozumiałych dla wszystkich.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dziękujemy za sugestię, do obcojęzycznego słowa zostało dodane jego polskie znaczenie.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

hlnrys lubi to.
  3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dziękuję, nie mam pytań.
    Widzę, że jednocześnie z dodaniem polskiego odnośnika zmieniona została pisownia - było "podcast" jest "podkast".

feniks1414 lubi to.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Skoro nie masz pytań to temat zamykam i miłej nocy życzę.